Головна » 2015 » Лютий » 21 » БУДЬМО ТОЛЕРАНТНИМИ ДО ПРИРОДИ
13:34
БУДЬМО ТОЛЕРАНТНИМИ ДО ПРИРОДИ

БУДЬМО  ТОЛЕРАНТНИМИ ДО ПРИРОДИ!

Зима - сувора пора року для диких тварин. Багато джерел їжі вже вичерпалися або були засипані снігом. А ще через перепад температур, який спостерігаємо останнім часом, на снігу утворюється тверда льодова кірка і тварини не можуть добратися до грунту, аби знайти їжу. Приміром, кабани харчуються різноманітними корінцями дерев, які взимку добути їм буває важко. Тому ми кожної зими підгодовуємо тварин незалежно від того, чи є сильні сніги та морози. Адже тоді звірі тримаються наших угідь. Інакше вони можуть мігрувати в інші області. Приміром, якщо кабан не знайде тут для себе їжі, він може йти шукати її деінде. Ця тварина за день може пройти сотню кілометрів.

У зв’язку з цим хочу щиро подякувати керівникам сільгосппідприємств І.І.Крилевському і С.Г.Супруну за допомогу у розчищенні снігу, надання кормів для диких тварин.
До речі, зараз лісникам доводиться ще й захищати тварин від браконьєрів. Хоч ми максимально ховаємо місця підгодівель тварин й ретельно стежимо за тим, аби скупчення звірів не приваблювали недобросовісних мисливців, браконьєрство «процвітає».

Останнім часом нашою службою складено багато протоколів на порушників і всі вони сплатили штрафи. Але ж залишається ще й моральна сторона, дуже хочеться сказати горе-мисливцям: давайте будемо толерантними зі світом природи, до диких тварин.

У зв’язку з тим, що ми знаходимося неподалік зони АТО, полювання в районі заборонено ще з минулого року. Вовків та лисиць вважають хижаками -шкідниками, тож їх прийнято відстрілювати, а у зв’язку із забороною полювання, їх чисельність різко зросла. Тому наша служба час від часу проводить санітарний відстріл. Так, за останній час кількість лисиць зменшено на 68 голів, а вовків – на 3. Також підстрелено 5 єнотовидних собак і 34 бродячих собаки.

Віталій ШЕВЧЕНКО.

Мисливствознавець ДП Куп’янського лісгоспу Борівського лісництва.
 

Переглядів: 516 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar