Головна » 2015 » Серпень » 7 » СВЯТО УРОЖАЮ В ГОСПОДАРСТВІ "НОВИЙ ШЛЯХ"
17:34
СВЯТО УРОЖАЮ В ГОСПОДАРСТВІ "НОВИЙ ШЛЯХ"

Чи є ще більше щастя на землі, як сіять хліб, виплекувать достаток?

Літо прекрасна пора, коли сонце дарує своє тепло, а короткі ночі радують своїм прохолодним подихом та сяйвом зірок у високому небі, стиглими золотими хлібами, густою зеленню трав, квітковим різнобарв'ям…

Здається, лише вчора я приїжджала під час жнив до агрофірми "Новий шлях", спілкувалася з генеральним директором підприємства Олексієм Гомоном, головним агрономом Віктором Северином, разом їздили на поля, де йшло збирання ранніх зернових. А вже минулої суботи в господарстві пройшли обжинки. Щоправда, жнива закінчилися значно раніше, але щоб провести свято врожаю з таким розмахом, як проводять його в Чернещині, слід було добре підготуватися.

Вже традиційно, перед застіллям було підбито підсумки цьогорічних жнив. Олексій Анатолі-йович та Віктор Васильович щиро подякували жниварям за добросовісну працю, назвали кожного поіменно, бо їх вклад в отримання високого врожаю дійсно неоціненний. Дуже важливо, що нинішні жнива пройшли, як то говорять, на одному подиху. Справно працювала вся техніка в полі, всі працюючі отримували смачну їжу, простоїв не було і збирання ранніх зернових закінчили у найкоротші строки. А значить і втрати вирощеного врожаю були зведені до мінімуму.

Привітати винуватців свята прийшли школярі Чернещинського НВК разом із завідуючою місцевого клубу Альоною Тарасенко та директором НВК Оленою Сало. Діти продекламували вірші про важливість праці кожного жниваря, заспівали пісні і вручили Олексію Гомону запашний коровай, а Віктору Северину вінок із колосків, вплетених у чорнобривці. А коровай і справді був запашний та смачний, бо в ньому живуть пахощі  рідного поля і вітру, сонечка і дощику, запах квітів і людської мрії. Важкою працею дістається він людям завжди, але без нього немає життя.

Привітати хліборобів прийшли також голова обласної спілки роботодавців в агропромисловому комплексі, депутат обласної ради Іван Глянь; директор ПАОП "Промінь" Красноградського району, онук Героя України Івана Гулого Євген Третяков; заступник голови РДА Сергій Шутько; в.о. начальника районного управління агропромислового розвитку Володимир Кавун; Чернещинський сільський голова Світлана Вразовська, настоятель Свято-Миколаївського храму ієромонах Ігор.

Всі, хто прийшов на святкування обжинків, відпочили душею, потанцювали під «живу» музику, поспілкувалися і залишилися дуже задоволеними та вдячними керівнику господарства за прекрасне свято.

Нехай же з року в рік, із роду в рід

Не буде хліборобам переводу!

Хай слава їхня вічно не заходить,

Аж доки сонце ллє на землю світ!

Олена КОЛЕСНІКОВА.

 

 

Переглядів: 478 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar