Головна » 2015 » Серпень » 7 » ЗУСТРІЧ У ШИЙКІВЦІ
17:29
ЗУСТРІЧ У ШИЙКІВЦІ

ЗУСТРІЧ У ШИЙКІВЦІ

Голова Борівської райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян в селі Шийківка Борівської селищної ради. На цю зустріч була також запрошена начальник Управління пенсійного фонду України в Борівському районі Валентина Богуславська.

Зазвичай на прийом до керівника району люди приходять не просто поговорити, а за реальною допомогою. Так було і цього разу.

Завідуюча клубом Галина Нікітенко звернулася з проханням допомогти у придбанні музичної апаратури для проведення масових заходів та більярдного столу для організації дозвілля у сільському клубі. Щодо апаратури, без якої дійсно неможливе проведення жодного свята у селі, - питання наразі вирішується, з іншим - доведеться зачекати.

Також надійшло звернення від жительки Шийківки щодо проблем з нотаріальним оформленням спадщини. Вислухавши всі подробиці справи, голова РДА взяв це питання під особистий контроль.

Говорили і про підвищення тарифів та оформлення субсидій. Люди, які звикли розраховувати в житті лише на себе, з острахом очікують осінньо-зимового періоду через високу ціну на газ, але й не поспішають оформити субсидію.

- Хіба та субсидія врятує, коли такі тарифи?.. - Чи то запитує, чи то стверджує пенсіонерка Клавдія Єгорівна. - Я ніколи нею не користувалася.

Віталій Кіян пояснив, що право на субсидію сьогодні має переважна більшість жителів нашого району. Субсидія - це реальна можливість сплачувати за комунальні послуги менше, тож нікому не варто від цієї можливості відмовлятися. До того ж, процедура її оформлення максимально спрощена. Достатньо лише заповнити заяву і декларацію та передати ці документи до управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

Валентина Богуславська зі свого боку, як начальник управління пенсійного фонду, пояснила переваги оформлення субсидії пенсі-онерам, надала індивідуальні консультації.

На зустріч з головою РДА прийшов молодий тато з синочком, якому щойно виповнився один рік. Як з'ясувалося, в Шийківці зараз мешкає близько 20 дітей до-шкільного віку, але жодного дошкільного дитячого закладу в селі, на жаль, немає. Місцеві жителі висловили пропозицію створити на базі Шийківської загальноосвітньої школи навчально-виховний комплекс. За дорученням голови райдержадміністрації зараз це питання вивчає відділ освіти.

Обговорюючи особливості сільського життя, присутні на зустрічі зазначили, що значну допомогу селу надає керівник СТОВ "Шийківське" Володимир Устименко, за що вони йому дуже вдячні.

Також з особливою вдячністю говорили про роботу Борівського відділення екстреної медичної допомоги (швидкої допомоги). Люди щиро дякують всьому колективу відділення та особливо фельдшеру Юрію Курдебайлу за швидке реагування на виклики, вчасну та кваліфіковану допомогу, уважність і небайдужість до пацієнтів. 

Після прийому громадян Віталій Кіян відвідав Шийківську ЗОШ. Роботи по підготовці до нового навчального року в приміщенні школи вже практично завершені. Частково оновлені та підремонтовані класи чекають на школяриків.

Приємно, коли зустрічі закінчуються на позитивній ноті. Будемо сподіватися, що й вирішення всіх озвучених питань на цій зустрічі теж буде позитивним.

Оксана ДУДНИК.

 

Переглядів: 486 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar