Головна » 2016 » Лютий » 16

Особливості виконання рішень щодо стягнення аліментів

Особливість виконання цієї категорії документів є те, що всі вони мають надзвичайну соціальну та людську значимість, адже діти - це найбільш уразлива та незахищена категорія. Саме тому профілактичний вплив у вказаному напрямку є надзвичайно важливим.

Нерідко пересічних громадян турбує питання порядку стягнення аліментів.

Для своєчасного отримання аліментів стягувачу необхідно пред'явити виконавчий лист про стягнення аліментів, виданий на підставі рішення суду у відділ державної виконавчої служби міста (району), на території якого проживає або отримує доходи боржник.

Відповідно до вимог ст. 18 Закону України "Про виконавче провадження" державний виконавець відкриває виконавче провадження на підставі виконавчого документу (тобто виконавчого листа, виданого судом на підставі відповідного рішення) і заяви стягувача або його представника про примусове виконання рішення. При цьому повноваження представника мають бути підтверджені відповідними документами.

До виконання рішення про стягнення аліментів державний виконавець приступає негайно при отриманні виконавчого документу. ... Читати далі »

Просмотров: 713 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.02.2016 | Комментарии (0)