Головна » 2016 » Червень » 8 » Опорній школі - бути
17:07
Опорній школі - бути

 

31 травня відбулось пленарне засідання VIII сесії Борівської районної ради VII скликання, у якому взяли участь 23 депутати із 26.

Опорна школа

Ця сесія була досить напруженою, адже на розгляд виносились питання, які отримали широкий резонанс у районі: «Про визначення опорним закладом Борівської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів №1 імені Героя Радянського Союзу В. С. Колісника Борівської районної ради Харківської області» та «Про створення освітнього округу з визначеним опорним закладом Борівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 імені Героя Радянського Союзу В.С. Колісника Борівської районної ради Харківської області». Більше того, перед початком пленарного засі-дання під вікнами районної ради зібралися дві групи мітингувальників: одні прохали депутатів підтримати нововведення заради майбутнього дітей району, інші – вимагали протилежного. Більшість противників створення освітнього округу приїхали з Богуславки мотивуючи свою позицію тим, що хочуть врятувати свою школу. Насправді ж мова про закриття жодної із шкіл району не велася, а Богуславська ЗОШ зі складу освітнього округу в останній редакції проекту відповідного рішення була виключена.

Думки народних обранців при прийнятті рішень також розділилися. І якщо за створення опорної  школи на базі Борівської ЗОШ №1 усі присутні депутати проголосували одноголосно, то створення освітнього округу, без якого, по суті, неможливе існування опорного закладу, дехто підтримувати відмовився.

Після тривалого обговорення рішення про створення освітнього округу  було прийнято більшістю голосів (16). Проти проголосувала депутат - голова Борівської районної орга-нізації політичної партії «Волонтерська партія України» Світлана Крикун, 5 депутатів від «Відродження» утрималися, а представник партії «Батьківщина» Олег Саєнко не голосував, мотивуючи свою позицію конфліктом інтересів (його син навчається у Борівській ЗОШ №1, а сам депутат виступає проти того, щоб Підлиманська школа стала філією і учні 10-11 класів з Підлиману здобували освіту в опорній школі).

До освітнього округу, згідно з рішенням сесії, крім Борівської ЗОШ №1 включено Борівську ЗОШ №2, Підлиманську, Новоплатонівську, Шийківську, Вищесолоненську школи.

Як тільки стало відомо про прийняття рішення, вдячні мітингувальники, що відстоювали на площі такі перспективні зміни, почали дружно скандувати «Дякуємо, депутати!» і аплодувати депутатському корпусу.

Нагадаємо, що Борівська ЗОШ №1 стала однією з 24 загальноосвітніх навчальних закладів України, що увійшли до «пілотного» проекту опорних шкіл. В рамках проекту було відібрано по одній школі у кожній області, що отримають кошти на розвиток матеріально-технічної бази щоб забезпечити високу якість середньої освіти для дітей із сільської місцевості.

У зв`язку з цим в  Борівській школі планується ремонт системи кому-нікацій, даху, фасаду, харчоблоку, спортзалу, забезпечення оргтехнікою, оснащення спеціалізованих кабінетів хімії, фізики, біології і т.д. Також очікується демонтаж аварійної споруди (недобудований спорткомплекс), яка становить небезпеку для життя школярів та працівників школи. Оскільки школа отримає статус опорної, на її базі будуть проводитись   ра-йонні   конкурси,   олімпіади та інші освітянські заходи. До проекту включено і частковий ремонт доріг, якими буде здійснюватись підвіз учнів, та новий шкільний автобус. Все це буде здійснено повністю за кошти донорів без співфінансування з районного бюджету.

ДОРОГИ

Враховуючи актуальність питання стану доріг в районі та за його межами, на сесію був за-прошений перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Сергій Пляка. Він підтвердив, що у зв`язку із створення в Борівському районі опорної школи, планується провести ремонтні дорожні роботи.  Сергій Михайлович детально розповів про стан речей, поділився планами на найближче майбутнє, а також пояснив причини такого низького фінансування. За його словами у минулому році урядом України було виділено 19 млрд. грн. на дорожню галузь, але з них лише 6 мільярдів пішло на ремонт автошляхів, безпеку руху і т.ін. Інші 13 мільярдів – це сплата відсотків по кредитах, які попередня влада брала на ремонт доріг у процесі підготовки до Євро-2012.

- Цього року Уряду вдалося домовитися з кредиторами про відтермінування сплати по відсотках, тож є надія, що ми отримаємо більше коштів і зможемо здійснити хоча б деякі ремонтні роботи, - зазначив Сергій Пляка.

НЕЗАКОННА ВИРУБКА

На сесії за ініціативи депутатів піднімалось питання незаконної вирубки дубового лісу на території Гороховатської сільської ради, що здійснюється протягом тривалого часу невідомими особами. На місце злочину виїжджали керівники району, правоохоронці, сільський голова, депутати.  До правоохоронних органів подані відповідні заяви, ведеться слідство.

Перший заступник ке-рівника Ізюмської місцевої прокуратури Андрій Лазарєв розповів про хід справи та про складність ситуації, яка полягає в тому, що даний ліс за документами нікому не належить і, по суті, немає потерпілого у цьому правопорушенні.

Офіційні матеріали сесії читайте у наступному номері “ТС”.

Оксана ДУДНИК.

 

 

 

 

Переглядів: 729 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar