Головна » 2016 » Червень » 30 » Дитяче дозвілля
10:40
Дитяче дозвілля

Дива сучасних технологій

Незабутньою та вражаючою була наша екскурсія до  фермерського господарства «Слобода», головою якого  є Б.І.Головченко. Дітвора, крокуючи до господарства, побачила у повітрі цікавий об’єкт. Як з’ясувалося, це був безпілотний літальний апарат – квадрокоптер. Він весело кружляв над нами, “підморгував” школярам червоними лампочками, а на згадку зробив фото- та відеозйомку нашої екскурсії з повітря. Звичайно ж, його основною метою є не розважальна функція, а контроль проведеного обробітку ґрунту, там є також інфрачервона камера, що дозволяє фіксувати багато важливих показників. Відразу всім стало зрозуміло, що на цьому підприємстві застосовуються лише новітні технології.

Ця думка підтвердилася ще більше, коли ми зайшли на територію СФГ «Слобода». Тут вражало все: ідеальна чистота подвір’я, злагоджена діяльність та красива форма працівників і, звичайно, новітня техніка. Екскурсію проводив завідуючий майстернею В.Ю. Тараканов. Ось, що він розповів: «Наше аграрне підприємство займається точним землеробством. Ми використовуємо новітні технології: нульовий обробіток ґрунту, на підприємстві працює система точної навігації GreenStar, станція RTK, які забезпечують точність навігації та автоматичне керування технікою, тому трактористів та комбайнерів у звичайному розумінні у нас немає. Є оператор машини JohnDeere. Це має бути людина, яка володіє не лише технічними навичками, водінням, а й повинна вміти працювати з комп’ютером для роботи на сучасній сільгосптехніці. На підприємстві працює система супутникового моніторингу транспорту ”Teletrack”, яка показує рух машини, витрати дизпалива та інші показники. Для обліку посівного матеріалу, використання засобів захисту рослин, картографування полів та ін. використовується програмне забезпечення AgrarOffice. Безпосередньо у машинах JohnDeere  система контролю JDLinc, яка фіксує всі параметри трактору (навантаження, температуру, поломки та ін.)».

 Володимир Юрійович зробив висновок, що в сучасному світі потрібно добре вчитися, щоб отримати гарну та цікаву професію. Далі ми побачили метеостанцію, вона показує безліч параметрів: температуру ґрунту на 3 рівнях, кількість ультрафіолетового проміння, кількість опадів та ін. А згодом школярі мали чудову нагоду побувати у кабінах машин JohnDeere. Це їм надзвичайно сподобалося. Побачили вони й сучасні сівалки, обприскувачі. Наприкінці екскурсії ми побували у головному виробничому боксі фірми, де на власні очі побачили дуже цікаве обладнання для керування роботою: великий телевізор-монітор, який демонстрував нам фото та відео нашої екскурсії, відео полів, рух тракторів. Це заворожило всіх. Були тут й інші різноманітні прилади та стільки цікавого, що всього й не перелічити!

Запам’яталося дітворі також маленьке ручне зайченятко, що мирно сиділо під трактором.  Школярі були вражені, що дике звірятко дозволяє себе погладити і живе на території агрофірми зі своєю заячою сімейкою.

Настав час йти. А на прощання на нас чекав ще один сюрприз: всіх присутніх пригостили солодощами та морозивом. Ми дуже вдячні голові СФГ «Слобода» Б.І. Головченку та всім працівникам господарства за цікаву екскурсію та солодкі  подарунки.

Тетяна КОЛЕСНІК.

Вчитель Першотравневої ЗОШ.

 

Переглядів: 338 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar