Головна » 2015 » Липень » 17 » Літній відпочинок
15:01
Літній відпочинок

Дитячі мрії здійснюються

Днями із дитячого оздоровчого центру "Орлятко", що на Сумщині, повернулась група юних мешканців міста Ізюм, Ізюмського та Борівського районів. Чудовий відпочинок їм подарував народний депутат України, президент громадської спілки "Соціальний  Рух Поваги" Віктор Остапчук.

Дітлахи, веселі та засмаглі, охоче діляться враженнями та фотографіями.

- В "Орлятку" найперше, що мені сподобалось, - це природа, а особливо те,  що  наш загін був наче одна велика сім`я. Вихователі та вожаті ставились до нас як до рідних, з любов'ю та розумінням, - розповідає  Олеся Булавка, учениця 6 класу Ізюмської гімназії №3. - Вечорами ми ходили на дискотеки, що  кожного дня проходили на красивому танцювальному майданчику, та в кінотеатр.  Улюбленим місцем бага-тьох дітей була "Галявина Казок" з безліччю казкових героїв і  великий чудовий басейн з надувною гіркою, поряд з якою розміщені тренажери, на яких усі бажаючі могли займатися спортом. Завжди були багатолюдними два спортмайданчики: для гри в баскетбол або волейбол та для футболу. Нас добре годували - 5 разів на день.  А за домівкою скучати було ніколи, бо з нами проводили безліч різноманітних конкурсів та цікавих змагань.  Дуже сподіваюсь, що на наступний рік я знову завітаю до цього чудового табору.

А ось Олеся Костарьова з села Ізюмське Борівського району в "Орлятку" побувала вже вдруге. Дівчинка в захваті від улюбленого табору та змістовного відпочинку.

- Особливо запам'яталися такі заходи як творча постановка казок кожним загоном, мистецтво розпису тіла - бодіарт, створення виробів з природних матеріалів, поповнення книги рекордів кожного загону, відчайдушні спортивні змагання, естафети, конкурси в рамках Малих Олімпійських ігор, - розповідає вона. -  А що вже й казати про День Нептуна! Неповторне свято!  Мої враження "зашкалюють", адже всього й не перелічити. У нас наче крила виростали, бо вихователі нас підтримували у всьому, а за участь в заходах найкращі отримували певну кількість "орликів", які на ярмарку, в кінці зміни, можна було витратити на свою забаганку, або раніше на "Аукціоні" розіграти на продовження дискотеки, купання в нічному басейні… Неймовірний відпочинок, тому дуже хочеться потрапити до "Орлятка" ще хоча б раз.

Що ж, дитячі мрії здійснюються за підтримки дорослих. Варто зазначити, що народний депутат Віктор Остапчук вже третій рік поспіль опікується організацією літнього відпочинку дітлахів зі свого округу. За сприяння Віктора Миколайовича сотні дітей соціальних категорій та обдарованих школярів - переможців різноманітних конкурсів та олімпіад у дні літніх канікул відпочивають та оздоровлюються в кращих дитячих центрах нашого регіону. На жаль, євпаторійська "Мрія", яка в 2013 році прийняла най-більше відпочивальників, зараз для наших дітлахів недоступна. Але школярі, які цьогоріч оздоровлюються у "Молодій гвардії" (Полтавська область), "Орлятку" (Сумська область),  "Лісовій казці" та "Зміні" (Харківська область), а також в одному з найкращих дитячих оздоровчих центрів України - "Сонячному", розташованому в зеленій зоні Харкова, тим не переймаються. Бо їм створили всі умови, щоб відпочинок у таборах пройшов весело та змістовно.

- Роботу з організації літнього дитячого оздоровлення ми розпочали ще на початку травня, тож все проходить за планом, - розповідає Сергій Скуйбіда, помічник-консультант народного депутата України В.Остапчука.  - Великі групи дітей доправляються до таборів у супроводі медиків та представників народного депутата комфортабельними автобусами, обладнаними кондиціонерами. Важливо, що, крім традиційного відпочинку в "Молодій гвардії", "Орлятку",  "Лісовій казці", "Зміні" та "Сонячному", Віктор Миколайович цьогоріч організував оздоровлення дітей  також у дитячому оздоровчому таборі "Сосновий" Куп'янської РДА. У цьому таборі додатково відпочинуть 125 дітей, у тому числі юні мешканці Ізюмщини та Борівщини.

Загалом за сприяння Віктора Остапчука та очолюваної ним громадської спілки "Соціальний Рух Поваги" нинішнім літом в оздоровчих центрах відпочинуть 300 дітей з Борівщини, Ізюмщини, Куп'янщини та Шевченківщини.

Лілія ДВОСКІНА.

 

Переглядів: 529 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar