Головна » 2015 » Вересень » 11

13 вересня - День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості

Шановні працівники газової та нафтопереробної промисловості  району!

Сердечно вітаємо вас з професійним святом!

Нафтогазова  галузь - одна із базових в економіці держави. Результати діяльності галузі значною мірою визначають стан та рівень розвитку всієї промисловості, впливають на загальну соціально-економічну ситуацію в державі.

 Працівники газової та  нафтопереробної промисловості своєю старанною працею, організованістю та дисципліною, з почуттям відповідальності роблять усе можливе для забезпечення енергетичних потреб населення та  функціонування виробничої і соціальної сфери району.

З нагоди свята висловлюємо вам щиру подяку за сумлінну працю та зичимо  нових здобутків і перемог, міцного здоров'я, щастя, удачі, оптимізму і стабільної роботи галузі, родинного благополуччя!

З повагою,

... Читати далі »

Просмотров: 452 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.09.2015 | Комментарии (0)

12 вересня - День фізичної  культури і спорту

Сердечно вітаємо спортсменів, тренерів, вчителів фізкультури, організаторів і учасників масового фізкультурного руху та всіх активістів спорту з Днем фізичної культури і спорту. Цей День сприймається в суспільстві як свято здоров'я, краси, гарту і молодості. Спорт, регулярні заняття фізкультурою - це здоровий спосіб життя, до якого долучаються тисячі, мільйони наших співвітчизників. І особливо приємно усвідомлювати, що наше молоде покоління все більше і більше захоплюється активними заняттями спортом.

Зичимо усім міцного здоров'я та успіхів у справі розвитку фізичної культури і спорту. Бажаємо вдалих стартів і переможних фінішів на спортивних аренах, а в житті - хай вам просто щастить в усьому.

З повагою,

Віталій Кіян.

Голова районної  державної  адміністрації.

Євген Жук.                          

Голова районної ради.          ... Читати далі »

Просмотров: 435 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.09.2015 | Комментарии (0)

ТОВ «КУБГАЗ-БОРОВА» як приклад соціально відповідального бізнесу

Минулого року  на території Борівщини почало діяльність газове господарство ТОВ «КУБГАЗ-Борова».

Підприємство ТОВ «КУБ-ГАЗ» засноване 13.01.2000 р.

Юридична та фактична адреса - м. Харків.

Генеральний директор - Панчук Сергій Іванович.

Кількість співробітників - 275 осіб.

Протягом п'ятнадцяти років ТОВ "КУБ-ГАЗ" успішно виконує повний комплекс геологорозвідувальних робіт із метою вивчення надр, а також промислової розробки вже розвіданих газових і газоконденсатних родовищ у трьох областях України. Основною продукцією підприємства є видобутий природний газ і газовий конденсат.

Цінова стратегія: ціна на постачання природного газу встановлюється згідно з ліцензією НКРЕ (Національна комісія регулювання енергетики України), не вище граничного рівня, встановленого НКРЕ.

Виробничі потужності:

- Бурова установка К-200 канадського виробництва;

- Снаб-установка для проведення капітального ремонту свердловин без глушіння Snubbing Unit SIL-190-4;

- Агрегат для освоєння та ремонту свердловин АОРС-80.

Сильні сторони компанії та ... Читати далі »

Просмотров: 1419 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.09.2015 | Комментарии (0)

КАДРОВІ ЗМІНИ В ПОДАТКОВІЙ ІНСПЕКЦІЇ

Наказом голови Державної фіскальної служби України № 2506 від 13 серпня 2015 року на посаду заступника начальника - начальника Борівського відділення Ізюмської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Харківській області призначено Бойко Олену Віталіївну.

Олена Бойко має великий досвід і значний стаж роботи у даній сфері, адже з 1998 року працює в податковій інспекції. До цього призначення обіймала посаду головного державного ревізора-інспектора Борівського відділення Ізюмської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області.

Просмотров: 399 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.09.2015 | Комментарии (0)

Борівський військкомат відновив діяльність

Наказом військового комісара Харківського обласного військового комісаріату №254 від 04.09.2015 року військовим комісаром Борівського районного військового комісаріату Харківської області призначено підполковника Беседіна Олександра Юрійовича.

Раніше, з 1989 по 2004 р.р. (до виходу на пенсію) Олександр Беседін  вже очолював Борівський районний військкомат. З 2005 по 2013 р.р. працював провідним спеціалістом Ізюмсько-Борівського об'єднаного міського військового комісаріату.  З 2013 року до даного призначення - радник голови Борівської районної державної адміністрації з мобілізаційних питань.

Таким чином, з призначенням військового комісара, Борівський районний військовий комісаріат відновлює свою роботу. Тимчасово він знаходиться у приміщенні Борівської селищної ради за адресою вул.Миру, 19.

Просмотров: 716 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.09.2015 | Комментарии (0)

Чим зайняти дітей після уроків: корисна інформація про дитячі гуртки

Розпочався новий  навчальний рік, а з ним і нові турботи для батьків школярів. Хочеться, щоб дитина і успішно навчалася, і розвивала свої таланти та здібності. Тож треба вибрати гурток, який подобатиметься вашій дитині.

Перш за все поцікавтеся, чим вона хоче займатися, зайдіть до закладів, де проходять позашкільні заняття і дізнайтеся про умови, в яких вони відбуватимуться.

Враховуйте й місцезнаходження обраного закладу чи школи: що ближче, то раніше дитина зможе відвідувати його самостійно.

Вибираючи гурток поцікавтеся, чи є пробні заняття. Так зможете зекономити час, якщо дитині раптом щось не сподобається і вона не захоче його відвідувати.

Ми поцікавилися в яких гуртках позашкільних закладів можуть займатися ваші діти. Тож пропонуємо  список закладів, класів, секцій і гуртків та прізвища педагогів, які їх проводять.

Борівський будинок дитячої та юнацької творчості:

Зеріна М.В.- образо-творче мистецтво; чарівний квілінг; юний перукар.

Склярова М.М.- бісероплетіння; оригамі.

Давиденко Л.М. - в'язання гачком.

Кісова Л.Л. - м'яка іграшка (на базі Борівської ЗОШ №2); сувенір; конструювання та моделювання одя ... Читати далі »

Просмотров: 740 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.09.2015 | Комментарии (0)

МРІЇ ЗБУВАЮТЬСЯ!

У кожної дитини є мрія. І так приємно коли вони збуваються. Так збулись і мрії дітей, які проживають по вулицях Колгоспній, Комсомольській та провулках Степовий і Молодіжний. На їх території виріс дитячий майданчик. Це стало можливим завдяки об`єднанню зусиль селищної ради, місцевих підприємців та просто небайдужих громадян. За зверненням жителів було виділено кошти на встановлення дитячого майданчика та огорожі навколо нього.

Жителі названих вулиць  щиро вдячні депутатам селищної ради, ФОП Сергію Шутьку, керівнику сільгосппідприємства Валерію Шевченку за такий подарунок. Хотілось би побажати всім здійснення мрій та чистого мирного неба над Борівщиною.

 

Просмотров: 384 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.09.2015 | Комментарии (3)

Жіноча доля

Красива, чарівна жінка...Її не старять роки. З роками вона стає лише мудрішою, добрішою. Очі літньої жінки, наче зірочки, іскряться ніжністю, лагідністю.

Саме такою і є Безкровна Зінаїда Леонідівна, яка 9 серпня цього року відсвяткувала свій ювілей. У неї за плечима 80 років життя з радостями і негараздами, турботами і щасливими подіями.

Батьки Зінаїди Леоніді-вни жили на Кубані в станиці Ахтарі, а згодом переїхали на Україну до міста Костянтинівка. У цьому місті й народилася Безкровна З.Л. Навчалася Зінаїда в школі, потім - в гірничому технікумі, який закінчила в 1956 році.   Працювала на шахті. Невдовзі вона зустріла своє кохання і вийшла заміж, народила двох доньок. Так склалося, що за станом здоров'я доньки, сім'ї довелося переїхати на Харківщину й оселитися в селі Підлиман.

 Спочатку важкувато було на новому місці, тому що не було власного житла, доводилося жити на квартирах. Та згодом родина придбала власний будиночок. Зінаїді Леонідівні завжди допомагав  її  чоловік  Безкровний Іван Макарович. Він був прекрасною людиною, люблячим чоловіком, хорошим батьком, гарним господарем. У подружжя народилися ще дві доньки та син. Жінці доводилося багато працювати і в колгоспі,  і вдома. Працювала телятницею, ... Читати далі »

Просмотров: 473 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.09.2015 | Комментарии (0)

ТУРБОТИ МАЛІЇВСЬКОЇ ГРОМАДИ

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян в селі Маліївка Піско-Радьківської сільської ради.

Наболіле питання, заради якого сельчани прийшли на зустріч з головою РДА, - це автобусне сполучення між райцентром та селом, точніше повна його відсутність. Не існує жодного автобусного рейсу, яким би можна було дістатися з Маліївки до Борової чи хоча б до Пісок-Радьківських і в зворотному напрямку. Єдиний перевізник, який надає дані послуги в нашому районі - це ФОП Капленко. Та він відмовляється здійснювати рейси до віддаленого села, мотивуючи свою відмову їх нерентабельністю і збитковістю. Таким чином, близько 200 місцевих жителів опинились, по суті, в ізоляції від усього району.  За словами людей, вони були б раді, якби автобус ходив хоча б 2 рази на місяць, але у визначений день і час.

Коли Віталій Олексійович був з візитом у Маліївці минулого разу, місцеві жителі звертались до нього з проханням допомогти з ремонтом сільського клубу. Завдяки сприянню голови РДА це питання у короткий термін було вирішено позитивно і тепер Маліївський СК зустрічає відвідувачів оновлений і відремонтований. В ньому навіть було створено маленьку капличку для проведення богослужінь. Тож будемо сподіватись, що і "автобусне" питання найближчим часом ... Читати далі »

Просмотров: 387 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.09.2015 | Комментарии (0)

НАГОРОДИ ЗНАЙШЛИ СВОЇХ ГЕРОЇВ

Нещодавно ми відзначали 70-ту річницю закінчення Другої світової війни.

Після капітуляції Німеччини 9 травня 1945 р. Друга світова ще продовжувалася майже чотири місяці з її сателітом Японією. Перемога СРСР і країн антигітлерівської коаліції над Німеччиною та її союзниками була здобута ціною неймовірних зусиль і величезних жертв. Точної кількості людських втрат так і не опубліковано.

Під час мітингу пам'яті, присвяченого 70-й річниці Перемоги антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, було оголошено, що відповідно до Указу Президента України про нагородження державною нагородою України - медаллю "70 років визволення України від фашистських загарбників" нагороджено учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років: Безкровну М.А., Куль І.К., Небувайла І.З., Павлова В.В., Северина В.І., Семидоцького І.Й., Полтавцеву Г.О., Місіньова М.А., Кондратенко Л.Ф., Ніколенка О.П., Білокобиленка Я.Т., Швидича І.О., Ярмака Ф.М., Кучера Я.І., Перерву Г.О., Погорєлова І.М., Романенка І.Я., Андріянова В.О., Гончарова І.С., Домбровського О.К., Колесніка І.Т., Лень А.М., Лінкіна В.Ю., Нужного І.І., Стрільця І.Ф., Гунько Н.І.

Цією медаллю нагороджуються ... Читати далі »

Просмотров: 460 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.09.2015 | Комментарии (0)

ЗАГРОЗА ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Соціологічні  дані щодо загроз неврегваної міграції та торгівлі людьми в Україні

За результатами репрезентативного опитування населення, здійсненого на замовлення Міжнародної організації з міграції (МОМ), частка тих, хто працює за кордоном неофіційно, зросла з 28% станом на 2011 р. до майже 41% від усіх українців, які працювали за кордоном на момент цьогорічного опитування.

Більше того, 21% потенційних трудових мігрантів з України, значну частину яких складають чоловіки із західних областей, погодилися би заради роботи в іншій країні перетнути кордон нелегально, працювати під замком або віддати свій паспорт працедавцю; чотири роки тому ця група ризику становила 14% від загальної кількості потенційних трудових мігрантів.

Дані зазначеного опитування також свідчать про те, що 8% українців, тобто три мільйони осіб, планують знайти роботу за кордоном у найближчому майбутньому. Чоловіків серед них приблизно вдвічі більше, ніж жінок. 34% опитаних не мають нічого проти працевлаштування за кордоном, але ще предметно не думали про це. Одночасно відсоток українців, які не розглядають можливості поїхати на заробітки за кордон, скоротився з 55% за даними 2011 р. до 44% сьогодні.

Станом на 22.07.2015 Міністерством соціальної політики України 94 громадянам встановлено статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми,  серед яких 88 - громадяни ... Читати далі »

Просмотров: 367 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.09.2015 | Комментарии (0)

Сумні наслідки нелегальної зайнятості

Неофіційні трудові відносини вже тривалий час є звичним явищем нашого суспільства, яке має істотні як короткострокові, так і довготривалі негативні наслідки.

Робітник, погоджуючись на неофіційні трудові відносини, крім усної домовленості з працедавцем, більше не має жодних гарантій. І за результатами своєї праці може отримати значно меншу, ніж було обумовлено, або і взагалі не отримати оплату. Захистити себе в такому випадку працівник не зможе. Крім того, робітники, яким заробітна плата виплачується таким чином, не отримають або отримають не в повному обсязі допомогу з тимчасової втрати працездатності, вихідної допомоги. Як правило, таким працівникам не надаються щорічні відпустки або при наданні не здійснюється їх оплата.

З плином часу кожна людина замислюється про пенсію. Отримуючи неофіційну заробітну плату, працівник не має права за цей період на пенсійне забезпечення. Ті ж робітники, яким офіційно нараховують тільки мінімальну заробітну плату, а інші кошти виплачують "в конвертах", також будуть частково позбавлені пенсійного забезпечення. Адже пенсію їм розраховують з урахуванням саме легальної заробітної плати, з якої був сплачений страховий внесок.

Суб'єкт господарювання, який використовує робочу силу без належного документального оформлення, в свою чергу ризикує стабільною роботою підприємства, оскільки ... Читати далі »

Просмотров: 417 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.09.2015 | Комментарии (0)

Великий Слобожанський ярмарок 2015

Борівський район взяв участь у Великому Слобожанському ярмарку, який проходив 5 - 6 вересня у Харкові.

Цього року торгове свято, яке по праву можна назвати також святом українських звичаїв та культури,  розгорнулося на майданчику біля презентаційно-виставкового комплексу "Радмір-Експохол".   Саме тут райони області облаштували свої "подвір'я" в найкращих національних традиціях і кожен - зі своїм особливим колоритом.

Райони не тільки презентували продукцію своїх провідних підприємств, а й підготували справжнє театралізоване святкове дійство. Тут були і козаки, що демонстрували навички володіння шаблею, і незрівнянні українські красуні у національному вбранні, і ансамбль юних барабанщиць, і екзотичні східні тан-цівниці, і дівчатка на ходулях з екзотичними тваринками в руках, і епатажний "Попандопало", і скрипалі, і бандуристи, і чорти з дяками, і різні міфологічні істоти… І кого тільки не було на тому ярмарку...

А чого варті самі експозиції! Майже кожну з них прикрашали лелеки - український символ миру і любові до рідної землі. На фоні тинів, млинів, яскраво розмальованих хат, прикрашених соняхами, калиною, хмелем, ростовими ляльками ... Читати далі »

Просмотров: 633 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.09.2015 | Комментарии (0)