Головна » 2015 » Вересень » 4 » СЕМІНАР-НАРАДА АГРАРІЇВ
15:37
СЕМІНАР-НАРАДА АГРАРІЇВ

СЕМІНАР-НАРАДА АГРАРІЇВ

Хліборобська праця тяжка, непроста і копітка, але водночас важлива, цікава, відповідальна. Тож у цій галузі працюють тільки трударі за покликанням, які люблять землю і старанно вирощують сільгосппродукцію. А це нелегко! Скільки треба знань, коштів, самовідданої праці й любові до своєї справи аби виростити на полі все необхідне! Тож наші аграрії завжди охоче об’єднують свої сили, знання і досвід аби отримати хороший урожай і подбати про землю, щоб приносила щедрі плоди впродовж багатьох поколінь. А допомагають їм у цьому  традиційні семінари.

Минулого тижня на базі агрофірми "Новий шлях" відбувся семінар на тему "Демонстрація гібридів соняшника та кукурудзи Dupont Pioneer 2015 року", де агроном-консультант Андрій Дегтяр розповів про удосконалення технологій вирощування соняшнику та кукурудзи на полях Харківщини.

У семінарі взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Федченко, в.о.начальника управління агропромислового розвитку Володимир Кавун, керівники сільгосппідприємств Борівського, Краснолиманського, Кремінського, Білокуракінськго, Дворічанського та Сватівського районів.

Перший заступник голови РДА Сергій Федченко та генеральний директор агрофірми "Новий шлях" Олексій Гомон привітали гостей і запросили всіх взяти участь у діалозі зі спеціалістом фірми. 

На семінарі були продемонстровані результати застосування рекомендованих технологій на посівах соняшнику і кукурудзи селекції компанії Піонер із аналізом проблемних питань і рекомендаціями щодо їх вирішення та надані рекомендації спеціалістів з подальшого вирощування та підготовки до збирання врожаю. Учасники отримали кваліфіковані поради з технології вирощування, захисту та підбору гібридів соняшнику, кукурудзи від компаній партнерів Dupont Pioneer, отримали відповіді на запитання стосовно характеристик гібридів цих культур, а також дізналися про особливості технології їх вирощування в умовах нашої агрокліматичної зони.

Після цього всі учасники семінару поїхали на демонстраційні ділянки, де саме й вирощуються гібриди кукурудзи та соняшнику компанії Піонер.

Як розповів головний агроном агрофірми Віктор Северин, їхнє господарство займається вирощуванням гібридів соняшнику цієї фірми вже 9 років.

- Хочу зазначити, що всі гібриди стійкі до вовчка, борошнистої роси, толерантні до хвороб, мають високу сухостійкість, що дуже важливо для нашої кліматичної зони, яка останніми роками стала сухою і жаркою. Щороку з кожного гектара ми збираємо до 30 ц насіння соняшнику.

Що стосується демонстраційних посівів, ми проводили всі, передбачені технологією агрозаходи, а саме: восени культивацію на глибину 16-18 см з одночасним внесенням фосфорних добрив (60 кг/га), сівбу проводили 7 травня (одночасно вносили аміачну селітру 100 кг/га), майже відразу ж внесли грунтовий гербіцид і згодом провели міжрядний обробі-ток з окучуванням сходів. На даний час поле чисте, без бур'янів, рослини знаходяться у задовільному стані.

Вирощений урожай буде збиратися окремо кожен гібрид, про результати повідомимо всім бажаючим.

Отож, як стверджують всі учасники семінару, вони отримали корисні практичні поради і були дуже вдячні фірмі Піонер та господарям демопосівів агрофірмі "Новий шлях" за цікавий семінар.

Олена КОЛЕСНІКОВА.

 

 

 

Переглядів: 463 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar