Головна » 2015 » Липень » 17

ІНТЕРНЕТИЗАЦІЯ У НОГУ З ЧАСОМ

Будь-якій сучасній людині сьогодні важко уявити своє життя без інтернету. З ним пов’язані і робота, і навчання, і саморозвиток, і відпочинок.

Та якщо кілька років тому актуальним було питання щодо наявності всесвітньої мережі і доступу до неї, то тепер на перше місце виходять якість і швидкість. Це вже залежить від інтернет-провайдера, від його роботи над удосконаленням надання послуг своїм абонентам.

На цю тему ми вирішили поспілкуватися з директором фірми  «GIGANT» Олександром Жарковим.

- Олександре Вікторовичу, Ваша фірма вже кілька років поспіль надає в нашому районі послуги інтернет-провайдера. Завдяки Вам інтернет зайшов в села Борівщини, а також ми маємо змогу безкоштовно користуватися інтернетом в центрі Борової, адже точки доступу Wi-Fi забезпечені фірмою «GIGANT». Розкажіть, будь ласка, про особливості інтернетизації  в нашій місцевості.

- Активна робота у напрямку інтернетизації на Борівщині ведеться з 2011 року. За ці чотири роки інтернет  з’явився навіть у найвіддаленіших куточках району. Хоча це було зробити непросто. Через особливості природного ландшафт ... Читати далі »

Просмотров: 715 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.07.2015 | Комментарии (0)

ЖНИВА - СВЯТА СПРАВА

Величне, прекрасне і завжди хвилююче видовище – хлібна нива, яка колоситься янтарним зерном. Нічого не може зрівнятися з цим рукотворним дивом, бо у їх сходи хлібороби віддали часточку своєї душі, свою майстерність, енергію і вміння. Земля – наша годувальниця. Все увібрано в ці слова – тепло батьківського дому, поля, пахучий хліб, розварена картопля, пасовища. Тож із землею пов’язані всі наші радощі, тривоги і турботи. І хліб для нас усіх не просто матеріальне поняття, а святиня.

Тож і жнива для кожного хлібороба – свята справа.

Перше, на що звернула увагу, приїхавши на жнива до агрофірми «Новий шлях» - безмежне і рівне золотаво-тепле пшеничне поле, на якому пливе комбайн, і зеpно, мов вплетене у колосок, який увібpав у себе життєдайні сили землі.

- За сприятливої погоди вже цього тижня наше господарство закінчить збирання ранніх зернових, - розповідає генеральний директор агрофірми Олексій Гомон, не без гордості дивлячись на пшеничне поле. – Попередньо можу сказати, що врожайність складає 50 ц/га, на окремих полях і вища. Жнива проведемо за 9 робочих днів. І все тому, що підготувалися до цього дуже ретельно. Зроблено запас паливно-ма ... Читати далі »

Просмотров: 993 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.07.2015 | Комментарии (0)

Рідний край живе жнивами

Жнива - це особлива й відповідальна пора річного хліборобського циклу, яка успішно стартувала і наближається до завершення на Борівщині. Першими розпочали збирання ранніх зернових на своїх полях господарства "Рідний край" і "Восток Агро-2004" під керівництвом Валерія Шевченка та Івана Любого.  Саме вони цього року стали першими сільгоспвиробниками, які привезли тонни нового врожаю в засіки ТОВ "Борова-агро" і отримали з рук керівника підприємства Володимира Суботіна запашний коровай - символ щедрого врожаю та невтомної хліборобської праці, яким тут традиційно зустрічають щороку перших своїх клієнтів.

Робота в полі кипить. Жнива наближаються до завершення.

- Якщо дозволять погодні умови, плануємо закінчити вже на цьому  тижні. - Розповідає Валерій Шевченко. - Загалом  у  наших господарствах посіви озимої  пшениці займають1250 га, 150 га - відведено під  ячмінь. Посівний матеріал вирощуємо самі. Спочатку сіємо  еліти, супереліти, експериментуємо, вибираємо, що краще підходить для нашої зони. Цього року вирощували дві еліти Харківського інституту рослинництва, одну Одеську еліту і чотири Полтавські супереліти. Крім зернових вирощуємо також гречку, сою, соняшник, то ... Читати далі »

Просмотров: 635 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.07.2015 | Комментарии (0)

Де хазяїн ходить, там і хлібець родить

Хліб - це і маленьке зернятко, і перші ніжно-зелені паростки, і тихе шелестіння золотого колосся, і дзвінка  пісня жайворонка в бездонному блакитному небі в спекотний день над безмежжям хлібного лану. Це - і золотий потік зерна до кузова машин, і широкі натруджені долоні хліборобів, і гарячий жар печі, з якої виймаються духмяні короваї.

Цьогоріч погода, як і господиня року, коза, – примхлива. Але працівникам сільського господарства не звикати до цього, адже нашу зону недарма називають зоною ризикованого землеробства.

Тож незважаючи на всі негаразди, як кліматичні, так і фінансові, хлібороби ФГ «Кириченко М» (керівник Микола Кириченко) виростили непоганий урожай ранніх зернових і вчасно приступили до їх збирання.

Цього року необхідно зібрати ранні зернові на площі близько 3000 га, з яких 100 гектарів ячменю.

Минулої осені, коли вирішували які сорти сіяти, зупинилися на таких як «ярмак», «смуглянка», «богдана», «подолянка», «донецька», «дари Луганщини», бо саме вони найбільш пристосовані до наших кліматичних умов.  Сівбу проводили з мінеральними добривами, насіннєве зерно було  в основн ... Читати далі »

Просмотров: 516 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.07.2015 | Комментарии (0)

Дитячі мрії здійснюються

Днями із дитячого оздоровчого центру "Орлятко", що на Сумщині, повернулась група юних мешканців міста Ізюм, Ізюмського та Борівського районів. Чудовий відпочинок їм подарував народний депутат України, президент громадської спілки "Соціальний  Рух Поваги" Віктор Остапчук.

Дітлахи, веселі та засмаглі, охоче діляться враженнями та фотографіями.

- В "Орлятку" найперше, що мені сподобалось, - це природа, а особливо те,  що  наш загін був наче одна велика сім`я. Вихователі та вожаті ставились до нас як до рідних, з любов'ю та розумінням, - розповідає  Олеся Булавка, учениця 6 класу Ізюмської гімназії №3. - Вечорами ми ходили на дискотеки, що  кожного дня проходили на красивому танцювальному майданчику, та в кінотеатр.  Улюбленим місцем бага-тьох дітей була "Галявина Казок" з безліччю казкових героїв і  великий чудовий басейн з надувною гіркою, поряд з якою розміщені тренажери, на яких усі бажаючі могли займатися спортом. Завжди були багатолюдними два спортмайданчики: для гри в баскетбол або волейбол та для футболу. Нас добре годували - 5 разів на день.  А за домівкою скучати було ніколи, бо з нами проводили безліч різноманітних конкурсів та цікавих зм ... Читати далі »

Просмотров: 526 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.07.2015 | Комментарии (0)

ВИЇЗНИЙ ПРИЙОМ У ДРУЖЕЛЮБІВЦІ

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян в селі Дружелюбівка Ізюмської сільської ради.

Місцеві жителі зустріли керівника району з надією на реальну допомогу зазначивши, що 7 років тому, обіймаючи зовсім іншу посаду, Віталій Олексійович вже відвідував їхнє село. Тоді вони зверталися з проханням облаштувати колодязь з питною водою, щоб він був безпечний, а вода в ньому - чистою. Через кілька днів після візиту всі необхідні роботи було зроблено. Той колодязь служить людям і сьогодні.

Цього ж разу Дружелюбівці підняли питання виїзної торгівлі, точніше її повної відсутності у віддалених селах, таких як Ольгівка, Андріївка, Новий Мир, Глущенкове. Люди, які там живуть, по суті відрізані від всього ра-йону, адже рейсові автобуси туди не ходять, магазинів там немає, хліб привозять один раз на тиждень і то аж з Ізюма. А якщо ще врахувати, що в тих селах залишилися в основному одні пенсіонери, люди похилого віку, то взагалі незрозуміло, як їм там виживати.

Голова РДА дав доручення сільському голові Станіславу Шафрану переговорити з місцевими підприємцями, які здійснюють торгівлю продуктами харчування на території сільради і налагодити цю послугу у віддалених селах.

Говорили у Дружелюбівці і про Борову. Людям частенько дов ... Читати далі »

Просмотров: 648 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.07.2015 | Комментарии (0)

Фестиваль дружби "З країни в Україну"

Минулого тижня у сусідніх містах  Куп’янськ та Ізюм пройшов фестиваль дружби «З країни в Україну». Була організована цікава пізнавально-розважальна програма для дітей та дорослих, в якій взяли участь і борівчани.

У наметових містечках проводились захоплюючі майстер-класи: кожен бажаючий мав змогу спробувати себе у писанкарстві, гончарстві та ліпці з глини, роботі з деревом, народному розписі, ліпці та випіканні жайворонків з солоного тіста, а також у виготовленні ляльок-мотанок, витинанок та в інших українських народних промислах.

Тут же діяла фотовиставка кращих фотокартин з усіх куточків нашої країни. Працювала відкрита бібліотека, де кожен мав змогу знайти собі книгу до душі та отримати її безкоштовно, а також передати за бажанням свої книги, поповнити бібліотечний фонд, розповсюдити твори улюблених авторів Україною.

Всі охочі мали змогу послухати цікаві лекції з історії України, літератури, культури, архітектури та етнографії.

Невтомний ведучий ні секунди не давав нудьгувати гостям свята залучаючи їх до цікавих сімейних конкурсів, змагань та розваг.

Бійці 92-ї окремої механізованої бригади нагодували всіх смачною польовою кашею.

Також ... Читати далі »

Просмотров: 903 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.07.2015 | Комментарии (0)

І знову зіткнення на залізничному переїзді

11.06.2015 на станції Війтівці ПЧ-19 Південно-Західної залізниці о 03 год. 09 хв. на залізничному переїзді з черговим працівником, що обладнаний 4-ма шлагбаумами 1266 км + 439 м сталося зіткнення пасажирського поїзда №143 сполученням Київ - Івано-Франківськ із причіпним обладнанням (навісна дискова борона) великогабаритного трактора CASEI-310.

Вищезазначена дорожньо-транспортна пригода сталась через порушення правил водієм проїзду через залізничний переїзд, а саме водій не маючи дозвільних документів на проїзд великогабаритного засобу через залізничний переїзд, що є порушенням п. 4.30. Інструкції ЦП 0174 та п. 4 «Правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів залізничними переїздами», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 серпня 2013року №582, та змін до них і незважаючи на заборонні показники вогнів світлофора, що є порушенням п. 3.5-3.6 Інструкції ЦП 0174 виїхав на проїзну частину переїзду де зупинився перед закритими основними шлагбаумами, які чергова по переїзду намагалася відкрити з допомогою кнопки підтримки шлагбаума.

Даний випадок можна було упередити при належному виконанні своїх посадових обов’язків усіма причетними.

З метою забезпечення безпеки руху на залізничних переїздах та недопущення подібного в подальшому, в період з 25.06.2015 по 24.07.2015 оголошено місячник забезпеч ... Читати далі »

Просмотров: 667 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.07.2015 | Комментарии (0)