Головна » 2015 » Серпень » 7 » ІТ-ОСВІТА ДЛЯ ДЕМОБІЛІЗОВАНИХ ВОЇНІВ АТО
17:25
ІТ-ОСВІТА ДЛЯ ДЕМОБІЛІЗОВАНИХ ВОЇНІВ АТО

БЕЗКОШТОВНА ІТ-ОСВІТА ДЛЯ ДЕМОБІЛІЗОВАНИХ ВОЇНІВ АТО

На Харківщині стартує проект безкоштовної ІТ-освіти для демобілізованих воїнів АТО. Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

Проект «IT-рекрут» реалізовуватиме Харківський національний університет радіоелектроніки за підтримки ХОДА. Співорганізаторами виступають IT-workspace та креативний простір «IT Hub NURE» Харківського національного університету радіоелектроніки та Харківська обласна спілка «Молодіжні ініціативи».

«Цей проект є соціальною ініціативою. Він спрямований на надання реальної допомоги нашим воїнам, які повернулися із зони АТО, шляхом навчання їх професіям, що нині користуються попитом на ринку праці, - підкреслила Юлія Світлична. - Наразі мова йде про підготовку тестувальників – спеціалістів, що відповідатимуть за якість програмного забезпечення. Проект реалізується на волонтерських засадах. На нашу пропозицію про співпрацю відгукнулося дуже широке коло партнерів: від вищих навчальних закладів та громадських об’єднань до харківських IT-компаній. Вони вже надали комп’ютерну техніку та направили своїх фахівців у якості викладачів. Наразі ведуться перемовини щодо залучення до проекту міжнародних організацій – донорів».

Усім, хто бажає взяти участь в проекті, необхідно подати попередню заявку.

Координатором проекту від обласної державної адмі-ністрації виступає Департамент з підвищення конкурентоспроможності регіону. Телефон для довідок - 705-06-14.

Довідка. Основні завдання проекту:

- створення «майданчика» для ресоціалізації військовослужбовців, їх перекваліфікації, отримання ними додаткових конкурентних переваг на ринку праці;

- здобуття військовослужбовцями навичок, необхідних для отримання посади молодшого спеціаліста (junior) із забезпечення якості програмного забезпечення (тестувальника);

- привернення уваги громадськості до проблем демобілізованих військовослужбовців.

Під час проходження курсів слухачам також будуть надані базові знання з технічної англійської мови, а після закінчення навчання вони отримають сертифікат та можливість пройти співбесіду та стажування в IT-компаніях Харкова.

Проект відкритий для будь-якого партнерства.

Переглядів: 427 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar