Головна » 2015 » Травень » 29

- Мамо,  а мене приніс лелека?

- Лелека!

- А чи здалеку?

- Так, із здалеку!

Із чистого неба, там, де із хмаринки,

Місять янголи хліба запашні хлібинки.

Із широкого поля,  де духм`яні трави,

Там коники-стрибунці граються в забави.

Із дзвінкого сміху прозорої річки,

Там, де бабки миготять та шумлять вербички.

Із зірок яскравих, що над нами сяю ... Читати далі »

Просмотров: 449 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

Зі святом дитинства!

1 червня - це не лише свято для дітей, а й особливий день для нагадування суспільству про необхідність дотримання прав дитини як однієї з головних засад формування гармонійної особистості.

Проблема захисту і виховання підростаючого покоління ніколи не втратить своєї актуальності, адже діти - гарант самозбереження і процвітання нації. Забезпечення та дотримання прав дитини - необхідність і потреба не лише сучасного етапу розвитку України, але й пріоритетний напрямок політики держави на майбутнє.

Наші прагнення, створити дітям достойні умови для повноцінного розвитку, повинні знайти втілення у реальних діях. Адже діти - наше майбутнє, а значить - майбутнє України. І саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля.

Бажаємо юним громадянам щасливого дитинства, розуміння з боку батьків та сяючих посмішок від здійснення мрій!

Віталій КІЯН. Голова райдержадміністрації.       

Євген ЖУК. Голова районної ради.

 

Просмотров: 453 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

Дорогі  земляки!

1 червня у світі відзначають День захисту дітей. Для всіх нас ця дата вже стала традиційною, але зараз вона наповнюється іншим, новим змістом.

У ці дні дійсно багато дітей в Україні та Харківській області потребують допомоги, підтримки та захисту. Ті діти, яких позбавили мирного неба над головою, які разом з батьками були змушені покинути домівки, чиї батьки зараз захищають Україну на Сході. Наш регіон за цей рік прийняв величезну кількість переселенців із зони АТО - тільки офіційно зареєстровано близько 170 тисяч осіб, 20 тисяч з них - діти.

Тому саме зараз нам вкрай важливо об’єднати зусилля для того, щоб зробити сьогодення і майбутнє цих малюків добрим, світлим і мирним. Для цього робиться чимало - як керівництвом області та міжнародними організаціями, що прийшли на допомогу Україні, так і простими мешканцями Харківщини - волонтерами, педагогами, психологами. Всі проекти, які спрямовано на допомогу дітям, у стінах Харківської облдержадміністрації завжди отримують схвалення, розуміння та підтримку.

У цей день я також хочу висловити вдячність усім, хто присвятив своє життя роботі з дітьми. Ваша ... Читати далі »

Просмотров: 397 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

Дорогі земляки!

Вітаю зі Святом Трійці - одним  з  головних церковних свят!

Цей день вважають також днем народження церкви, адже на п’ятдесятий день після Воскресіння Христового, апостоли, сповнені Святим Духом, почали свою проповідь «про великі діла Божі». І, як свідчить Біблія, кожен апостол отримав за жеребом свій уділ, почавши апостольське служіння.

Дуже добре, що традиції українського народу збе-рігаються та передаються від покоління до покоління. За давнім звичаєм храми та оселі віряни прикрашають луговими травами, гілками клена, бузку, беріз, верб, квітами. Вважається, що так можна захистити оселі від зла, а  божественна  благодать наповнить душі плодами чеснот.

Хай радість та надія  наповнять  ваші серця у світлий день Трійці! Усім бажаю міцної віри, здоров’я та щастя. Хай на нашій землі завжди панують мир та злагода.

Сергій Чернов.

Голова Харківської обласної ради.           

 

 

Просмотров: 335 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

Дорогі друзі, шановні учні, батьки, вчителі!

Щиро вітаю усіх із завершенням навчального року!

Невдовзі останній шкільний дзвоник пролунає для випускників шкіл, ліцеїв та гімназій області. Це відповідальний момент для тих, хто прощається з рідною школою та вчителями.

Перед тисячами хлопців і дівчат, які стоять на порозі дорослого життя, мабуть, найважчий вибір – вибір подальшого шляху. Тому бажаю кожному не схибити, обрати вірну дорогу та докласти максимальних зусиль для того, щоб стати професіоналами, які принесуть користь людям та державі. Вірте у власні сили, наполегливо працюйте та завжди па-м’ятайте наставників – учителів.

Для першокласників Свято останнього дзвоника теж особливе. Цілий рік за шкільними партами вони навчались писати та читати, звикали до своїх нових шкільних обов’язків. Це був дуже складний і важливий рік! Попереду веселі канікули, тож відпочивайте, набирайтесь натхнення для того, щоб з новими силами у вересні поринути до бурхливого океану знань. 

Усім зичу корисного та змістовного літнього відпочинку, незабутніх вражень. Зі святом останнього дзвоника!

Сергій ЧЕРНОВ.

Голова Харкі ... Читати далі »

Просмотров: 385 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

«МОЯ ДРУГА МАМА»

У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пісня жайворонка, теплий весняний вітер приносить Свято матері, яке народилося в далекій Філадельфії завдяки зусиллям молодої американки Анни Джарвіс. Вона втратила свою матір. Смерть була раптовою і передчасною. Анна звернулася з листами до конгресменів та Президента Америки, у яких запропонувала раз на рік, навесні, вшановувати матір. Ідею Анни Джарвіс підхопили у світі.

Матуся… З цим словом у нас асоціюється все добре, щире, людське. Це людина, перед якою ми будемо завжди в боргу, будемо завжди цілувати їй руки, які пестили нас у дитинстві, чия душа завжди іде з нами по життю, підтримує нас у години радості й печалі.
Як відомо, у кожного з нас є дві найрідніші людини - мама і тато. А коли ми одружуємося або виходимо заміж, їх вже стає чотири, дідів і бабусь - вісім, пра-дідусів і прабабусь - шістнадцять, прапрадідів і прапрабабусь тридцять два, а в десятому поколінні аж тисяча двадцять чотири людини!

І ось з цієї кількості родичів на святі, що пройшло минулої п’ятниці в районному будинку культури,  говорили про двох - свекрух і тещ, які в першу чергу є мамами. Адже й свято було приурочене  Дню матері – «Моя друга мама». Саме їм, мабу ... Читати далі »

Просмотров: 563 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

Такі дорослі маленькі діти…

У дитячих садочках почалась хвиля випускних ранків – заклади прощаються з найстаршими своїми вихованцями.

Маленькі принцеси  зі своїми галантними джентльменами в метеликах і краватках  готуються зробити крок у доросле шкільне життя. Тут і сльози батьків, і перелякані, але щасливі очі майбутніх першокласників.

Борівський ДНЗ №1 «Берізка» цього року випустив зі своїх стін 24 малюків. Ранок, присвячений цій визначній події, пройшов, як то кажуть, на одному диханні. Майбутні школярі продемонстрували свої уміння, знання та таланти під час концерту, який підготували для батьків. Разом з казковими героями та молодшими вихованцями дитсадочка випускники співали, танцювали, грали в ігри, змагалися, відповідали на цікаві запитання, дякували батькам та вихователям за своє щасливе дитинство. Нікого не залишили байдужими танок з рушниками, пісня про рідну Україну, прощальний вальс… А потім у небо злетіли повітряні кульки - символ дитячих мрій. Вони такі ж чисті, легкі і далекі, але обов’язково збудуться.

... Читати далі »

Просмотров: 554 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

ПРО ЦІНИ НА ГАЗ ТА ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЮ

Голова Борівської райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян в селі Вище Солоне.

Питання, яке найбільше хвилює місцевих жителів – ціни на газ. У травні люди отримали квитанції на оплату газу, використаного у квітні, у яких в рядку «до сплати» стоять суми, що перевищують тисячу грн. Це при тому, що розмір пенсій (приблизно 1300 грн.) залишився незмінним. Якщо ж до цієї суми додати ще оплату електроенергії, телефон, то у людини просто не залишається засобів до існування. Крім цього, сельчани масово скаржаться на завищені показання лічильників (приписані куби) в квитанціях на оплату за спожитий газ. На фоні нових тарифів кожен зайвий куб дуже болісно сприймається абонентами. Люди невдоволені роботою працівників Борівської дільниці газопостачання: показання лічильників фіксуються кожного місяця у різні дні, немає точної  дати для цієї процедури, контролер може прийти і 14-го числа, і 20-го, а скільки кубів потім з’явиться додатково, взагалі ніхто передбачити не може. В той же час люди дуже позитивно відгукуютьсяпро роботу контролерів Борівського районного відділення енергозбуту АК «Харківобленерго» (керівник Анатолій Мокеєв): там все чітко, зрозуміло, вчасно, ніколи не виникає ніяких непорозумінь та нар ... Читати далі »

Просмотров: 427 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

Досить бути жертвою!

Ви хоч раз у своєму житті бачили кущ або деревце з надламаною гілочкою? Певно, бачили, і не одноразово.
Уявимо собі, що те деревце - це  людство, а надламана гілочка – окрема людина. Або менш глобально: деревце – людина, а гілочка – це певний день в житті цієї людини, коли над нею було скоєно насильство.

Насильство широко розповсюджене в нашому буденному житті. Воно стало настільки звичним, що ми часто і не вважаємо його насильством. Ми звикли бачити в засобах масової інформації, на телебаченні і в кінотеатрах, на банерах в мережі Інтернет жорстокість різного роду. Стали ставитися до нього спокійно і не помічати, а дехто став вважати, що це норма.

Основним стратегічним завданням діяльності соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  є робота з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах, зокрема, з причин насильства в сім’ї. Актуальність цієї проблеми полягає у її небезпечності, оскільки прояви насильства та жорстокого поводження не лише руйнують стосунки в родині, стають причиною фізичних та глибоких психологічних травм, а й виступають однією із передумов руйнації правових, моральних та духовних засад суспільства.

Саме тому Борівським РЦСССДМ постійно проводяться заходи, метою яких є попередження насильства і жорстокого повод ... Читати далі »

Просмотров: 494 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

Таланти  твої, Борівщино!

В Борівському районі з 21 травня 2015 року стартував районний фестиваль-конкурс  «Таланти  твої, Борівщино!», який проходить в рамках відзначення 70-ї річниці Перемоги у Другій Світовій війні.

 Організатори  фестивалю-конкурсу, відділ культури і туризму Борівської райдержадміністрації, районний Будинок культури та методичний кабінет, поставили перед собою мету - надати можливість кожному бажаючому, кожній дитині розкрити свої таланти  й показати свої вокальні, хореографічні, музичні, акторські та інші здібності.

Основним завданням районного фестивалю-конкурсу  є популяризація народної творчості, пропаганда української пісні, звичаїв, обрядів, розвиток творчого потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до рідного  краю, підвищення культурної освіти.

 Головна мета фестивалю-конкурсу - виявлення  та підтримка талановитих, творчих, здібних особистостей.

У конкурсі беруть участь всі 45 закладів культури Борівського району. Першими  розпочали  фестиваль-конкурс заклади  культури Першотравневої сільської ради. Достойно прийняли естафету заклади культури  Піско- Радьківської та Ізюмської сільських рад.

2 червня  конкурс  продовжать  заклади культури с.  Підлиман, 3 червня - міський заклад культури, 4 червня - Підвисочанські та Гороховатські культо ... Читати далі »

Просмотров: 387 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

ОБЕРЕЖНО: ВИБУХОНЕБЕЗПЕЧНІ ПРЕДМЕТИ!

Шановні мешканці Борівського району!

Багато років минуло з часів війни, але й дотепер на території України, в тому числі і в нашому районі, трапляються випадки знаходження «неспрацьованих» боєприпасів. З початку року у Бо-рівському районі було виявлено 7 вибухонебезпечних предметів , одну мінометну міну ММ-45 та 6 артилерійських снарядів АС-76.

Необхідно пам’ятати, що всі боєприпаси споряджаються вибуховими речовинами і можуть вибухнути від удару, тертя, струсу та при іншому механічному або тепловому впливі, тому вони є вкрай небезпечними.

Якщо ви знайшли вибухонебезпечні предмети або предмети схожі на них, необхідно виконати кілька правил, які допоможуть зберегти життя та здоров’я вам та людям, що вас оточують:

-  обгородити місцезнаходження вибухонебезпечних предметів;

-  нікого не допускати до цього місця до прибуття представників органів влади;

-  повідомити про факт виявлення вибухонебезпечного предмета органи влади, міліцію, військовий комісаріат, управління з питань надзвичайних ситуацій.

Категорично забороняється:

-      намагатися самостійно вилучити знахідку із землі;

-      брати вибухонебезпечні предмети до рук;

... Читати далі »

Просмотров: 393 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

Обговорили заходи  з об’єднання територіальних громад

21 травня  на базі фізкультурно-оздоровчого комплексу в Борівському районі пройшла нарада з питання підтримки та впровадження добровільного об’єднання територіальних громад під керівництвом голови райдержадміністрації Віталія Кіяна, за участі голови районної ради Євгена Жука, заступника голови райдержадміністрації Сергія Шутька, сільських та селищних голів району, депутатів різних рівнів, керівників галузевих підприємств, членів Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад, представників громадськості.

На нараді також були присутні Посохов Олег Євгенович - заступник голови Громадської ради при облдержадміністрації, Кірюхін Олексій Михайлович - експерт Офісу з реформування місцевого самоврядування Харківської області .

