Головна » 2015 » Лютий » 13 » ПРОБЛЕМИ ВИРІШУЮТЬСЯ
16:13
ПРОБЛЕМИ ВИРІШУЮТЬСЯ

ПРОБЛЕМИ ВИРІШУЮТЬСЯ

Перший заступник голови РДА Сергій Федченко провів виїзний прийом громадян в с.Богуславка. Та питання, з якими звернулися до нього богуславці, виявилися такими, що вимагають суспільного обговорення і уваги всієї Богуславської громади. Тому було вирішено розглянути їх на сходах громадян. На зустріч із жителями села завітали голова Борівської райдержадміністрації Віталій Кіян, перший заступник голови РДА Сергій Федченко, заступник голови РДА Сергій Шутько, начальник райвідділу міліції Віталій Куроп’ятник, начальник сектору дільничних інспекторів міліції  Борівського РВ ГУМВС Вадим Рівчак, дільничний інспектор міліції Юрій Ковальов.

Перш за все богуславців хвилювало питання водопостачання і водовідведення. В селі функціонує центральний водогін, який забезпечує водою мешканців багатоквартирних будинків та частину приватного сектору. Проблема ж полягає в тому, що в квартирах і будинках споживачів, як правило, зареєстровано по одному мешканцю, тому й плата за послугу нараховується на одну людину, в той час як насправді там проживає по 2, 3, 4 чоловіки. Як результат – витрати на утримання водогону щонайменше в два рази перевищують суму, що надходить від громадян як плата за водопостачання та водовідведення.  Сільська рада, на балансі якої знаходиться водогін, не має ресурсів для покриття цих витрат, але, на жаль, і не шукає шляхів виходу із даної ситуації. Тому все гостріше постає питання водозабезпечення населення. Богуславці можуть залишитися без води.

Таким чином, на сходах громадян було вирішено створити при сільській раді комісію, яка повинна досконало вивчити всі аспекти вищевказаної проблеми і розробити шляхи її вирішення.

Дане питання знаходиться на особистому контролі голови райдержадміністрації Віталія Кіяна.

Також на сходах громадян обговорювалась робота дільничного інспектора міліції на території сільської ради. Справа в тому, що дільничний інспектор в Богуславці є, але робочого місця в нього немає. Звернутися  за допомогою просто нікуди, хіба що просто ходити й шукати його вулицями села. А звертатися є з чим. Ще під час особистого  прийому до Сергія Федченка, як до депутата обласної ради та першого заступника РДА, надійшло одразу кілька звернень громадян стосовно самогоноваріння та збуту самогону на території села. Ця протизаконна діяльність деяких жителів Богуславки руйнує сім’ї односельців, а подекуди є й прямою загрозою для життя їхніх клієнтів.

Сергієм Володимировичем було направлено депутатське звернення до Борівського РВ ГУ МВС з проханням перевірити факти самогоноваріння та збуту самогону.

В результаті роботи, проведеної дільничним інспектором Юрієм Ковальовим, четверо жителів Богуславки вже притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.176 КУпАП. Перевірки тривають. Паралельно з виявленням правопорушників проводиться також про-філактична робота серед місцевих мешканців з даного питання.

Зусиллями райдержадміністрації на сьогодні вже вирішено і питання з постійним місцезнаходженням дільничного інспектора. Звернутися до нього за допомогою можна у приміщенні Богуславської амбулаторії сімейної медицини, де тепер знаходиться його ка-бінет.

Богуславські сходи громадян в черговий раз показали, що коли є живий діалог між людьми, налагоджений контакт влади і громади, будь-які проблеми можна вирішити, а труднощі – здолати.

Оксана ДУДНИК.

Переглядів: 485 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar