Головна » 2015 » Травень » 28

ВІЗЕРУНКОМ СТАНЕ РІДНИЙ КРАЙ

Майстрині  27 районів  області  вишили  триметрову  карту  Харківщини

Минулого тижня в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбулася урочиста презентація  вишитої  карти  Харківської області, як завершальний етап обласного конкурсу вишивки хрестиком «Візерунком стане рідний край». Виставку урочисто відкрив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін.

«Я думаю, що відкриття виставки та презентація вишитої карти області - це не тільки видовищний, але й дуже своєчасний  проект. Це не тільки професійний конкурс народної творчості. Він також несе патріотичний, державний відтінок, відтінок любові до свого краю. Я щиро вдячний ініціатору цього проекту - депутату Харківської облради, члену депутатської групи «Єдність Харківщини»  Людмилі Омельченко - за  те, що вона не словом, а ділом довела, що Харківщина дійсно єдина», - підкреслив керівник  ХОДА.

Ігор Райнін також відзначив, що сьогодні Харківщина - крайня мирна східна область України, і це накладає на всіх нас відбиток.

«За нами - вся країна, і тільки разом ми можемо перемогти злісну зовнішню агр ... Читати далі »

Просмотров: 688 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.05.2015 | Комментарии (0)

Малі Олімпійські  Ігри

6 травня  в м.Харків відбулися фінальні змагання, малі Олімпійські ігри «Діти Харківщини», серед учнів 5-6 класів, які вже п’ять років поспіль проводяться під патронатом Харківської обласної державної адміністрації.

Саме в цій віковій групі брала участь і єдина наша команда Борівського ра-йону, а саме, учні Борівської  ЗОШ №1,які потрапили до фінальних змагань після перемоги на зональних змаганнях в смт.Бар-вінкове. Переможець серед дев`яти кращих команд Харківщини визначався за трьома видами: 1)легкоатлетичне чотириборство; 2)історія олім-пійського руху; 3)рухливі естафети з предметами. Виборовши перші  місця в бар’єрному бігу, стрибках через скакалку та зайнявши четверте місце в метанні  в ціль та п’яте в кидку кілограмового м’яча на дальність, борівчани були на II місці з легкоатлетичного багатоборства. Допустивши одну помилку, після конкурсу ”знання історії олімпійського руху”, наші спортсмени також були на II місці. А ось в рухливих естафетах нам не судилося вдало виступити. Першу та другу естафети  наші діти закінчили на п’ятому місці, третю - на третьому місці, а в четвертій, допустивши декілька прикрих помилок, юні борів чани були на восьмому місці. Отримавши п’яте місце за естафетні вправи, ком ... Читати далі »

Просмотров: 433 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.05.2015 | Комментарии (0)

Весняна спартакіада

Серед вчителів фізкультури та тренерів з різних видів спорту Борівської ЗОШ на базі Фізкультурного оздоровчого комплексу була проведена весняна спартакіада за такою   програмою: міні-футбол, волейбол, індивідуальне багатоборство (підтягування; стрибки через скакалку за 1 хвилину; жонглювання м’ячем  футбольним способом за 1 хвилину; стрибки у довжину з місця; кидок баскетбольного м’яча на дальність). В змаганнях взяли участь три команди: “Атлет”(Борівські ЗОШ №1,№2,Борівська ДЮШС, Богуславська ЗОШ), ”Восток”(Ізюмська ЗОШ, Першотравнева ЗОШ, Шийківська ЗОШ, Чернещинський НВК, Піско-Радьківська ЗОШ, Вище-Солоненська ЗОШ та Підлиманська ЗОШ), ”Держслужбовець”(працівники Борівської РДА).

За підсумками змагань з міні-футболу перше місце виборола команда “Восток”, зігравши з “Атлетом” 0:0 та перемігши у “Держслужбовця” 2:1. Друге  місце за “Атлетом”, який переміг Борівську РДА з рахунком 4:2 і залишив їх на третьому місці.

В змаганнях з волейболу першими були спортсмени “Атлета” які перемогли своїх суперників 2:0 по партіях. Друге місце за “Востоком”, який переміг “Держслужбовець” з рахунком 2:0 і знову залишив їх на третьому місці. Переможець ... Читати далі »

Просмотров: 370 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.05.2015 | Комментарии (0)

ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД  У ЛІСІ

З настанням весняної пори розпочинається підготовка до польових робіт - землю готують до обробітку, спалюють суху траву. Саме це й завдає чимало клопотів лісникам, а подекуди, й непоправної шкоди природі.  

Підпали на узбіччях доріг та полях під лісом перекидаються на лісосмуги й лісові масиви, займаються дерева, гинуть лісові звірі, значної шкоди завдається верхньому шару ґрунту.  Суха  підстилка та вітер допомагають вогню блискавично поширюватися, тож врятувати ліс та його мешканців від пожежі дуже важко. Отже, відпочиваючи на природі, не забувайте про правила поведінки в лісі, особливо при поводженні з вогнем. Для того, щоб попередити пожежу в лісі, не залишайте багаття,  не кидайте не загашені цигарки та сірники, не зас-мічуйте ліс побутовими відходами.

Звертаємося з проханням до власників землеволодінь,  землі яких межують з лісовими насадженнями, не випалюйте суху траву,  дотримуйтесь  правил пожежної безпеки в лісах України!        

Згідно статистики  за останні роки в Україні виникло майже 5000 випадків лісових пожеж на площі близько близько 2,5 тисячі гектарів.                  &nbs ... Читати далі »

Просмотров: 503 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.05.2015 | Комментарии (0)