Головна » 2015 » Вересень » 25 » НАЗАВЖДИ У НАШИХ ДУШАХ
14:59
НАЗАВЖДИ У НАШИХ ДУШАХ

    На День села Веселівка прибули і місцеві жителі, і ті, хто раніше тут жив, а зараз проживає в іншому місці. Та, мабуть, нам усім, і нинішнім, і колишнім веселівчанам часто сниться рідне село з весняними квітучими садками, зеленим килимом ярів і луків, де цвітуть проліски, барвінок та чебрець, де чути вранішній передзвін кіс на луках, кування зозулі, медовий запах різнотрав'я і тихий плескіт води у ставку. Всі пам'ятають колгоспні городництво та 2 садки, куди ми в дитинстві бігали за фруктами. Пасіку, де господарював досвідчений пасічник І.М.Колісник, який пригощав нас смачно-солодким духмяним медом. Все це назавжди залишається в душі у кожного.

А проходило це свято біля сільського клубу, на все село звучала музика, та й  запах від польової каші, шурпи та шашликів розносився далеко, як би "запрошуючи" всіх бажаючих прийти і насолодитися відчуттям свята, отримати позитивні емоції.

Першотравневий сільський голова О.Г.Нерсісян привітав сельчан зі святом і побажав кожному міцного здоров'я, миру, витримки, терпіння, підтримки і єднання у цей нелегкий для України час. До привітань приєдналася і ведуча свята, директор Першотравневого сільського будинку культури Н.М.Заворуєва.  Аматори сцени виконали мелодійні задушевні українські та зарубіжні пісні. А для сільського голови вони підготували вірменську пісню.

Масове гулянні і танці проходили  під супровід знаних у нас музикантів Сергія Долбіна і Олександра Купріянова.

Під розкішним каштаном і тендітними берізками розмістили столи, де сельчани і гості свята змогли поласувати смачними стравами. І справа навіть не в тому, що були накриті столи, а в тому, що всі мали можливість відкласти свої  справи  і поспілкуватися один з одним у невимушеній атмосфері. І приємно, що тим розмовам не було кінця-краю.

На свято завітали і переселенці з Донбасу, які за останній час стали своїми, стали веселівцями. Разом з усіма вони кружляли в хороводі і співали українських пісень.

Приємно усвідомлювати, що наша Веселівка з кожним роком "омоложується", з'являються нові сім'ї, які споруджують будинки, одружуються і залишаються тут жити. Добре господарюють у селі родини Івана і Володимира Авраменків, Романа, Віталія і Петра Шаповалових, Сергія і Віктора Шокалів, Віктор Галицький, учасник АТО Сергій Гаращенко, Іван Буднік, брати Олександр і Валерій Калюги. Повернулися до рідного села Олесій Жиров, Валерій Сироватка, Михайло Сидоренко, Валентина Маслова, Іван Голуб. Не так давно поселилися у Веселівці родини Василя Тимчука, Олександра Пятковського, Станіслава Гамалія.

…Гуляння продовжувалося, а коли стемніло, на радість усім пустився теплий літній дощик, начебто радуючись разом з нами.

Звісно, проблем у нашому селі теж досить багато: потребує ремонту клуб, діти з батьками мріють про дитячий майданчик, турбує забезпечення дровами на зиму.

Громада села дякує Першотравневому сільському голові О.Г.Нерсісяну, сельчанам Віталію Ніколенку, Володимиру Неревенку, Людмилі Шаповаловій, Ірині Жировій за допомогу у підготовці Дня села.

Анатолій Вітченко.

Житель с.Всеселівки.

Переглядів: 428 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar