Головна » 2015 » Лютий » 21 » З ТУРБОТОЮ ПРО ДІТЕЙ
13:38
З ТУРБОТОЮ ПРО ДІТЕЙ

З ТУРБОТОЮ ПРО ДІТЕЙ

У Вищесолоненському дитячому садочку, завдяки сприянню голови райдержадміністрації Віталія Кіяна, з’явився новий посуд, ковдри для ліжечок і красиві подушечки.

Під час одного з робочих візитів у с.Вище Солоне (з питань налагодження водопостачання) голова РДА завітав у сільський дитячий садок. Саме тоді й з’ясувалося, що дошкільний навчальний заклад гостро потребує оновлення посуду для харчування дітей. Потрібні також ковдри і подушки у спальню. Віталій Олексійович одразу ж пообіцяв вирішити цю проблему. І довго чекати не довелось.

Подарунки в дошкільний навчальний заклад привезли методист районного методкабінету відділу освіти Надія Дерман та головний спеціаліст служби у справах дітей РДА Світлана Максимова.

- Моя радість на межі із приємним подивом, – описує свої емоції від зроблених дітям подарунків Надія Федорівна. – За довгі роки моєї роботи у відділі освіти Віталій Олексійович – це перший голова РДА, який так піклується про дітей, підтримує дитячі заклади, надає їм реальну допомогу. Завдяки його сприянню в трьох дитсадках району з’явилися бойлери, в Богуславському ДНЗ – пральна машина- автомат, в Борівському ДНЗ №1 «Берізка» частково замінено вікна. І це тільки те, що стосується дошкільних навчальних закладів, не враховуючи школи, дитячу лікарню і т.ін. Я пам’ятаю ситуацію, коли до одного з його попередників звернулась завідувач дитячого садка з проханням допомогти (здається, оновити посуд). Він дав їй обнадійливу відповідь, сказав лише написати офіційного листа на його ім’я. В результаті цей лист був перенаправлений на відділ освіти з резолюцією «розібратися, з’ясувати обставини». На тому допомога й завершилась. Віталій Кіян же одразу знаходить можливості вирішення проблем, з якими до нього звертаються. І це в період, коли наша держава переживає такі скрутні часи, коли йому постійно доводиться шукати резерви для допомоги армії, військовим і т.ін. Після довгих років байдужості реальна допомога  – це просто щастя, в яке навіть важко повірити.

- Так, служба у справах дітей райдержадміністрації теж відчула зміни з приходом Віталія Олексі-йовича, – додає Світлана Максимова. – Наведу такий приклад: кожного року ми проводимо свято «День захисту дітей», кожного року звертаємось до голови райдержадміністрації за фінансовою допомогою для проведення свята і кожного року отримували відмову. Лише Віталій Олексійович знайшов можливість допомогти – виділив кошти. Ми закупили хороші призи, провели свято на належному рівні. Одразу навіть не могли повірити, що це можливо, так вже звикли до відмов.

Діти – наше майбутнє! І найважливіше завдання – це майбутнє захищати і розвивати.  Турбота про дітей, реальна допомога дитячим закладам – добрі справи, які якнайкраще характеризують людину.

А найвища винагорода - це радість в дитячих очах та вдячність у серцях батьків і педагогів за знайдені можливості і вірно розставлені пріоритети.

Оксана ДУДНИК.

Переглядів: 533 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar