Головна » 2015 » Листопад » 26

Як заощадити на тарифах і допомогти енергетикам вирівняти графік електричних  навантажень

Добовий графік навантажень об'єднаної енергетичної системи (ОЕС) України має значну нерівномірність. Він характеризується піком навантажень в години вечірнього максимуму, провалом в години нічної зони доби і майже рівномірним споживанням в години ранкового та денного часу доби.

При цьому різниця між мінімальним та максимальним споживанням електричної потужності протягом доби у зимовий період складає понад 8000 МВт, а у літній 5000 МВт. Це призводить до значних витрат палива на теплових електростанціях через необхідність щоденних пусків та зупинень близько 10 енергоблоків. Як наслідок, отримуємо перевитрати палива та зростання вартості електроенергії, яка виробляється.

Важливим чинником економії  енергоресурсів, зокрема газу, та вирівнювання добового графіка електро-навантажень у період нічного провалу є застосування на котельних і теплоцентралях комунальної сфери модульних теплових пунктів з автоматичним регулюванням задля підігріву зворотньої мережної води перед подачею її в котел. Це не потребує реконстру ... Читати далі »

Просмотров: 452 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.11.2015 | Комментарии (0)

ПСИХОЛОГІЧНА РЕАБІЛІТАЦІЯ УЧАСНИКІВ АТО

Метою психологічної реабілітації є надання військовослужбовцю допомоги у відновленні оптимального для продовження професійної діяльності психічного здоров'я, забезпечення збереження фізичного і психічного здоров'я  та профілактика постстресових реакцій.

Управління  соціального захисту населення  Борівської РДА доводить до відома, що учасники антитерористичної операції, які мають статус учасника бойових дій (інваліда війни) та документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення, мають право звернутися до органів соціального захисту населення із заявою про надання послуг з психологічної реабілітації.

 До заяви додається:

- копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;

- копія документа, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

 Заходи з психологічної реабілітації проводяться такими реабілітаційними установами:

- Менський санаторій "Остреч"  Чернігівської області;

- ТОВ "Санаторій "Феофанія",  м. Київ;

- ДП "Південь-Курорт-Сервіс", санаторій "Орізонт" Одеської області;

- ДП "Клінічний санаторій "Курорт Березівські мін ... Читати далі »

Просмотров: 364 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.11.2015 | Комментарии (0)

ЦЕНТР ДОПОМОГИ УЧАСНИКАМ АТО

Як зазначив під час презентації центру заступник голови ХОДА Михайло Черняк, всі воїни АТО, а також їх сім'ї можуть отримати тут всю гарантовану державою допомогу.

За словами заступника голови ХОДА, на сьогодні Харківський обласний центр допомоги учасникам АТО повністю укомплектований. Тут працюють представники профільних департаментів ХОДА, служб зайнятості, у справах сім'ї, дітей та молоді, громадських організацій - всього 20 фахівців.

«Повертаючись додому, учасники антитерористичної операції стикаються з певними проблемами: це і отримання статусу учасника бойових дій, і матеріальні труднощі, і проблеми зі здоров'ям. Обласна державна адміністрація пос-тійно співпрацювала з різними громадськими організаціями, які допомагали бійцям вирішувати ці проблеми. Але для того, щоб усі ці питання вирішувалися ефективно, необхідно було створити єдину структуру, де бійці могли б отримати кваліфіковану допомогу. Тому ініціатива президента Петра Порошенка створити центри допомоги учасникам АТО у всіх областях країни була дуже своєча ... Читати далі »

Просмотров: 441 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.11.2015 | Комментарии (0)

Чума свиней на вашому порозі

Епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней на Україні у 2015 році різко погіршилася. На теперішній час на території України зафіксовано 46 випадків африканської чуми свиней. Дані випадки  зафіксовано на територіях Київської, Чернігівської, Сумської, Житомирської, Рівненської, Луганської, Запорізької, Полтавської, Одеської, Чернігівської областей

Таким чином, на сьогоднішній день Харківська область, згідно географії випадків африканської чуми свиней, оточена практично з усіх сторін регіонами, які є неблагополучними щодо даного захворювання.

Африканська чума свиней(АЧС), або хвороба Монтгомері, висококонтагіозна, тобто дуже заразна вірусна хвороба свиней, симптоми  якої - лихоманка, синюшність  шкіри та численні крововиливи   внутрішніх органів. Недуга  належить до списку А  згідно з Міжнародною класифікацією заразних хвороб тварин: тобто із усього різноманіття вірусів і бактерій має особливо тяжкі наслідки для економіки. У заражених на АЧС свиней висока смертність - 98 %.

Людина африканською чумою не хворіє.

Власникам свине ... Читати далі »

Просмотров: 362 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.11.2015 | Комментарии (0)

МІСЯЦЬ БОРОТЬБИ З РАКОМ ГРУДЕЙ

У 1993 році Всесвітня організація охорони здоров`я виголосила жовтень щорічним місяцем боротьби з раком грудей. Відтоді минуло чимало часу, проте проблема високої захворюваності на рак молочної залози залишається так само актуальною. Жінки продовжують помирати від цієї страшної хвороби. Онкологічні захворювання грудей в Україні посідають перше місце за смертністю. Кожні 35-37 хвилин українські лікарі виявляють новий випадок раку молочної залози. І щогодини одна жінка в Україні від цієї хвороби помирає. Кожна жінка, яка захворіла на рак молочної залози, у середньому втрачає 17-18 років життя.

Низьким є й показник п'ятирічнго виживання в Україні пацієнток, хворих на рак молочної залози -56,2 %. В країнах ЄС він становить 79%, а у США - 90,1%. Варто зазначити, що низьке виживання пацієнтів характерна не лише для нашої країни, а й для багатьох інших країн Східної Європи. Серед основних причин цього - брак державних коштів і відсутність національної стратегії боротьби з раком, пізня чи неповна реалізація скринінгових програм, децентралізація лікування раку і, звичайно, обмежений доступ д ... Читати далі »

Просмотров: 353 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.11.2015 | Комментарии (0)

Доля доньки підпільника

Працівників територіального центру на своєму подвір'ї гостинно зустрічає весела красива добра жінка - це Кириченко Надія Йоси-півна.

Вона народилася в селі Красна Лука Гадяцького району Полтавської області у великій дружній сім'ї. У Надійки було п'ятеро братів та три сестрички.

Її батька, Левуна Йосипа Федоровича, в 1933 році було направлено на роботу в село Ізюмське Борівського району, а наступного року туди ж переїхала і вся сім'я. Згодом батько працював управляючим на тваринницькій фермі, розташованій неподалік села Вище Солоне. Коли розпочалася Велика Вітчизняна війна, Й.Ф. Левун пішов на фронт. Після контузії він повернувся в село, але продовжував вести боротьбу з ворогами своєї Батьківщини та свого народу, був учасником Борівського підпілля. У 1942 році його було заарештовано і закатовано ворогами за підпільну діяльність. Мати Надії Йосипівни сама виховувала своїх дітей, які завжди гордилися своїм батьком-героєм.

Ще будучи дівчинкою, Надія Йосипівна мріяла стати вчителькою. Після закінчення школи вона вступила до Куп'янського педагогічного училища, а пізніше навчалася в Харкові. За направленням проходила педагогічну практику в селі Нижче Солоне. П'ять років ... Читати далі »

Просмотров: 406 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.11.2015 | Комментарии (0)

Свято господарів землі

Минулої п'ятниці аграрії Борівщини традиційно відзначили своє професійне свято. Свято, що підсумовує копітку працю сільських трудівників, завершує хліборобський рік, сповнений хвилюваннями і турботами про врожай. Урочистості відбувалися у районному будинку культури.

Гостей  свята зустрічали запашним короваєм з нового врожаю, який споконвічно вважається символом миру і достатку.  Керівництво району та почесні гості, серед яких і колишні керівники - ті, хто свого часу працював на розвиток народногосподарського комплексу Бо-рівщини, висловили слова вдячності та найтепліші вітання сільським трудівникам.

Працівників агропромислового комплексу впродовж свята вітали голова райдержадміністрації Віталій Кіян, заступник голови районної ради Анатолій Васильєв, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Федченко, голова ради сільгосптоваровиробників району Григорій Сало, колишні очільники району Іван Бондаренко, Микола Рибалко, Анатолій Гомон, Віктор Чуйко, а також ке-рівники сільськогосподарських підприємств.

... Читати далі »
Просмотров: 397 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.11.2015 | Комментарии (0)

ЗАРИБЛЕННЯ ВОДОСХОВИЩА

Минулого тижня у Борівському районі на ділянці акваторії Червонооскільського водосховища відбулось зариблення. У водоймище "заселено" 10000 мальків товстолоба середньою вагою близько 300-500 г та 50000 коропа по 15-20 грам кожен.

Зариблення проводилось за ініціативи і силами промислових бригад рибаків - користувачів Червонооскільського водосховища у присутності екологів, іхтіологів, фахівців рибної галузі та рибоохоронців, а також представників місцевої влади.

Як пояснив голова ГО "Червонооскільська промислова ліга" Сергій Черемисін, осінь - традиційна пора зариблення водойм, адже осінній мальок набирає потрібної ваги і най-краще пристосовується до природних умов.

- Звичайно, на рівень виживання мають вплив різні умови - це і дальність транспортування, і температура води, і наявність сонця, і дрібні сітки браконьєрів, і багато іншого. Можу припустити, що із сьогоднішнього зарибку виживе десь 95 % товстолоба і 50% коропа. І це буде добрий результат. Малька коропа ми вирощуємо самі у орендованому ст ... Читати далі »

Просмотров: 455 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.11.2015 | Комментарии (0)

Ходить осінь по землі

Нині осінь нас чарує

Неповторна, чарівна,

Різні барви нам дарує

І дивує нас вона...

Осінь - це дуже гарна пора року. Все навкруги таке барвисте! Як гарно зливаються в одну мелодію її барви.

Осінь… Скільки краси, лірики, музики, радості й тихого смутку приносить нам ця чарівниця!  Скільки поетів освідчувались осені у коханні, скільки художників увіковічнювали її красу у своїх полотнах… . А вона кожного року знов і знов зачаровує нас своєю безмежною щедрістю та неймовірною красою. Її  ніжно називають золотою, замріяною, загадковою, незбагненною і неповторною у своїх витівках та розвагах.

5 листопада у Підвисочанській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося свято осені "Ходить осінь по землі", в якому брали участь учні 1,2, 4, 5 класів  та діти, які ходять до нас на підготовку до навчання. Підготували і провели свято С.В. Хиленко  та Н.М. Давиденко.

Діти  з нетерпінням чекали ... Читати далі »

Просмотров: 445 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.11.2015 | Комментарии (0)