Головна » 2015 » Листопад » 30

УВАГА! КОНКУРС!!!

Редакція районної газети "Трудова слава" запрошує люблячих батьків та дітей до участі у конкурсі "НАШІ СОНЕЧКА. Новорічний карнавал".

У конкурсі беруть участь фотографії дітей в новорічних карнавальних костюмах, масках, образах, які будуть розміщені на шпальтах нашої газети.

Переможці визначатимуться шляхом вільного голосування читачів "ТС". За зайняті 1, 2 та 3 призові місця учасники отримають цінні подарунки до Новорічних свят.

Надсилайте фото своїх Сонечок на електронну скриньку trslava1@yandex.ru або приносьте в редакцію газети за адресою: смт Борова, вул. Леніна, 4.

Прийом фотографій здійснюється з моменту виходу оголошення до 14 грудня цього року. Голосування розпочнеться з моменту опублікування перших фотографій конкур ... Читати далі »

Просмотров: 493 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.11.2015 | Комментарии (0)

Контролюйте свої внески до Пенсійного фонду України

за допомогою веб-порталу електронних послуг

Про таку можливість повідомили редакції в управлінні Пенсійного фонду України в Борівському районі Харківської області. Ресурс створено з метою поліпшення якості та оперативності обслуговування громадян і подальшого впровадження технології електронного урядування в соціальній сфері.

Кожна застрахована особа, попередньо зареєструвавшись у базі даних веб-порталу, може щомісяця отримувати виписку із системи персоніфікованого обліку. За допомогою такої інформації працівник може легко контролювати, як його роботодавець сплачує за нього єдиний внесок, і в разі потреби висловити свої зауваження. Пенсіонери зможуть регулярно отримувати інформацію з власної пенсійної справи, де буде зазначено вид та суму призначеної пенсії з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством; назву закону, згідно з яким призначено пенсію, тощо.

Уся індивідуальна інформація, зокрема і персональні дані, що містяться в Держреєстрі, є конфіденційними і не підлягають розголошенню.

Підписуючи заяву про реєстрацію в системі надання ... Читати далі »

Просмотров: 394 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.11.2015 | Комментарии (0)

РАЗОМ - ДО ДІАМАНТОВОГО ВЕСІЛЛЯ

$IMAGE1$
18 листопада своє діамантове весілля святкувало подружжя Івана Кириловича та Клавдії Федорівни Гонтар, що мешкають в Чернещині.
60 років подружнього життя!  Для сучасного світу це щось неймовірне. Одружившись ще в середині минулого століття, вони разом, взявшись за руки, йдуть цим життевим шляхом, долаючі всі перешкоди і негаразди.
Прості, щирі, відкриті, доброзичливі - саме такими я знаю цих чудових людей. Такі ж безпосередні вони і в спілкуванні.   
- Діду, як ви познайомились та одружились? - Питаю.
- Та тут у клубі й позна-йомились. Я саме відслужив в армії й повернувся додому, - каже Іван Кирилович. - Пішли з хлопцями на танці, а тут бачу - стоїть! Статна, білява, красива. Ну все, кажу, моя буде. От так визвався раз додому провести, потім другий, третій, а там і до одруження дійшо. Незчулись, як діти та онуки пішли. Вже на правнуків чекаємо.
В чому ж секрет їхнього такого довгого подружнього життя? Насправді ніякого секрету немає. Тільки поступаючись одне одному, тільки підтримуючи одне одного, тільки кохаючи одне одного - тільки так стають "діамантовими молодятами".
 Не обійшлося таке тепле сімейне свято й без приємних сюрпризів. Крім близьких та родичів з привітаннями і подарунками завітали до подружжя Чернещинський сільський  голова Світлана Вразовська ... Читати далі »

Просмотров: 422 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.11.2015 | Комментарии (0)

ПОЧЕСНЕ ЗВАННЯ  МАТЕРІ-ГЕРОЇНІ

Багатодітна мама із с. Піски-Радьківські Наталія Потапенко Указом Президента України Петра Порошенка удостоєна почесного звання Мати-героїня.

Наталія Миколаївна народила і виховує 6 дітей, наймолодший з яких ще навчається в школі.

Привітав почесну маму та вручив їй нагрудний знак і відповідне посвідчення до нього заступник голови райдержадміністрації Сергій Шутько.

Він зазначив, що звання "Мати-героїня" - одна з найпочесніших високих державних відзнак, яка надається за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку. Багатодітні родини є унікальною цінністю і надзвичайною гордістю України. Це особливі сім'ї, бо дітям змалечку прищеплюють людяність, любов до праці, вміння берегти та підтримувати найкращі українські сімейні традиції.

До того ж, для "Матері-героїні" державна нагорода - не тільки визнання, але й матеріальна допомога та пільги для сім'ї і дітей.

Просмотров: 418 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.11.2015 | Комментарии (0)

Тиждень знань з ОБЖ

На території Борівського району проводиться тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності, метою якого є профілактика дитячого травматизму, популяризація знань правил  безпеки у повсякденному житті, здорового  та активного способу життя серед учнівської молоді.