Саме Олексій Кірюхін ознайомив всіх присутніх з основними положеннями щодо забезпечення виконання вимог Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року №214 «Про затвердження Методики формування спроможних територіальних громад». Також Олексій Михайлович у своєму виступі акцентував увагу учасників наради на суті реформи, яка полягає у тому, щоб створити на терит ... Читати далі »

Просмотров: 553 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

ТИЖДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

У ДНЗ №3  «Золота рибка» пройшов тиждень цивільного захисту з питань особистої безпеки і захисту життя в надзвичайних ситуаціях, удосконалення теоретичних знань і практичних навичок педагогічних працівників із питань захисту і дій в умовах надзвичайних ситуацій, пропаганди кращого педагогічного досвіду з проблем виховання й організації заходів щодо попередження і реагування на надзвичайні ситуації, практичного відпрацювання плану евакуації з приміщення дітей та працівників закладу.

Під час занять ми прагнули сформувати уявлення про можливі небезпеки природного і техногенного характеру і відпрацьовували стереотипи поведінки при надзвичайних ситуаціях, ознайомлювали дітей під час екскурсій, прогулянок, ігор, розваг та інших виховних моментів з причинами виникнення надзвичайних ситуацій з метою усвідомлення цінності свого життя і здоров’я, їхнього гуманного ставлення до людей, які потрапили в біду.

Проводили заходи агітаційно-пропагандистського характеру з питань надзвичайних ситуацій і захисту від їх наслідків не лише серед малюків, а й їх батьків.

Проводили підготовку керівного складу і організовували превентивне навчання педаго-гічного і технічного персоналу ДНЗ з основ безпеки життєдіяльності.

... Читати далі »

Просмотров: 525 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

БЕЗПЕКА І ЗДОРОВ'Я  ДІТЕЙ - НА ПЕРШОМУ МІСЦІ

Торкаючись теми виховання здорової дитини - дошкільника, не можна лишити осторонь питання безпеки життєдіяльності малюка. Дитина, її життя і здоров’я - найвища цінність держави. Тож захистити її від можливих небезпек і навчити бережно взаємодіяти з довкіллям - одне з провідних завдань Борівського дошкільного навчального закладу №3 «Золота рибка», де педагогічний колектив систематично, поетапно, методично грамотно проводить  роботу у тісній співпраці з батьками, щоб дошкільнята зростали готовими до безпечного розв’язання життєвих ситуацій у со-ціальному, предметному та природному довкіллі.

На виконання плану роботи Борівського до-шкільного навчального закладу щодо безпеки життєдіяльності, а також з метою створення безпечних і нешкідливих умов навчально-виховного процесу та профілактики дитячого травматизму дітей дошкільного віку у квітні  був проведений «Тиждень безпеки дитини», який включав у себе бесіди, рольові  та дидактичні ігри, заняття, проблемні ситуації тощо, спрямовані на формування у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я та життя та поліпшення якості навчально-виховної роботи з питань особистої безпеки та захисту життя.

Підсумовуючи тиждень безпеки, педагогічний колектив зак ... Читати далі »

Просмотров: 495 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)

АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ НА ЗАСІДАННІ КОЛЕГІЇ РДА

На колегію райдержадміністрації, яку вів голова РДА  Віталій Кіян, було запрошено селищного, сільських голів району, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації та установ і організацій району.

На порядок денний винесено актуальні питання, зокрема,  про підсумки соціально-економічного розвитку району за І квартал 2015 року, а також про  підготовку та організацію  оздоровлення і відпочинку дітей Борівщини  влітку нинішнього року.

Розглянувши питання щодо соціально-економічного розвитку, колегія відзначила, що робота РДА, органів місцевого самоврядування була спрямована на втілення загальнодержавних реформ, пошуку шляхів відновлення та підтримки економічного зростання, пожвавлення інноваційно – інвестиційного розвитку та посилення соціальної орієнтації економіки.

Аграрний сектор був і залишається найголовнішим в економіці району.

Сівбу ярого ячменю проведено на площі 3742 га (114%), в т.ч. по сільськогосподарських підприємствах 2462 га (123%), ярої пшениці - на площі 330 га (110%), в т.ч. по сільгоппідприємствах 240 га (120%), вівса - 394 га (101%), в т.ч. по сільгосппідприємствах 144 га (154%), зернобобових - 240 га (50%), в т.ч. по с/г підприємствах 60 га (20%), 60 га нуту та 180 га гороху, однорічних трав - на площі 999 га, в т.ч. по сільгосппі ... Читати далі »

Просмотров: 445 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.05.2015 | Комментарии (0)