Головна » 2015 » Липень » 17 » Фестиваль дружби "З країни в Україну"
14:52
Фестиваль дружби "З країни в Україну"

Фестиваль дружби "З країни в Україну"

Минулого тижня у сусідніх містах  Куп’янськ та Ізюм пройшов фестиваль дружби «З країни в Україну». Була організована цікава пізнавально-розважальна програма для дітей та дорослих, в якій взяли участь і борівчани.

У наметових містечках проводились захоплюючі майстер-класи: кожен бажаючий мав змогу спробувати себе у писанкарстві, гончарстві та ліпці з глини, роботі з деревом, народному розписі, ліпці та випіканні жайворонків з солоного тіста, а також у виготовленні ляльок-мотанок, витинанок та в інших українських народних промислах.

Тут же діяла фотовиставка кращих фотокартин з усіх куточків нашої країни. Працювала відкрита бібліотека, де кожен мав змогу знайти собі книгу до душі та отримати її безкоштовно, а також передати за бажанням свої книги, поповнити бібліотечний фонд, розповсюдити твори улюблених авторів Україною.

Всі охочі мали змогу послухати цікаві лекції з історії України, літератури, культури, архітектури та етнографії.

Невтомний ведучий ні секунди не давав нудьгувати гостям свята залучаючи їх до цікавих сімейних конкурсів, змагань та розваг.

Бійці 92-ї окремої механізованої бригади нагодували всіх смачною польовою кашею.

Також на фестивалі можна було придбати диски з якісною українською музикою від народної до сучасної, відео-уроки українських народних танців.

Сучасні українські гурти «NESPROSTA», «SWEETLO», «GO A» не просто порадували якісною змістовною українською музикою, а буквально захлеснули енергетикою позитиву і любові до України, до всього українського.

Родзинкою фестивалю став кінопоказ під відкритим небом з кращих робіт проекту “Вавілон’13”, які зібрано в динамічний альманах. Це неймовірно, але за 45 хвилин перед очима пробігає життя нашої країни від часів Майдану до часів анексії Криму, АТО на Сході країни.

Організатори фестивалю дружби - волонтери, які в повсякденному житті займаються зовсім різними справами. Серед них менеджери, підприємці, вчителі, юристи… Майже всі професії, які тільки можна уявити. Та всіх їх поєднує одна мета - вони прагнуть наповнити міста атмосферою духовності та підтримки, єдністю, відчуттям українського духу та гордістю за свій рідний край. Саме тому у свій вільний час вони втілюють освітні проекти для дітей і молоді. Всі ці активності спрямовані на пізнання України. І їм це вдається. Вони роблять справу набагато більшу, ніж могла б зробити будь-яка влада, бо вони роблять це щиро, безкорисливо і відверто, від усієї душі і всього великого серця, без піару, високих посад і державних нагород лише тому, що їм болить Україна, лише тому, що українці.

Дуже вірно сказав один з організаторів фестивалю Денис Блощинський, директор агенції-організатора,  соліст групи «NESPROSTA»: «Треба розрізняти поняття країна і держава, влада. Наша країна – Україна. Можна не підтримувати владу, бути незадоволеним станом економіки чи політичним курсом, але при цьому беззастережно, понад усе любити свою країну і робити все для того, щоб вона стала кращою. Влада змінюється, а країна залишається. Наша країна – це ми з вами, наша історія, наша культура, наші традиції. І цей фестиваль покликаний нагадати нам про це, показати наше спільне минуле, об’єднати в єдину українську родину заради спільного майбутнього».

Зазначимо, що фестиваль "З країни в Україну" відбувається вже другий рік поспіль. У минулому році мандрівкою Сходом проїхала команда загальною кількістю 136 волонтерів з 24 міст України, відвідавши такі міста, як Слов’янськ, Краматорськ, Дружківку, Лисичанськ, Северодонецьк , Рубіжне, Костянтинівку, Артемівськ, Червоноармійськ, Волноваху, Маріуполь. У планах на 2015 рік - відвідати міста Запорізької, Дніпропетровської, Харківської областей.

Фестиваль дружби – це саме те місце, де усвідомлюєш, яка прекрасна наша країна, яка багата наша культура, які чудові наші люди. Хочеться сказати: українці – ви найкращі! Я люблю тебе, моя Україно!

Оксана ДУДНИК.

***

12 липня Борівська РГО "Суспільна служба України" організувала поїздку 26 борівчан, у тому числі молоді, до міста Ізюм на фестиваль "З країни в Україну". Борівчани познайомились і подружилися з патріотами й волонтерами з Ізюма та Києва, відвідали лекції з української історії, переглянули роботи фотовиставки "Моя Україна", активно долучалися до численних майстер-класів з українського декоративно-прикладного мистецтва: писали писанки, шили ляльки-мотанки, пекли жайворонків із тіста, плели патріотичні браслети. Також придбали книги у вільній українській бібліотеці, спробували смачної каші  й отримали неабияке задоволення від рок-концерту. Особливо сподобався гурт етно-електронної музики з Києва Go A, борівська молодь фотографувалася за лаштунками з їхнім харизматичним ударником. Всім нам дуже сподобався  цей патріотичний фестиваль, який розпочався в містах Донбасу, відвідав три міста Харківщини - Чугуїв, Куп'янськ та Ізюм, і тепер рухається на Запоріжжя.

Світлана ЧУБ.

 

Переглядів: 906 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar