Головна » 2016 » Лютий » 26 » В дусі патріотизму
21:39
В дусі патріотизму


Сьогодні до нас повертається ім'я і творча спадщина Софії Русової - видатного педагога і письменниці, громадського і політичного діяча, палкої прихильниці національного виховання. Понад півсто-ліття її твори були приречені на забуття, визнавалися й піддавалися дискредитації. Дослідники вважають, що за обсягом і рівнем просвітянської роботи Русова стоїть на одному щаблі з Оленою Пчілкою, а за силою і пристрастю, з якими звучало її слово на захист української культури, духовності, рідної мови, Софію Русову можна зрівняти з Лесею Українкою.
18 лютого 2016 року у Борівському дошкільному навчальному закладі №3 "Золота рибка" було проведено педагогічні читання "Софія Русова - видатний педагог, подвижниця національного виховання" -  присвячені 160-ій річниці від дня народження талановитої дочки України.
Педагогічні читання розпочали найменші учасники, вихованці старшої групи, які декламували вірші про Олешню (батьківщину С. Ф. Русової), співали українських народних пісень про Україну та найрідніших людей - батька й матір, гордовито несли звання справжніх українців.
На педагогічних читаннях, завдяки колективу ДНЗ "Золота рибка", були обговорені питання щодо подальшого впровадження спадщини Софії Русової в роботу сучасного дошкільного закладу, наголошено, що впродовж наступних років на них чекає плідна робота в напрямку виховання справжніх українців, бо з кореня педагогічних ідей Софії Русової ідуть плодоносні пагони почуттів непросто любові до батьківської землі, а усвідомленого вболівання за її долю, за її майбутнє як незалежної і багатої держави; почуттів, які треба прививати людині з дитячого віку. 
Софія Федорівна Русова - це та чиста невичерпна криниця педагогічної мудрості, живильний матеріал якої вкрай необхідний усім, хто причетний до виховання дітей.
Ніна ПРИДАТЬКО.
Завідуюча ДНЗ №3 “Золота рибка"

Переглядів: 369 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar