Головна » 2015 » Листопад » 16

  Шановні Борівчани!

Нещодавно, 25 жовтня, ми обирали депутатів місцевих рад, сільських, селищного голів. І тепер, коли вже відомі і оприлюднені результати виборів, я хочу звернутися до всіх виборців Борівщини.

Минулого року ми разом обрали Президента України Петра Порошенка, восени переобрали народних депутатів Верховної Ради, і це дало змогу сформувати проукраїнську коаліцію та новий Уряд. Місцеві вибори стали ключовим етапом оновлення депутатського корпусу, влади на місцях.

Хочу подякувати кожному, хто відповідально підійшов до обрання тих, хто займатиметься вкрай важливими питаннями: ремонтом доріг та дахів, дитячих садків та водопроводів, кожному хто прийшов на виборчу дільницю і здійснив свій вибір заради майбутнього Борівщини.

Я вдячний усім виборцям, які, незважаючи на особистий час та черги на дільницях, прийшли на вибори й проголосували. Я вдячний усім, хто взяв участь у виборах незалежно від політичних симпатій, тим, хто підтримав пропрезидентську партію і тим, хто віддав свій голос за інших кандидатів. Кожний з вас висловив свою думку і свою позицію.

Дякую всім, хто брав безпосередню участь у виборчому процесі - членам територіал ... Читати далі »

Просмотров: 425 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.11.2015 | Комментарии (0)

Злочин без складу злочину

Є у мене до вас питання, любі мої борівчани. От якщо у вас в хаті (квартирі, сараї, гаражі тощо) розіб'ють вікно і в це розбите вікно кинуть просякнуті якоюсь горючою рідиною ганчірки, від чого загоряться ваші речі або навіть будинок, то як ви це назвете? Невже "підпал"? Ще й, мабуть, вам прийде в голову назвати це злочином? Написати заяву в міліцію? Тоді ви юридично ні разу не грамотні.

У ніч з 7 на 8 вересня в с. Богуславка були здійснені описані вище дії по відношенню до органі-зованого небайдужими громадянами пункту обігріву та харчування бійців української армії. Співробітниками пожежної частини був складений відповідний акт, в якому чітко вказано на причину загоряння даного приміщення та зафіксовано збитки на суму близько 2000 грн. Зроблено велику кількість фотографій з місця пригоди.

Громадською організацією на ім'я начальника райвідділу міліції була написана відповідна заява. Дільничний інспектор міліції та начальник сектору дільничних інспекторів міліції, мабуть, довго розслі-дували цю справу (аж місяць!) і в 30-денний термін, як того вимагає Закон, надали ... Читати далі »

Просмотров: 571 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.11.2015 | Комментарии (0)

Певний час Борівщина була в очікуванні: хто ж буде представляти наші інтереси в Харківській обласній раді? І ось нарешті отримано результати офі-ційних підрахунків - депутатом обласної ради обрано керівника фермерського господарства "Кириченко М" Миколу Кириченка. Ця звістка стала ще більш значимою, бо прийшла напередодні професійного свята керівника - Дня працівників сільського господарства.

Тож вирішила поспілкуватися з Миколою Олександровичем аби привітати його і заодно поцікавитися планами на найближче майбутнє, як щодо депутатської діяльності, так і подальшого розвитку господарства, яке він очолює.

Біографія молодого керівника цілком звичайна для його покоління. Народився Микола у простій селянській родині в селі Вище Солоне. Його батьки все життя проробили у місцевому колгоспі, батько - агрономом, мати - головним економістом.

Мабуть, саме від батька молодший син і перейняв любов до землі, а також - уміння керувати колективом, тобто якості, які дуже знадобилися йому в майбутньому.

Після закінчення школи Микола вирішив вступити до Харківського національного аграрного університету імені В.В.Докучаєва, який саме закінчив його старший брат Сер ... Читати далі »

Просмотров: 779 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.11.2015 | Комментарии (0)

У зв’язку з необхідністю ліквідації наслідків надзвичайної ситуації у місті Сватове Луганської області, що призвела до людських жертв та пошкодження житлових будинків, Борівською районною державною адміністрацією спільно з керівниками сільськогосподарських підприємств, вчителями та учнями шкіл району, небайдужими мешканцями Борівщини було організовано збір гуманітарної допомоги.

Із продуктів харчування було зібрано по 100 кг муки та цукру, 50 л олії, 170 кг крупи, 470 кг овочів, 240 кг домашньої консервації. Також люди знесли близько 250 кг теплого одягу.

Гуманітарна допомога була відправлена в м. Сватове в розпорядження Сватівської районної державної адміністрації.

Просмотров: 379 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.11.2015 | Комментарии (0)

 

Минулої п'ятниці у Борівському РБК відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Зі словами привітань та вдячності за вагомий внесок у відродження української національної культури, розвиток народної творчості, активну культурно-просвітницьку діяльність перед працівниками культури, присутніми у залі, виступили заступник голови райдержадміністрації Сергій Шутько, начальник відділу культури і туризму РДА Світлана Шведченко, голова РК профспілки працівників культури Ніна Зубченко.

У своїх вітальних словах виступаючі звертали увагу на те, що саме ця галузь є надзвичайно відповідальною за збереження духовності нашого народу, історичної та культурної спадщини. Адже працівники культури, інколи навіть у важких матеріальних умовах, докладають максимум зусиль, покладаючись лише на ентузіазм та власне сумління, творять і здобувають, примножують і додають, звеличуючи українську культуру та її глибокий духовний зміст. Окремі слова вдячності були адресовані ветеранам галузі, які все своє життя присвятили цій нелегкій, але такій необхідній людям справі.

Кращих працівників галузі культури та народного мистецтва району було відзначено почесними грамотами і подяками голови райдержадміністрації та голови районної ради.

Продовжилось свято концертними номерами у виконанні дитячого танцювального колективу "Овація" та самих винуватців торжества, які навіть у такий святковий ден ... Читати далі »

Просмотров: 370 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.11.2015 | Комментарии (0)

,

Багато свят є в календарі, але це особливо близьке нашому району – свято тих, хто своє життя присвятив праці на благодатній землі, сільському господарству. Саме сільське господарство по праву називають найважливішою галуззю економіки, яка є основою життя держави та добробуту її громадян.

Про здобутки та перспективи у цій галузі на рівні нашого району напередодні свята розповів в.о.начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Володимир Кавун.

- Борівщина – це сільськогосподарський край. У нашому районі нараховується 55,1 тис. га ріллі. Близько 41,5 тис.га знаходяться в обробітку у сільськогосподарських підприємств-юридичних осіб. Їх кількість постійно зростає і в цьому році наближається до 100. Основні культури, які вирощуються в районі – це озима пшениця, соняшник та кукурудза. Також сіють ячмінь, овес, просо, гречку, цукровий буряк та інші культури.

Крім того, в районі три господарства мають патент на виробництво насіння ярих та озимих культур. Це СТОВ АФ «Новий шлях» (генеральний директор Олексій Гомон), ФГ «Янтар» (керівник Олександр Гарний) та ТОВ СП «Десна&raq ... Читати далі »

Просмотров: 530 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.11.2015 | Комментарии (0)

  Прийміть найщиріші вітання з профе-сійним святом та з нагоди завершення сільськогосподарського року, який приніс для багатьох із вас вагомі здобутки. Ваш трудовий подвиг, служіння землі та найблагороднішій професії - хлібороба й годувальника - залишаються взірцем для багатьох.

Нинішнього року трудівники села, ке-рівники та фахівці господарств, сільськогосподарських та переробних підприємств доклали немало зусиль для того, щоб закріпити позитивні тенденції в розвитку сільськогосподарського виробництва нашого району.

  Незважаючи на труднощі, український селянин був і залишається дбайливим господарем, який вміє працювати, впроваджувати нові технології, виробляти продукцію, яка має попит на внутрішньому та світовому ринку.

Тож нехай не переводиться селянський рід на українській землі, а праця відданих їй трударів буде належно поцінованою. Велика подяка вам за любов до землі, наполегливість і витримку.

  Від усієї душі бажаємо вам, трудівники села, міцного здоров'я, великого тер-піння та невичерпного оптимізму, щоб, незважаючи на фінансову скруту, своєчасно і тільки добірним насінням поля засівали. Нехай ваші ниви завжди родять щедро, а& ... Читати далі »

Просмотров: 431 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.11.2015 | Комментарии (0)

16 листопада - День працiвникiв радiо, телебачення та зв'язку

Сьогодні в житті держави і в житті кожної людини роль електронних засобів масової інформації і зв'язку по-стійно росте. Розвиток засобів комунікації і інформаційних технологій, телебачення і радіо - невід'ємна складова нашого часу. Щиро вітаємо всіх працівників цієї галузі!

Від вашої щоденної роботи залежить наскільки поінформованим та свідомим буде наше суспільство. Завдяки вам ми щодня дізнаємося про події на Борівщині, в Україні та світі.

У день професійного свята висловлюємо вам слова щирої  подяки та вдячність за плідне інформаційне партнерство. Бажаємо вам професійного зросту, невичерпної енергії, творчих ідей та втілення їх у життя. Вдячних споживачів інформаційної продукції.

З повагою,

Віталій КІЯН. Голова Борівської РДА.

Євген жук. Голова Борівської районної ради.                                                  &nbs ... Читати далі »

Просмотров: 509 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.11.2015 | Комментарии (0)