Головна » 2015 » Вересень » 4 » ПАМ`ЯТАЙ, ЩОБ ЖИТИ
16:07
ПАМ`ЯТАЙ, ЩОБ ЖИТИ

ПАМ`ЯТАЙ, ЩОБ ЖИТИ

2 вересня в Боровій пройшли урочистості з нагоди 70-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні.

На мітинг пам'яті, який відбувся біля Братської могили у центральному парку, прийшли трудові колективи Борової, ветерани, громадськість.

Відкривши мітинг, селищний голова Олександр Тертишний передав слово голові Борівської районної державної адмі-ністрації Віталію Кіяну.

У своїй промові очільник району нагадав, що нашому народові сповна довелося випити гірку чашу болю і страждань у роки війни. Україна втратила близько десяти мільйонів своїх синів і дочок.

- Низький уклін кожному, чиє ім'я викарбуване на гранітних плитах Братських могил, і тим, хто так і залишився Невідомим Солдатом. Обов'язок нинішніх поколінь - бути гідними продовжувачами справи переможців, що вирвали нашу країну з лап фашистів. У ці складні часи ми, як ніколи, маємо згуртуватися навколо високої мети - жити в незалежній, єдиній, квітучій Україні, - сказав Віталій Олексійович.

Пам'ять загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання. До Братської могили поклали квіти.

Керівник апарату Борівської РДА Олександр Шевченко повідомив, що відповідно до Указу Президента України № 829 від 28 жовтня 2014 року «Про нагородження державною нагородою України - медаллю "70 років визволення України від фашистських загарбників» нагороджено 26 борівчан, учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

Назвавши нагороджених керівник апарату РДА повідомив, що медалі і посвідчення до них будуть вручені керівництвом райдержадміністрації особисто кожному ветерану.

Також, відповідно до Указу Президента України № 765 від 10 жовтня 2014 року,  відзнакою Президента України - пам'ятною медаллю "25 років виведення військ з Афганістану" нагороджено 52 жителі Борівського району, учасники бойових дій на території Республіки Афганістан.Олександр Шевченко зачитав прізвища нагороджених та запросив їх до залу засідань Борівської селищної ради для вручення нагород.

Привітав з цією подією та вручив нагороди воїнам-афганцям підполковник Олександр Беседін.

Оксана ДУДНИК.

Переглядів: 337 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar