Головна » 2015 » Травень » 6 » ЮВІЛЕЙ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА
16:47
ЮВІЛЕЙ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА

Ювілей Червоного Хреста

З нагоди міжнародного   дня   Товариства Червоного Хреста, який буде відзначатися   8 травня, хотілося   б привітати волонтерів, медичних сестер патронажної служби, усіх членів та   прихильників організації з   цією важливою датою. Дуже важливо, що в рамках роботи органів Червоного Хреста до милосердних справ долучаються і діти. Для них найкраща наука - приклад старших. Бо гарні слова, не підкріплені справами, залишаються лише словами. А добрі справи виховують милосердя, небайдужість як спосіб життя. В нашому районі первинні організації Товариства Червоного Хреста України створені в усіх школах району. Їх членами є майже всі школярі.

Районна організація ТЧХ об’єднує людей, чиї серця відкриті для співчуття і горя ближнього. Девізом нашої праці є прості, але такі необхідні слова: « Творімо милосердя разом!»

Товариство Червоного Хреста було народжене військовим лихоліттям. І йому буде вже  152 роки. За ці   роки   у світі відбулося чимало воєн та збройних конфліктів. І, де б це   не було, там обов’язково працювали сестри милосердя. Але дуже не хочеться, аби доброта і гуманність виховувались лише під час знищення людства. Великолюдські якості можуть проявитися і в інших, добрих справах. Але світ, в якому ми живемо, мінливий і жорстокий. На сході України почалася війна. Тисячі людей покинули свої домівки. Частина з них опинилася в нашому районі. На цю біду відгукнулися і допомогли нашій країні не тільки інші держави і міжнародні організації. Дуже велика кількість наших місцевих громадян прийшла на допомогу. Несли все, що могли: продукти, одяг, засоби гігієни.    Значною мірою і  за рахунок цих добровільних пожертв районна організація Червоного Хреста змогла надати потрібну допомогу переселенцям з Донбасу в нашому районі.

За 2014 рік була надана допомога 1628 людям. Це одяг, взуття, засоби гігієни, продукти харчування   на суму майже 180 тисяч гривень. Патронажна медична сестра за призначенням лікарів надала багатосторонню медичну допомогу на дому 109 пацієнтам похилого віку. Ра-йонній організації допомагала обласна організація ТЧХУ одягом, засобами гігієни, дитячим харчуванням. В цьому році за перший квартал своїми силами вже надано допомогу майже на 40 тисяч гривень. Це не враховуючи допомогу, що надійшла від Організації Об’єднаних Націй, Польщі, Фінляндії, які надіслали одяг, продукти харчування, теплі  речі, ковдри, спальні мішки, термобілизну. І при цьому, що дуже шкода,   ми забезпечили не всіх переселенців із Донецької та Луганської областей, яких в нашому районі стоїть на обліку більше 3 тисяч.

За сприяння Всесвітньої організації охорони здоро-в`я на базі обласної організації Червоного Хреста створено мобільну медичну бригаду, яка обслуговує переселенців з   Донецької та Луганської областей, та інших громадян, які потребують медичної   допомоги. Ця бригада працює на 3 райони - Куп’янський, Барвінківський та Борівський. Зокрема, в нашому районі обстежені бажаючі переселенці зі Сходу   України та бажаючі громадяни в Богуславці та Гороховатці.

Підсумовуючи сказане, сподіваємося, що в нашому районі не переведуться добрі, чуйні, милосердні люди, які в разі необхідності допоможуть тим, хто цієї допомоги потребує.

Антоніна Щербак.

Голова РО Товариства Червоного Хреста України.  

 

 

Переглядів: 572 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar