Головна » 2015 » Січень » 21 » СПОРТСМЕНИ ПОЧИНАЮТЬ І ВИГРАЮТЬ
17:49
СПОРТСМЕНИ ПОЧИНАЮТЬ І ВИГРАЮТЬ

Багатими на розваги та змістовні конкурси видалися в цьому році зимові канікули для дітлахів Борівщини, Ізюмщини, Куп’янщини та Шевченківщини, де вже третій сезон діє проект громадської спілки «Соціальний Рух Поваги» — «Творча Слобожанщина»

В рамках програми «Творча Слобожанщина», розробленої за ініціативи народного депутата Віктора Остапчука для 177-го виборчого округу, передбачено проведення спортивних та мистецьких заходів, в ході яких діти могли б проявити свої здібності у різних видах спорту, співі, хореографії, музиці, малюванні, рукоділлі тощо. За два роки існування програми в її турнірах і конкурсах взяли участь близько 18 тисяч дітей.

 Стартом для нинішнього, третього,   сезону став дитячий турнір з міні-футболу на Кубок президента громадської спілки «Соціальний Рух Поваги» Віктора Остапчука, який пройшов у фізкультурно-оздоровчому комплексі смт Борова, де зустрілися шість збірних команд з Борівського, Ізюмського, Куп’янського, Шевченківського районів,  міст Куп’янськ та Ізюм. В азартній боротьбі володарем «бронзи» турніру стала команда Ізюма (у вирішальному матчі вона обіграла своїх земляків з Ізюмського  району). 

А ось право володіти Кубком футболістам Куп’янська та Борівського району довелося  доводити в  ході серії пенальті, оскільки основний час гри закінчився з нічийним рахунком. Після пробиття п’яти ударів післяматчевих  пенальті рахунок став нічийним 4:4, а далі  пішов відлік до першого не забитого м’яча… Цього разу Фортуна посміхнулася команді  Куп’янська, і вона стала чемпіоном турніру. Срібний призер —  збірна Борівщини, для якої 2-е місце в турнірі стало першим великим досягненням, адже куп’янчани традиційно вважаються дуже сильними суперниками.
    -  У нас проводиться багато змагань для дітей, - розповідає головний спеціаліст у справах молоді та спорту Борівської РДА Валерій Малашик. - У турнірах, які організовує Віктор Остапчук, завжди передбачені призи, медалі. Дітей це дуже надихає, вони з великим задоволенням приїжджають на ці змагання.

Кращим бомбардиром турніру був визнаний футболіст команди Борівського району Олександр Полідовець, на рахунку якого 8 забитих м’ячів. Кращим захисником став Віталій Кудін з команди Ізюма, а найкращим воротарем - Дмитро Мірошниченко з Куп’янська.
        Всі команди-призери отримали в подарунок футбольні м’ячі, набори солодощів, а команда-переможець – Кубок та комплект спортивної форми. Як завжди, для переможців турніру передбачений і бонус у вигляді поїздки до Харкова на гру з командою ровесників з дитячої футбольної академії ФК «Металіст», а також - екскурсія на стадіон «Металіст» і фотосесія з гравцями команди української прем’єр-ліги «Металіст». Можливо, для когось із юних спортсменів ця зустріч стане своєрідним трампліном у великий спорт.

А Борову зовсім скоро чекає ще один цікавий турнір, на який з’їдуться найсильніші шахісти округу, щоб поборотися за Кубок 14-ї чемпіонки світу Анни Ушеніної. Попередні два турніри, фінали яких пройшли в Куп’янську, користувалися такою популярністю серед шахістів, що в цьому році організатори вирішили запросити для участі в них не тільки дітей, але і дорослих любителів цієї інтелектуальної гри.

 Крім того, на юних спортсменів чекають традиційні турніри з волейболу, баскетболу та інших видів спорту. А «Соціальний Рух Поваги» тим часом починає ще один новий масштабний проект - створення районних «кущових» спортивних комплексів на базі спортивних шкіл.

-На жаль, неможливо створити сучасну спортивну базу в кожному селі, - розпо-відає Віктор Остапчук. -Тому ми вирішили: визначаємо місце, куди зручно підвозити дітей з різних сіл, і будуємо там поля зі штучним покриттям, поле з твердим покриттям, тренажерний комплекс тощо. Розпочнемо реалізацію цієї великої програми з Ізюмського та Куп’янського районів.

Лілія ДВОСКІНА.

Про інші заходи, організовані для школярів народним депутатом України Віктором Остапчуком, читайте в наступному номері «ТС».



 

 

Переглядів: 452 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar