Головна » 2015 » Вересень » 18 » ФУТБОЛЬНІ ЗМАГАННЯ ПАМ’ЯТІ НАШИХ ГЕРОЇВ
15:24
ФУТБОЛЬНІ ЗМАГАННЯ ПАМ’ЯТІ НАШИХ ГЕРОЇВ

ТИ ВІЧНИЙ БІЛЬ, ВІЙНА!

ФУТБОЛЬНІ ЗМАГАННЯ ПАМ’ЯТІ НАШИХ ГЕРОЇВ

Зачем забрали душу у ребёнка?

Зачем лишили жизни вы его?

Ведь парень был совсем ещё мальчонкой

И жизнь лишь начиналась у него…

Пронзила пуля сердце молодое,

Оставив след на теле и душе

И парень тот погиб уже героем

За родину встречая смерть уже.

И пусть он прожил и не долго,

Но жизнь свою он положил

За человека… и ребёнка,

Которым жизнь дана, что он не жил!

Аня Гамора, 14 років

Слова цього вірша, який написала 14-річна дівчинка, лунали під час відкриття спортивних змагань, що проводилися на спортивній базі Борівської ДЮСШ минулого тижня за сприяння відділу освіти РДА та Борівського відділення воїнів-інтернаціоналістів та воїнів запасу "Пандшер". В поетичних рядках переплетені біль втрати і страшного горя, нищівна жорстокість війни і цінність людського життя, усвідомлення героїчного подвигу наших захисників і вдячність за мирне небо над нами. Ці слова повністю передають атмосферу спортивного заходу, на який зібралися найкращі команди загальноосвітніх шкіл району для участі в Кубку з футболу, присвяченому пам'яті загиблих воїнів - учасників антитерористичної операції на Сході України та воїнів-інтернаціоналістів Борівщини.  У якості почесних гостей були запрошені учасники АТО, які вже демобілізовані, та ветерани-афганці. 

Учні Борівської ЗОШ №1 під керівництвом педагога-організатора Надії Єгорівни Кашпор  підготували вітання для гостей і учасників свята. Нагадали про події вже відносно далекої, по суті безглуздої для українців, але трагічної війни в Афганістані, через яку пройшли і борівчани. Дехто з них не повернувся.

Сьогодні ж українці всі свої сили мобілізовують на захист рідної держави. Понад 100 жителів Борівського ра-йону в лавах Збройних сил України зараз захищають нашу незалежність, наше з вами сьогодення і майбуття.

Всіх борівчан, які загинули під час виконання службових обов'язків в Афганістані та в зоні АТО, згадали поіменно. Це Приходченко Олександр Григорович, Косарєв Руслан Валентинович, Скляров Микола Олександрович, Титаренко Віктор Григорович, Ковбаса Олег Вікторович.

Пам'ять загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання.

- Ми обіцяємо цінити мир і ніколи не забувати, якою ціною він завойований. Будемо гарно вчитися, щоб бути гідними тих, хто віддав своє життя за наше сьогодення. Сьогодні ми висловлюємо вам вдячність і будемо старатись своїми спортивними досягненнями бути гідними вас, - пообіцяли учні.

В змаганнях взяли участь 6 команд юнаків та 7 дівочих команд.

Серед команд юнаків  І місце зайняла команда Богуславської ЗОШ (тренер-викладач Ісаєв Ю.П), ІІ місце посіла команда Підлиманської ЗОШ (тренер-викладач Симоненко К.В.), ІІІ місце здобула команда Борівської ЗОШ №1 (тренер-викладач Грабар М.М.).

В загальному підсумку серед дівочих команд бронзу здобула команда Вище-Солоненської  ЗОШ (тренер-викладач Голик С.О.), серебро - у Борівської ЗОШ №1 (тренер-викладач Мизюк В.А). Звання чемпіонок Кубку виборола команда Ізюмської ЗОШ (тренер-викладач Мизюк П.А.).

Загалом в цих змаганнях взяли участь 55 юнаків та 60 дівчаток.

Всі команди-призери були нагороджені Грамотами відділу освіти Борівської райдержадміністрації, а призери та чемпіони - перехідними Кубками і футбольними м'ячами від Борівського відділення воїнів-інтернаціоналістів  та  воїнів  запасу "Пандшер".

Організацію і суддівство змагань забезпечив тренерсько-викладацький склад Борівської дитячо-юнацької спортивної школи.

Від імені адміністрації ДЮСШ, батьків, юних вихованців висловлюємо щиру подяку начальнику відділу освіти РДА Тетяні Юріївні Бондарівській, воїнам-інтернаціоналістам Борівщини та особисто Юрію Едуардовичу Осіпову за допомогу та підтримку в проведенні спортивних змагань та нагородженні команд.

Оксана ДУДНИК.

Юрій ГАМОРА.

 

Переглядів: 458 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar