Головна » 2015 » Вересень » 25 » Все це ти, Борова...
16:14
Все це ти, Борова...

Невеличке село. Тиха річка, дерев заблукання,

Чорноорі поля і зозульки безсмертні вірші,

Солов'ї до інфаркту і млосне бузкове зітхання...

Все це - ти, Борова, у щемливих молитвах душі.

                                                                   Тетяна Лукінова.

Наше селище, як в цьому вірші - тихе, привітне, затишне, таке близьке і рідне для кожного, хто тут народився і виріс, хто присвятив йому своє життя. Це наша маленька Батьківщина, яка об'єднує всіх борівчан в єдину родину і назавжди залишається в серці згусточком тепла і любові, оселяється в душі відчуттям домашнього затишку і безпеки.

Минулої суботи Борова відзначала свій 351-й День народження, для святкування якого на центральній площі зібралися борівчани, сусіди та гості селища. Працівники культури та аматори сцени підготували цікаву святкову програму в українсько-борівському стилі, де яскравим театралізованим дійством вправно і з гумором керували завзяті, темпераментні кумасі разом з кумом, неначе підкреслюючи той факт, що в Боровій всі один одному родичі чи куми.

Борівчан привітав селищний голова Олександр Тертишний, який надав слово почесним гостям свята. Вітальну адресу від голови районної державної адміністрації Віталія Кіяна зачитав перший заступник голови РДА Сергій Федченко. Свої слова вітання і підтримки висловив жителям селища народний депутат України Віктор Остапчук. Як найближчий сусід і представник сусідньої територіальної громади, борівчан також поздоровив Підлиманський сільський голова Олександр Калінін. Всі бажали нашому селищу миру, процвітання, добробуту.

Привітання плавно перейшли в нагородження. З нагоди святаселищний голова вручив подяки  борівчанам, які беруть активну участь у громадському житті: це й працівники різних підприємств, установ, організацій Борової, і приватні підприємці, і керівники сільгосппідприємств. Всі вони своєю щоденною працею роблять неоціненний вклад в розвиток нашого селища. Приємною несподіванкою всіх присутніх порадував керівник СОК "Рідний край" Валерій Шевченко. Отримуючи подяку, він зробив неочікуваний подарунок у відповідь, - презентував селищній раді новеньку бензокосарку, щоб Борова завжди була чистою від бур'янів і доглянутою.

Та врученням подяк нагородження не закінчилося. Далі на борівчан чекали подарунки за номінаціями. Перший подарунок отримав тренер з брейк-дансу Олександр Зібров у номінації "Танцюючий хореограф", який виконав для борівчан сольний номер.

У номінації "Близнюки нашого селища" подарунки були вручені маленьким Валюші і Даринці Євель (2014 р.н.), школяркам Лілії та Аліні Любим, мужчинам у розквіті сил Олексію та Олександру Виноградським, а також ча-рівним жіночкам Олені та Ірині Пелих.

Була оголошена і номінація "Велика родина", в якій беззаперечним лідером є сім'я Шелупець. Олена Афанасіївна та Валерій Петрович виховали 3-х синів і створили дитячий будинок сімейного типу, в якому зараз виховується семеро прийомних дітей і чотири дитини під опікою,всього 11 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Вихованці великої родини порадували присутніх на святі хореографічними та акробатичними номерами, вокальним співом. 

В номінації "Кращий господар" нагороджено подружжя Лідії та Валентина Тютюнників за творчо доглянуте і красиво оздоблене подвір'я, Михайла і Ольги Чугай за вирощений на подвір'ї дендрарій, Ольгу Чуйко за створювані нею торти-шедеври, Костянтина Лема за особливі успіхи у рибальстві, Лідію Бондаренко за справжні витвори мистецтва вишиті хрестиком, Юрія Мацуку - господаря-пасічника і справж-нього метра виноградарства -  Олександра Коровая.

Номінації охопили лише кількох борівчан, та ніхто з присутніх не залишився без подарунків. Адже наші аматори весь вечір дарували нам свою творчість. Подарунком від народного депутата України Віктора Остапчука став виступ народної артистки України Оксани Пекун. Селищна рада частувала всіх бажаючих смачною польовою кашею. СОК "Рідний край" під ке-рівництвом Валерія Шевченка запрошував поласувати духмяним шашликом, який готувався прямо біля площі на триметровому мангалі, смаженою рибою з пилу з жару, скуштувати соковитих яблучок та навіть випити за рідне селище 100 грамів горілки з гарбуза. І все це зовсім безкоштовно. М'яса та риби було приготовано стільки, що навіть по закінченню святкового дійства біля майданчика "Рідного краю" було шумно й гамірно, - до пізнього вечора тривало пригощання.

Протягом всього свята на площі працювали торгівельні майданчики. Наймолодших борівчан радували дитячі атракціони.

Та справжньою родзинкою свята і гучним святковим завершальним акордом став яскравий, захоплюючий, вражаючої краси феєрверк - подарунок голови районної державної адміністрації Віталія Кіяна.

Борова відзначила День народження.

Оксана ДУДНИК.

Переглядів: 492 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar