Головна » 2015 » Січень » 09

На  конкурсі ім. О.Масельського на кращий літературний твір 2014 року цей нарис  ОЛЕКСАНДРА МАЛІЯ посів друге місце в номінації «Публіцистика»

ДЕНЬ ПЕРШИЙ. ПАНАХИДА

Парк Шевченка ще не стряхнув з себе залишки зимового сну. Зимова осиротілість його алей ще не вступила в протиріччя з людськими очікуваннями весняної повені почуттів і бажань. Лютневий вітер, вже розбавлений південною спрагою, ще не в силі був розігнати в’їдливу зимову сирість, і, неначе підігравав сонячному диску, який нехотя, час-від-часу, виринав із сірої  висі, нехотя зиркав на світ, неначе повинність свою відбував і знову ховався в каламуті хмар.

Сніг давно з ... Читати далі »

Просмотров: 565 | Добавил: trudovaslava | Дата: 09.01.2015 | Комментарии (0)

З початком окупації Криму Росією у березні 2014 року та антитерористичної операції на сході України у квітні 2014 року в Україні значно активізувався волонтерський рух. Саме волонтери-добровольці стали на захист нашої держави разом з армією. Можна навіть сказати – на захист армії. Адже основні сили українського волонтерства зараз спрямовані саме на допомогу нашим бійцям. Широкого розмаху в такій ситуації набрав волонтерський рух і на Борівщині.

Люди зовсім різних професій і інтересів, з невичерпною життєвою енергією і великим серцем, які через себе пропускають весь біль сьогодення, об’єдналися заради однієї мети – врятувати Україну. Розповісти про свою діяльність ми попросили волонтерку з Борівської районної громадської організації «Суспільна служба України» Тетяну Лукінову.

- Тетяно Петрівно, в Боровій складно знайти людину, яка б Вас не знала. Через Ваші уроки англійської та німецької мови пройшло не одне покоління борівчан. Тепер Ви – волонтер? ... Читати далі »

Просмотров: 567 | Добавил: trudovaslava | Дата: 09.01.2015 | Комментарии (0)

3 січня в Борівському ра-йонному будинку культури відбувся новорічний ранок для дітей Борівщини. Неповторні новорічні костюми, артистизм учасників та дитяча цікавість зробили дійство справжньою новорічною казкою. На ранок до дітей завітали казкові герої: Добра Фея, Зла Чаклунка, Баба Яга, Розбійник ну і звичайно ж Дід Мороз зі Снігуронькою.

Діти водили хороводи, грали в цікаві ігри, розгадували загадки на новорічну тематику, співали пісні. Казкові герої нікому не давали нудьгувати ще й підбадьорювали маленьких гостей новорічного дійства солодкими призами.

Казковий, веселий настрій панував на новорічному святі, діти отримали море позитивних емоцій та незабутніх вражень. Новий рік прийшов!

Оксана ДУДНИК

Просмотров: 431 | Добавил: trudovaslava | Дата: 09.01.2015 | Комментарии (0)

Мы продолжаем публиковать материалы нашей коллеги, работающей на оккупированной территории Луганской области, Ольги Исетской (имя изменено в целях безопасности).

ИЗ ПРЕДНОВОГОДНЕГО

Один мой знакомый — назовем его Иван Михайлович, пару десятков лет возглавляет районное общество охотников и рыболовов в Луганской области.

Сейчас район входит в оккупированную боевиками территорию. И соответственно, деятельность общественников сведена на нет. Сначала в кабинет Михалыча ввалилось с десяток так называемых кИзяков атамана Козицына. Под дулами автоматов забрали уставные документы и заявили, что теперь будут работать со зверьками, птичками и рыбками по-новому - с пророссийским уклоном и реорганизуют общество на базе армии. Правда, как это будет выглядеть, никто толком объяснить не смог.

А тут еще выяснилось, что один из егерей вдруг осознал, что он тоже из донских казаков, посему срочно вступил во Всевеликое войско донское и даже получил должность в виде охранника российской «гуманитарки». Здесь надо внести ясность для непосвященного читателя: гуманитарную помощь, о которой трубят телеканалы государства-северного соседа, не видел никто из жителей Алчевска, Брянки, Стаханова и прочей глубинки «ЛНР-Новороссии». Следовательно, или гумконвоев не так уж много, поскольку их видят только в стольном граде Луганске, или тушенку-сгущенку растаскивают между собой сами боевики.

В свободное о ... Читати далі »

Просмотров: 519 | Добавил: trudovaslava | Дата: 09.01.2015 | Комментарии (0)

КРЫСА (1948, 1960, 1972 …) Педантичные Крысы в год Деревянной Козы будут испытывать раздражение и дискомфорт, кто-то постоянно будет нарушать их планы. Они весь год будут сражаться с безответственными людьми, доказывая свою правоту. Представителям этого знака нужно научиться отдыхать и отказаться от планов переделать мир. Тем более, что их напряжённый труд не будет оценён. В конце года вероятны новые романтические отношения у одиноких людей этого знака, если они готовы к созданию семьи.

БЫК (1949, 1961, 1973…) Решительным и напористым Быкам в год Козы удастся достичь всех поставленных целей. В этом году они научатся налаживать контакты, выслушивать мнение других и анализировать свои поступки. Окружающие будут покорены идеями Быка. Родившимся в год Быка светила обещают финансовое благополучие.

ТИГР (1962,1974…) Целеустремлённость и коварство Тигра будет весь год толкать их на конфликты. Но напряжённость в отношениях только укрепит их решимость и целеустремлённость в достижении цели. Неприятности укрепят их волю, рядом с ними появятся надёжные союзники.

КРОЛИК (Кот) (1963, 1975…) Родившихся в год Кролика ждут перемены. Неожиданно они осознают важность людей, окружающих их в жизни. Стремление сблизиться с людьми, окружающими их дома и на работе, сулит им немалые выгоды. В 2015 го ... Читати далі »

Просмотров: 477 | Добавил: trudovaslava | Дата: 09.01.2015 | Комментарии (0)

24 грудня 2014 року з метою популяризації ігрових видів спорту, організації фізкультурно-оздоровчої та виховної роботи у загальноосвітніх закладах ра-йону, підвищення масовості дитячо-юнацького спорту в районі та зміцнення здоров’я дітей та підлітків пройшов І тур регіонального Кубку з міні-футболу серед юнаків 2001 та 2002 років народження  загальноосвітніх шкіл району за підтримки Народного депутата України  президента громадської спілки «Соціальний рух поваги»  Віктора Миколайовича Остапчука.

Змагання серед юнаків проходили в спортивній залі  фізкультурно-оздоровчого комплексу. У них взяли участь 5 команд загальноосвітніх шкіл району. За положенням змагання проходили за коловою системою.

Лідером змагань відразу проявила  себе команда Богуславської ЗОШ  (вчитель ф/к Ісаєв Ю.П.), яка у  змаганнях перемогла команду Ізюмської ЗОШ з рахунком 2:1 та здобула перемогу над командою Борівської ЗОШ №2 9:0, та командою Піско - Радьківської ЗОШ 8:2, а також зіграла внічию з командою Борівської ЗОШ №1 і  зайняла – І місце. Команда Борівської ЗОШ №1 перемогла команду Піско –Радьківської ЗОШ з рахунком 6:1, команду Борівської ЗОШ №2 з рахунком 10:0, зіграла внічию з командою Ізюмської ЗОШ 2:2  та посіла –ІІ місце (тренер Грабар М.М.).  ІІІ-місце зайняла команда Ізюмської ЗОШ (вчитель ф/к Мизюк П.А).

У цих змаганнях взяли  участь 43 юнаки. Команди- ... Читати далі »

Просмотров: 430 | Добавил: trudovaslava | Дата: 09.01.2015 | Комментарии (0)

27 грудня на базі Борівського фізкультурно – оздоровчого комплексу відбулися останні змагання 2014 року з міні-футболу серед команд колективів фізкультури Борівського району. В цих змаганнях взяли участь шість команд: «Олімпієць», «Олімп» с. Першотравневе, «Оскіл» смт. Борова, «Трактор» с.Підлиман, «Прогрес 1», «Прогрес 2» с. Ізюмське.

Команди були розбиті на дві групи, в яких ігри проходили за круговою системою. За регламентом змагань з кожної групи до півфіналів вийшло по дві команди: з першої групи «Прогрес 1» та «Олімпієць», а з другої «Прогрес 2» та «Оскіл».

В першому півфіналі команда «Прогрес 1» впевнено перемогла «Прогрес 2» з рахунком 5 : 1. В другому півфіналі «Оскіл» та «Олімпієць» до останньої хвилини тримали рахунок 3 : 3, а на останній хвилині борівчани несподіваним чудом спромоглися забити два м`ячі і перемогли з рахунком 5 : 3.

 За третє місце команди «Прогрес 2» та «Олімпієць» показали глядачам результативну гру, де перемогу з рахунком 5 : 4, здобули футболісти з Першотравневого.

А за перше місце точилася боротьба до останніх хвилин матчу. Рахунок відкрили ізюмчани, гол на рахунку Мизюка Сергія. Нападник з «Оскола» Колесніков Олександр на початку другого тайму рахунок зрівняв, а незадовго ... Читати далі »

Просмотров: 453 | Добавил: trudovaslava | Дата: 09.01.2015 | Комментарии (0)

ЙОГО ЖИТТЯ - ЙОГО БАГАТСТВО

Пригадується таке: під час одного з відряджень до Борівського району Харківщини мене у поїздці супроводжував редактор місцевої райгазети «Трудова слава» Василь Колісник. Побували ми в кількох господарствах, поговорили з    десятками людей, оглянули поля, на яких достигали дорідні пшениці, - емоцій, як мовиться, вистачало. А під вечір редактор райгазети запропонував: «Давай ще завітаємо до Чернещини, де господарство очолює майбутній Герой України – Анатолій Тихонович Криворучко. Кажу це серйозно, без жартів…»

Анатолія Тихоновича ми і справді знайшли в колгоспній конторі. Почастував чаєм, довго говорили про колгоспні справи, нагальні проблеми та перспективи. А потім Криворучко запросив нас до своєрідного музею, де були зібрані з усьго світу сотні авторучок. Одну з них він подарував мені і сказав: «Цією авторучкою пишіть правду і тільки правду про наші хліборобські справи, якою б гіркою вона не була…»

Ось такою була моя перша зустріч з майбутнім Героєм України, головою колгоспу «Новий шлях».

   Вчителько  моя, зоре ясная

Дитинство Анатолія випало на важкі повоєнні роки. Він був найменшою дитиною у багатодітній родині, де часом на обід не було й кусеня хліба. Як міг, допо ... Читати далі »

Просмотров: 533 | Добавил: trudovaslava | Дата: 09.01.2015 | Комментарии (0)