Головна » 2015 » Липень » 17 » Інтернетизація у ногу з часом
15:23
Інтернетизація у ногу з часом

ІНТЕРНЕТИЗАЦІЯ У НОГУ З ЧАСОМ

Будь-якій сучасній людині сьогодні важко уявити своє життя без інтернету. З ним пов’язані і робота, і навчання, і саморозвиток, і відпочинок.

Та якщо кілька років тому актуальним було питання щодо наявності всесвітньої мережі і доступу до неї, то тепер на перше місце виходять якість і швидкість. Це вже залежить від інтернет-провайдера, від його роботи над удосконаленням надання послуг своїм абонентам.

На цю тему ми вирішили поспілкуватися з директором фірми  «GIGANT» Олександром Жарковим.

- Олександре Вікторовичу, Ваша фірма вже кілька років поспіль надає в нашому районі послуги інтернет-провайдера. Завдяки Вам інтернет зайшов в села Борівщини, а також ми маємо змогу безкоштовно користуватися інтернетом в центрі Борової, адже точки доступу Wi-Fi забезпечені фірмою «GIGANT». Розкажіть, будь ласка, про особливості інтернетизації  в нашій місцевості.

- Активна робота у напрямку інтернетизації на Борівщині ведеться з 2011 року. За ці чотири роки інтернет  з’явився навіть у найвіддаленіших куточках району. Хоча це було зробити непросто. Через особливості природного ландшафту (пагорби, височини, низини) було досить складно забезпечити покриттям окремі села. Довелося шукати висококласних спеці-алістів у цій галузі. В результаті – для Борівського району розробляла спеці-альну програму Харківська проекційна компанія і інтернет зайшов у села. Були й інші перешкоди організаційного характеру, та завдяки тісній співпраці з райдержадміністрацією ми їх здолали. Зараз продовжуємо розвиватись в цьому напрямку, кількість наших абонентів постійно зростає. Згідно з рішенням LXIII сесії Борівської селищної ради VI скликання № 7 від 13.07.2015 року, в селищі Борова розпочато підключення до волоконно- оптичного Інтернету «Магі-страль»  багатоповерхових будинків по  вулицях  Миру, 14 квартал,  Привокзальній, Чапаєва, пров. Миру.

- Розкажіть більше про волоконно-оптичний інтернет. В чому його особливості?

- Підключення до мережі Інтернет здійснюється волоконно-оптичним кабелем.  Оптоволоконний зв`язок — це тип телекомунікації із використанням світлових імпульсів, заживлених в оптичне волокно. Такі промені створюють електромагнітне середовище, придатне для передачі інформації. Переваги волоконно-оптичних ліній зумовили їх широке використання в телекомунікаційних мережах самих різних рівнів — від міжконтинентальних магістралей до корпоративних і домашніх комп’ютерних мереж. Волоконно-оптичний інтернет – це новий рівень швидкості, інформатизації, нові, значно вищі, технічні можливості. У великих містах інтернет-провайдери вже давно здійснюють надання своїх послуг саме через волоконно-оптичні лінії.

- Крім самих кабелів, яке ще обладнання необхідно встановити у будинках і де воно буде розміщуватись?

- Обладнання буде розміщено на технічному поверсі (горище) 4-5 поверхових будинків, та в під’їздах 2 поверхових. До обладнання відноситься    мережевий комутатор (світч) – це пристрій, призначений для з’єднання декількох вузлів комп’ютерної мережі в межах одного або декількох сегментів мережі, тобто вузол з’єднання абонентів до єдиного оптичного каналу.

- Розміщення обладнання в будинку може якось впливати на здоров’я його мешканців?

- В жодному разі. Ніяких випромінювань та іншої шкоди воно фізично не може здійснювати на навколишнє середовище та на людей  загалом!!! Все обладнання, яке використовується для прокладання мережі, сертифіковано. Всі роботи здійснюються згідно розробленого і затвердженого проекту. Єдині незручності, які можуть турбувати мешканців будинків, де будуть прокладатися кабелі, – це шум під час виконання монтажних робіт.  Але ці незручності є тимчасовими і нетривалими. До того ж, всі роботи по бурінню кабельканалів в середині під’їздів будуть проведені згідно норм безпеки та в обумовлений з мешканцями будинку термін і час. Після чого буде проведено прибирання та, якщо потрібно, всі необхідні ремонтні роботи по відновленню незначних пошкоджень в результаті монтажу.

- Як здійснюватиметься  підключення абонентів до Інтернету «Магістраль»?

- Підключення буде безкоштовним і за бажанням. З усіма питаннями можна звертатись за телефоном 050-705-40-50.

Сьогодні важко перео-цінити роль інтернету та інших інформаційних технологій у нашому житті. Це вже давно не розвага, а гостра необхідність. Адже швидкий обмін інформацією, знаннями, досвідом  є запорукою розвитку сус-пільства, його інтелектуалізації, невід’ємною частиною сучасного життя. Тож приємно усвідомлювати, що наша Борівщина не пасе задніх у цьому питанні, а йде в ногу з часом і гідно відповідає вимогам сьогодення.

Інтерв`ю провела Оксана ДУДНИК.

На фото: Олександр Жарков.

 

 

Переглядів: 718 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar