Головна » 2015 » Січень » 29

ОДНА ЄДИНА СОБОРНА УКРАЇНА!

22 січня Борівщина відзначала День Соборності та Свободи України. О 9 годині ранку біля пам'ятного знаку Незалежності зібралися керівники району, селища, працівники державних установ, організацій та просто небайдужі громадяни. До присутніх звернувся голова райдержадміністрації Віталій Кіян.

В своїй промові він зазначив, що протягом багатьох віків своєї історії український народ був сповнений прагнення жити у єдиній вільній державі. День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України! Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на вселюдному зібранні було урочисто проголошено Акт злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Респуб-ліки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності.

І нині ця дата має бути для кожного з нас прикладом та орієнтиром, адже успіх побудови демо ... Читати далі »

Просмотров: 600 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2015 | Комментарии (0)

ЦІНИ, ЩО ШОКУЮТЬ

Шановна редакція, ви доцільно, а головне вчасно піднімаєте різноманітні актуальні питання: антисанітарії в смт Борова, перевезення населення в межах району та області та інші питання, що турбують громаду Борівщини.

Нині дуже популярні слова корупція, люстрація – в основному їх вживають стосовно держслужбовців та суддів.

А ось нас, простих сільських людей, дуже цікавить питання формування цін на продукти та товари широкого вжитку. Читали в «Трудовій славі», що ціни в межах району різняться не дуже суттєво. Можливо, це й так якщо порівнювати між селами, а ось ціни між Боровою, Ізюмом ще й як різняться.

От, наприклад, у Підвисокому ціни на деякі види товарів інколи аж зашкалюють.

Останнім часом у нашому селі часто бувають донбасяни, так вони дуже дивуються (м’яко говорячи) нашими цінами і кажуть, що у них навіть зараз ціни  значно нижчі, ніж у Підвисокому.

Щоб не бути голослівними, наведемо приклад: у Боровій пачка насіння 2,3 грн, то у нас – 3,50, сировмісний продукт в Ізюмі коштує 50-60 грн./кг, у нас – 90 грн. Ціна ковбаси одного сорту в Ізюмі і Боровій – 50-60 грн./кг, у нашому селі – 70-80 грн. Банани у нас вже більше 2 років коштують 20 грн. і більше, хоча торік їх можна було купити за 9-13 грн. Ціна на торти скрізь 50-55 грн.,  у нас – 70-80 грн. І це ... Читати далі »

Просмотров: 490 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2015 | Комментарии (0)

АПАРАТНА НАРАДА

Голова Борівської райдержадміністрації Віталій Кіян провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів РДА. Були розглянуті наступні питання: «Про виконання доходної та видаткової частин бюджету району за 2014 рік, завдання на 2015 рік та формування місцевих бюджетів на поточний рік», «Про діяльність районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді протягом 2014 року».

БЮДЖЕТ

Начальник фінансового управління районної державної адміністрації Надія Лемішко повідомила, що зведений план по доходах загального фонду за січень – грудень 2014 року виконаний на 96,4%, при плані 77484,0тис. грн., фактично в місцеві бюджети надійшло 74702,4тис. грн.

Власних доходів за січень – грудень 2014 року місцеві бюджети району отримали 16909,0тис. грн., що становить 92,2% до передбачених бюджетом та 108,3% до відповідного періоду минулого року.

Зведений бюджет ра-йону по видатках загального фонду за 2014 рік виконаний в сумі 74541,5 тис.грн., що становить 95,4 % до річних призначень.

За рахунок субвенції з Державного бюджету використано бюджетних коштів на надання пільг і субсидій населенню для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг в сумі 4131,3тис.грн. За рахунок субвенцій з Державного бюджету профінансовано пільги і субсидії населенню на придбання твердого палива та скрапленого газу в су ... Читати далі »

Просмотров: 461 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2015 | Комментарии (0)

До тебе звертається Україна!

Ситуація в нашій рідній Україні викликає все більше і більше занепокоєння.

Гинуть люди, руйнуються будинки! Тисячі українців зі зброєю в руках вже стали на захист нашої єдності та суверенітету , на захист майбутнього наших дітей.

Ми звертаємось до всіх українців та людей доброї волі, щоб приєднатися до нас в засвідченні надії, яку ми маємо в наших серцях щодо миру для українського народу.

Нехай наші спільні зусилля зворушать наш народ, щоб сприяти якнай-швидшому врегулюванню конфлікту в нашій Бать-ківщині!

Ти потрібен своїй країні!

Захистимо Україну разом!

Якщо ти патріот, маєш гарний стан здоров'я тебе чекають за адресою: м.Ізюм, вул. Старопоштова 37, Ізюмсько-Борівський ОМВК; смт Борова, вул. Миру 19, каб.№32 (приміщення Бо-рівської селищної ради).

 Держава гарантує:

- Грошове забезпечення на рівні військовослужбовців за контракт ... Читати далі »

Просмотров: 714 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2015 | Комментарии (0)

На численні запити жителів села Вище Солоне відновлено водопостачання  в цьому населеному пункті. Замінено насоси, виконано ряд інших робіт, що дало можливість безпере-бійно забезпечувати мешканців села питною водою.

Роботи виконано завдяки  зусиллям райдержадміністрації та тісному контакту  керівництва району і сільськогосподарського підприємства «Солоненське».

Просмотров: 471 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2015 | Комментарии (0)

«СТОП,  ТЕРОР!»

В Боровій пройшла акція солідарності в боротьбі проти тероризму «Стоп, терор!». Її учасники вийшли з плакатами  «Я - Волноваха!», «Я - Україна!», «Я - Гюмрі!». Вони  вшанували пам’ять загиблих 13 пасажирів автобуса під Волновахою на Донеччині, безневинних жертв Гюмрі,  а також усіх майже 5 тисяч жертв війни на Донбасі, що триває вже десятий місяць поспіль.

Акції проти тероризму пройшли  по всій Україні.

Просмотров: 455 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2015 | Комментарии (0)

У 2014 році на Борівщині народилося 178 малюків, що значно більше ніж у попередньому році.

Померло 343 громадян.

110 пар  поєднали своє життя у шлюбі, 76 - розлучилися.

15 чоловік змінили свої прізвища.

Олена ГРЯНИК. Начальник відділу ДРАЦС Борівського РУЮ.

Просмотров: 501 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2015 | Комментарии (0)

29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут – саме цього дня у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

Крути – невелика залізнична станція між Бахмачем і Ніжином. Після революційних подій у Росії в 1918 році в Україні почалася громадянська війна. На Київ наступали більшовицькі війська. Підступи до Києва захищали 300 київських студентів. Саме між ними і 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова і відбувся бій під Крутами. 250 чоловік загинуло, у полон було захоплено 27 гімназистів і студентів – власне, ще зовсім дітей, а потім безжально розстріляно.

Справжню історію України неможливо уявити без подвигу Крут. Незважаючи на нерівні сили для бою, молоді люди свідомо пішли захищати українську територію від агресії іноземного війська, бо розуміли, що від них залежить доля їхньої держави. І їм вдалося зупинити ворога, розібрати залізничну колію і затримати на три доби війська Муравйова.

Тому вшанування па-м’яті Героїв Крут - це відзначення народження нового українця, який розуміє, що це його держава, що він господар у цій країні, що від кожного з нас залежить, щоб ця країна була такою, ... Читати далі »

Просмотров: 442 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2015 | Комментарии (0)

Надворі холодна, сувора зима,

І вчора сказали у школі:

«Під брами столиці їх сунеться тьма —

Душителів нашої волі...»

 

Удома дбайливо книжки поскладав:

«Вернусь — буде час для науки...»

І вперше в житті по-військовому взяв

Військову рушницю у руки.

  ... Читати далі »

Просмотров: 475 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2015 | Комментарии (0)