Головна » 2015 » Січень » 21

На  конкурсі ім. О.Масельського на кращий літературний твір нарис Олександра Малія посів друге місце в номінації «Публіцистика»

День  другий. Відставка

В центрі Харкова було неспокійно. Здавалося, нібито, з деяких пір, існує два міста. Мовби, одне в одному. Перше - жило і працювало розміреним життям; його люд  їздив на роботу і в театри,  ходив в кафе і  ресторани, жебракував по вагонах метро і купляв круті тачки, бив поклони в Благовіщенському Соборі чи чистив кармани на Благовіщенському ринку, - і ще багато й багато чого, що рядовий обиватель називає просто  і звично: життя.

Буденність того життя інколи порушувалася в якийсь надзвичайний спосіб. Там,  п’яний мажор на авто заїхав прямо на зупинку громадського транспорту, задавивши і покалічивши трьох-чотирьох людей, там, якісь невідомі приходили вчора в найближчу піццерію, дали свій  мо-більний власнику і наказали: «Є кому телефонувати, - телефонуй, а нема кому, то завтра захопи з собою документи, перепишеш піццерію на нас». Подібні події всіляко обговорювалися, вони поширювалися цим містом, обростали подробицями, припущеннями, допоки, зрештою, за день чи два не становилися минулим, пережитим, все тим же: буденним життям. ... Читати далі »

Просмотров: 501 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.01.2015 | Комментарии (0)

Багатими на розваги та змістовні конкурси видалися в цьому році зимові канікули для дітлахів Борівщини, Ізюмщини, Куп’янщини та Шевченківщини, де вже третій сезон діє проект громадської спілки «Соціальний Рух Поваги» — «Творча Слобожанщина»

В рамках програми «Творча Слобожанщина», розробленої за ініціативи народного депутата Віктора Остапчука для 177-го виборчого округу, передбачено проведення спортивних та мистецьких заходів, в ході яких діти могли б проявити свої здібності у різних видах спорту, співі, хореографії, музиці, малюванні, рукоділлі тощо. За два роки існування програми в її турнірах і конкурсах взяли участь близько 18 тисяч дітей.

 Стартом для нинішнього, третього,   сезону став дитячий турнір з міні-футболу на Кубок президента громадської спілки «Соціальний Рух Поваги» Віктора Остапчука, який пройшов у фізкультурно-оздоровчому комплексі смт Борова, де зустрілися шість збірних команд з Борівського, Ізюмського, Куп’янського, Шевченківського районів,  міст Куп’янськ та Ізюм. В азартній боротьбі володарем «бронзи» турніру стала команда Ізюма (у вирішальному матчі вона обіграла ... Читати далі »

Просмотров: 449 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.01.2015 | Комментарии (0)

Розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації  І.М.Балути від 24 липня 2014 року №371 «Про заборону здійснення полювання у мисливський сезон 2014/2015 років»  у зв’язку з проведенням заходів антитерористичної операції на території Харківської області, відповідно до статей 8, 19 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», статті 14 Закону України «Про боротьбу з тероризмом», керуючись статтями 6, 39, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації»  заборонено відкриття сезонів полювання на всі види мисливських тварин на території Харківської області у мисливський сезон 2014/2015 років до завершення заходів антитерористичної операції на території Харківської області.

Метою цього розпорядження є забезпечення безпеки населення Харківської області у період проведення АТО.

Та незважаючи на вказані заходи, останнім часом до Борівської райдержадміністрації почала надходити інформація про випадки браконьєрства на території Борівського району. Зокрема, за даними, які надійшли до РДА, браконьєри заїжджають на територію Борівщини на сучасних швидкісних снігоходах з Куп’янського району і ведуть незаконне полювання на диких тварин. ... Читати далі »

Просмотров: 454 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.01.2015 | Комментарии (0)

Шановні земляки!

22 січня 1919 року увійшло до національного календаря як величне державне свято. У золотоверхому Києві відбулася подія, про яку мріяло не одне покоління українських патріотів.

Завдяки виваженості, наполегливості та далекоглядності політичних лідерів, ініціаторів і безпосередніх творців Акту злуки, було об’єднано дві гілки українського народу, розділених історією.

Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Дорогі борівчани! Вітаючи вас з Днем Соборності України, бажаємо міцного здоров’я, миру, щастя, нових досягнень на благо українського народу!

З повагою,

Голова Борівської районної державної адміністрації   В.О.Кіян.

Голова Борівської районної ради  Є.Д.Жук.

Просмотров: 411 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.01.2015 | Комментарии (0)