Головна » 2015 » Листопад » 05

Всі в мережу.

Чиновників Харківщини замінять електронні програми

Отримати довідку про доходи, оформити субсидію і навіть зареєструвати бізнес - невдовзі мешканці Харківської області зможуть зробити це в найкоротші терміни, без жодних папірців, а головне - не вистоюючи черги під кабінетами чиновників. Тільки комп'ютер та доступ до Інтернету - це все, що потрібно аби отримати будь-яку адміністративну послугу.

З 16 жовтня в Харківській області розпочинається випробування сучасної системи "електронного уряду", яка покликана революційно змінити відносини влади з громадянами та бізнесом. Адже ця система позбавить споживачів необхідності спілкування з чиновниками, а от їхні дії контролюватиме по максимуму.

"Ми запускаємо низку конкретних сервісів, які дійсно спростять життя людей, в першу чергу пенсіонерів, внутрішньо переміщених осіб, учасників АТО. А в подальшому - всіх мешканців нашого регіону і країни взагалі", - говорить заступник директора Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Олександр Лукашов.

Плюс швидкість, мінус корупція

Випробовувати систему почнуть в обласній адміністрації, до якої приєднаютьс ... Читати далі »

Просмотров: 522 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.11.2015 | Комментарии (0)

Хто щедро сіє, той щедро і пожне

Шановна редакціє! Звертається до вас пенсіонерка, інвалід ІІ групи Марія Анатоліївна Морозова, жителька с.Дружелюбівка. Хочу розповісти про гарну людину, водія ВАТ "Оскіл" Сергія Михайловича Фалька.

Він працює на маршруті "Борова-Куп`янськ", а познайомилася я з ним ось за таких обставин. У моєї доньки, яка проживає у смт Коротичі, багатодітна сім`я - 11 дітей, 7 з яких уже школярі. На канікулах вони по черзі приїжджають до нас у гості. Раніше такі поїздки були, скажемо так, більш-менш не проблемні. Автобусом "Харків-Куп`янськ" вони приїжджали вранці до міста, а через 15 хвилин відправлявся автобус на Борову, а з Борової - відразу ж на Дружелюбівку.

Зараз, у зв`язку з тим, що дорога дуже погана, автобус з Харкова прибуває до Куп`янська пізніше хвилин на 20-25 і не співпадає з рейсом на Борову. Тому нам доводилося просити водія автобуса зачекати харківський рейс, аби онуки змогли вчасно виїхати до нас. Не завжди водії йдуть назустріч нашому проханню. Але Сергій Михайлович завжди чекає дітей, вчасно привозить до Борової ... Читати далі »

Просмотров: 437 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.11.2015 | Комментарии (0)

ДОРОГА, ДОВЖИНОЮ в ЖИТТЯ

25 жовтня Україна святкувала День автомобіліста. Чи має хтось більше відношення до цього свята, ніж  водії Борівського автопарку?  Ті, в чиї руки ми довіряємо своє життя кожного разу, вирушаючи в дорогу. Ті,  хто незважаючи на примхи погоди - і в дощ, і в сніг - за кермом. Нещодавно я побував  у гостях в АТП та поспілкувався з працівниками.  Для початку - трішки історії.

В травні далекого 1959 року на основі Ізюмського автопарку була заснована Борівська автоколона. Поступово вона розросталась, облаштовувалась. Були зведені будівлі автопарку, гаражі, диспетчерська, автовокзал,  запущені маршрути по району та області. З початку дев`яностих Борівська філія стала самостійною і згодом перетворилася на відкрите акціонерне товариство "ОСКІЛ". З цього почалася сучасна історія.

Звичайно, це були нелегкі  часи, та АТП вдавалося не тільки втриматися на плаву, а й відкривати нові маршрути: відновилося сполучення з Ізюмом та Куп`янськом, відновлено рейс до Краматорська. Зараз ВАТ "ОСКІЛ ... Читати далі »

Просмотров: 513 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.11.2015 | Комментарии (0)

ГОТОВІ ДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ ДОПОМОГИ

В наш час  навички надання невідкладної допомоги можуть стати у пригоді кожному, а особливо коли мова йде про дітей. У повсякденному житті на нас чатує безліч небезпечних факторів, які можуть призвести до травмування, а тому вміння надати долікарську допомогу може врятувати комусь не тільки здоров'я, але й життя.

З метою відпрацювання практичних навичок з надання невідкладної допомоги в Борівському ДНЗ №3 "Золота рибка" в жовтні проводилося об'єктове тренування невоєнізованого формування цивільного захисту (санітарного поста) з залученням працівників закладу. Навчання проходило в декілька етапів. На першому працівники закладу мали змогу ознайомитися зі способами використання радіозахисних препаратів, антидотів, антибіотиків. Навчалися проводити екстрену профілактику і часткову санітарну обробку, а також доглядати за ураженими. Дізналися про способи захисту від сучасних засобів ураження.

На другому етапі проводилися практичні заняття з надання першої медичної допомоги постраждалим в осе ... Читати далі »

Просмотров: 518 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.11.2015 | Комментарии (0)

Екскурсія до фізкультурно-оздоровчого комплексу

Під час осінніх канікул учні початкових класів Борівської ЗОШ  №2 відвідали фізкультурно-оздоровчий комплекс М.С.Лялявського. Екскурсію організували вчителі початкових класів Н.В.Сикало, О.О.Павленко, І.І.Шутько з метою  задоволення пізнавальних потреб школярів, їх фізичного  розвитку  та популяризації здорового способу життя.

У спортивному комплексі  діти ознайомились із тренажерами,  масажерами та спеціальним спортивним інвентарем. М.С.Лялявський розповів їм про особливості використання спортивного обладнання, його значення та позитивний   вплив  на здоров'я людини. Учні із задоволенням займалися на біговій доріжці, велотренажерах, стрибали на великих м'ячах, піднімали гирі, гантелі, грали в теніс. Також оглянули більярдну залу, ознайомилися з правилами гри в більярд, а потім кожна дитина  спробувала забити кулю в лузу.

Швидко  сплинув час,  проведений у спортзалі, але школярі повернулись додому сповнені вражень від екскурсії, вдяч ... Читати далі »

Просмотров: 722 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.11.2015 | Комментарии (0)

Турнір 1000 команд

Саме під такою назвою нещодавно відбулися спортивні змагання з міні-футболу серед дівчаток та хлопчиків  2003-2005 р.н., які пройшли на спортивних майданчиках Борівської ДЮСШ та  ЗОШ №1.

 Ці змагання були започатковані ще в 2002 році Харківським благодійним фондом "АВЕК" під патронатом народного депутата України Фельдмана Олександра Борисовича. Головне завдання "Турніру 1000 команд" дати можливість нашим дітям розкрити свої спортивні таланти, відчути як важливо, почесно та відповідально відстоювати честь своєї команди. І нехай не всі стануть відомими спортсменами, головне інше: здоров`я наших дітей, їхня віра в себе та задоволення від гри. "Нема твоїх дітей. Нема моїх дітей. Є наші діти." Цей девіз став одним з головних для мене в житті. Наші діти - це наша головна надія. Заради них ми живемо та працюємо. Будуть щасливі вони - будемо щасливі і ми, - вважає Олександр Фельдман.

В районних змаганнях взяли участь 9 команд хлопчиків та 5 команд дівчаток. Команди хлопчиків були розбиті на г ... Читати далі »

Просмотров: 340 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.11.2015 | Комментарии (0)

ВИБОРИ ВІДБУЛИСЯ

Ось і закінчились виборчі перегони. Цього разу вони були особливо "жаркими" і емоційними. Це, мабуть, помітив кожен житель району. Всі "принади" загострення пристрастей відчула на собі і газета "Трудова слава".

Напередодні виборів нам навіть довелося побачити і почути, як один з кандидатів у депутати облради у відеоролику, знятому одним з Харківських телеканалів, звинувачує районну газету у відмові друкувати списки їхніх кандидатів, начебто наданих обласним штабом для оприлюднення. З усією відповідальністю колектив редакції газети заявляє, що всі ці звинувачення є абсолютно безпідставними. Списки кандидатів даної політичної партії до редакції не надходили. Всі агітаційні матеріали різних політичних сил і кандидатів від них друкувалися відповідно до Закону України "Про місцеві вибори" після укладення договорів (угод) про надання друкованої площі для розмі-щення матеріалів передвиборної агітації під рубрикою "Політична реклама". Жодній політичній партії з тих, що зверталися до редакції, не було відмовлено в опублікуванні передв ... Читати далі »

Просмотров: 405 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.11.2015 | Комментарии (0)