В Борівській ЗОШ №1 з учнями 2-Б класу було проведено бесіду працівниками Борівського РС ГУ ДСНС України у Харківській області, під час якої діти дізналися, наскільки важливим для безпечного життя є дотримання відповідних правил і до яких непоправних наслідків призводить нехтування ними. Розповідь супроводжувалась конкретними фактами пожеж та надзвичайних ситуацій, які траплялися на території району.

Велике зацікавлення у дітей викликала наочна демонстрація пожежного одягу та спорядження. Учні мали змогу приміряти і потримати в руках всі ці речі, вивчаючи  їх призначення та правила користування.

Проведення тижня знань з основ  безпеки життєдіяльності - це ще один важливий аспект виховної роботи, наочне свідчення того, що виховати справжнього громадянина можна тільки озброївши його потрібними знаннями, в п ... Читати далі »

Просмотров: 430 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.11.2015 | Комментарии (0)

Ми продовжимо відстоювати інтереси аграріїв регіону. Ігор Райнін

Про це голова ХОДА заявив під час урочистого прийому з нагоди Дня працівників сільського господарства. У заході взяли участь заступник міністра аграрної політики і продовольства України Володимир Лапа, керівники районних адміністрацій області та представники сільськогосподарських підприємств.

Голова Харківської облдержадміністрації підкреслив: День працівників сільського господарства є одним з найважливіших свят для Харківської області.

"Від того, як працює аграрний сектор в регіоні, залежить багато чого: і спокій людей, і розвиток економіки, життя багатьох трудових колективів - і не тільки тих, які працюють в аграрному секторі. Хар-ківський аграрний сектор цього року - абсолютний лідер в Україні. Ціну вашої праці подвоює і те, що Харківський регіон - прифронтова територія. Економічна ситуація в країні непроста, це теж накладає свій відбиток. Але, незважаючи на всі труднощі, харківські аграрії - лідери в Україні", - зазначив Ігор Райнін.

Він нагадав, що цього року валовий збір зерна у регіоні склав 4,5 ... Читати далі »

Просмотров: 449 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.11.2015 | Комментарии (0)

З любов`ю до рідного краю

Мене водило в безвісті життя,

та я вертався на свої пороги.

Переплелись, як мамине шиття,

мої сумні і радісні дороги.

     Д. Павличко.

"Життя прожити - не поле перейти" - говорить народна мудрість. Доля кожної людини наповнена як щасливими, так і сумними моментами. Лише той, кому важко дісталося щастя, уміє по-справжньому цінувати його. Ветерану органів внутрішніх справ, членові ветеранської організації Борівськогого райвідділу міліції, капітану у  відставці Євгену Івановичу Шаповалову довелося пережити багато. Він мав на своєму життєвому шляху і радісні здобутки, і  болісні втрати, відчував щастя зустрічей і сум розставань… І, не зважаючи на те, що доля його була не простою, він залишається оптимістичною, відкритою, щирою, мудрою людиною. Людиною, яка і сьогодні готова ділитися своїм життєвим досвідом.

Нещодавно Євгену Івановичу виповнилося 80 років. Привітати його з визначн ... Читати далі »

Просмотров: 558 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.11.2015 | Комментарии (0)

ОЦЕ ТАК ПОДОРОЖ!!!

Нещодавно мені довелося у справах поїхати до міста Куп`янська. З добрими думками і повною довірою до водія, разом з іншими пасажирами, серед яких були і мама з донькою, сідав до автобуса, який курсує по маршруту «Ізюм-Куп`янськ».

І ось їдемо ми, милуємося краєвидами, які мелькають за вікном автобуса...

Раптом в салоні автобуса ми відчули якийсь сторонній сморід. Всі почали, як то кажуть, принюхуватися, що за неприємний запах з`явився, аж тут відчули, що автобус різко смикнувся і застиг посеред дороги.

Спочатку пасажири навіть не зрозуміли в чому справа, на обличчях застиг страх... І лише потім ми зрозуміли, що в автобуса, на якоми ми їхали, на ходу відпало колесо!!!

Нашому обуренню не було меж. Адже це ж добре, що на той час не було зустрічного транспорту, інакше все могло би ... Читати далі »

Просмотров: 472 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.11.2015 | Комментарии (0)

ОСІННЯ РОТАЦІЯ

Йшов дощ… Холодний, настирливий, нестерпно сумний листопадовий дощ. Той, що миттєво проникає під одяг, заповзає у тіло, проймає липкою пронизливою вогкістю до самих кісточок і вихолоджує душу.  У вечірній темряві  останнього осіннього місяця не видно краплин, але вони були скрізь. Вони переповнювали простір, відстукували у скронях, застилали зір і відгукувались у серці гірким болем безвиході і розпачу.

Настуся поверталася з роботи. Від самої кав'ярні, де вона вже деякий час працювала офіціанткою, до неї приєдналися три чоловічі постаті. Цих хлопців, у наскрізь промоклій військовій формі з нашивками ЗСУ, вона побачила сьогодні вперше, але поруч з ними, на темній, безлюдній сільській вулиці їй не було страшно. Настя точно знала, що справжня загроза походить зовсім не від них. Вже майже два роки небезпека постійно чатувала на неї в рідному селі і джерелом її були людські  продажність, жадібність і підступність.

Химерні істоти в людській подобі, які через вбогість власних душ ніко ... Читати далі »

Просмотров: 490 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.11.2015 | Комментарии (0)