Головна » 2016 » Серпень » 30

 

Майже скінчилося літо, незабаром почнеться новий навчальний рік. Чи  створено всі необхідні умови для навчання школярів, перевіряла спеціальна комісія, яка 8 та 9 серпня здійснювала об’їзд усіх навчальних і дошкільних навчальних закладів.

До складу комісії уві-йшли начальник відділу освіти Борівської райдержадміністрації Т.Ю. Бондарівська, головний спе-ціаліст, начальник господарчої групи, методисти відділу, представники управління Держпродспоживспілки, районного сектору ДСНС.

Розпочався огляд з Борівської гімназії №1. Кожна класна кімната зусиллями батьків і вчителів старанно підготовлена до навчального процесу. Та особливо вирізняється серед інших кабінет О.М. Калмикової. Тут і ляльки-мотанки, і різноманітні вироби з природного мате-ріалу, паперопластики, картини та багато ін. Директор гімназії Л.Г. Терентьєва відзначила, що діти дуже люблять ходити на уроки в цей клас, адже тут не тільки цікаво, а й саме  навчання  проходить на високому рівні.

  За обласною програмою «Новий освітній простір Харківщини» заклад отримав сучасні швейні машинки, багато різного спортивного обладнання для уроків фізичного виховання. Завдяки цій програмі в Чернещинський НВК придбано меблі для їдальні, ігрової кімнати та холодильник.

Спортивним обладнанням поповнився й  Піско-Радьківський навчальний заклад.

Підтримується у гарному стані приміщення фізкультурно-оздоровчого комплексу, де займаються ви ... Читати далі »

Просмотров: 505 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.08.2016 | Комментарии (0)

 

Голова ФГ «Зірка» Віталій Таранов, юрист ФГ «Янтар» Григорій Семоненко і депутат районної ради Олег Саєнко звернулися до редакції з таким питанням: вже не перший рік на полях, що знаходяться поблизу Бахтина, Радьківки хтось наносить шкоду сільгоспкультурам. За словами вищеназваних чоловіків, ознаки пошкодження вказують на диких кабанів. Приїхавши на поле, орендоване одним із фермерів, ми дійсно побачили ділянки з поламаною кукурудзою.

Віталій Таранов має в обробітку 38 га землі, з них 10 засіяв кукурудзою. За його підрахунками витрати на придбання насіння, обробіток ґрунту, посівів склали близько 60 тис. грн. Крім цього, повинен заплатити за оренду землі. «Чи буде чим розрахуватися, якщо втрачу весь урожай кукурудзи? На сьогодні кабани пошкодили майже половину”, - бідкається фермер.

Юрист ФГ «Янтар» Григорій Семоненко за-значив, що від набігів диких кабанів страждає не одне фермерське господарство. Розповідає, у чому бачить вихід із цієї ситуації:

- На мою думку, пого-лів’я диких тварин має контролюватися, у  разі перевищення норми повинен здійснюватися відстріл. Полювання в нашому ра-йоні кілька років заборонено, тому свині розмножуються швидкими темпами й наносять шкоду сільгоспкультурам. Утративши частину свого врожаю, фермери хочуть знати, хто повинен відшкодовувати їм збитки і що посіяти наступного року, щоб отримати запланований урожай.

Голова Борівського мисливс ... Читати далі »

Просмотров: 902 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.08.2016 | Комментарии (0)

Вже практично звичною для агровиробників нашого регіону стає серпнева зустріч з представниками ведучих компаній виробників насіння та засобів захисту рослин. Полігон для вирощування більше 100 гібридів соняшнику і кукурудзи надала агрофірма «Новий шлях».

Саме там минулої п‘ятниці і проходив семінар, на який були запрошені голова райдержадміністрації Віталій Кіян, перший заступник голови РДА Сергій Федченко, в.о. начальника управління агропромислового розвитку Володимир Кавун, керівники та агрономи сільськогосподарських підприємств Харківської, Донецької та Луганської областей, керівники філій і менеджери дистриб’юторів, представники компанії «Агротон». Всього на семінарі були присутні близько 90 чоловік.

Після реєстрації і спілкування між собою всі були запрошені до актового залу агрофірми. Гостей семінару привітав генеральний директор господарства Олексій Гомон і надав слово очільнику району Віталію Кіяну. Віталій Олексійович,  вітаючи усіх присутніх на щедрій борівській землі, побажав, аби відвідування цього заходу зародило раціональне і мудре зерно у веденні кожного господарства, щоб господарники, впровадивши технології, які рекомендують компанії, отримували як економічний зиск, так і м ... Читати далі »

Просмотров: 562 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.08.2016 | Комментарии (0)