Головна » 2016 » Серпень » 30 » День поля в агрофірмі “НОВИЙ ШЛЯХ”
10:01
День поля в агрофірмі “НОВИЙ ШЛЯХ”

Вже практично звичною для агровиробників нашого регіону стає серпнева зустріч з представниками ведучих компаній виробників насіння та засобів захисту рослин. Полігон для вирощування більше 100 гібридів соняшнику і кукурудзи надала агрофірма «Новий шлях».

Саме там минулої п‘ятниці і проходив семінар, на який були запрошені голова райдержадміністрації Віталій Кіян, перший заступник голови РДА Сергій Федченко, в.о. начальника управління агропромислового розвитку Володимир Кавун, керівники та агрономи сільськогосподарських підприємств Харківської, Донецької та Луганської областей, керівники філій і менеджери дистриб’юторів, представники компанії «Агротон». Всього на семінарі були присутні близько 90 чоловік.

Після реєстрації і спілкування між собою всі були запрошені до актового залу агрофірми. Гостей семінару привітав генеральний директор господарства Олексій Гомон і надав слово очільнику району Віталію Кіяну. Віталій Олексійович,  вітаючи усіх присутніх на щедрій борівській землі, побажав, аби відвідування цього заходу зародило раціональне і мудре зерно у веденні кожного господарства, щоб господарники, впровадивши технології, які рекомендують компанії, отримували як економічний зиск, так і моральне задоволення.

- Агрофірма «Новий шлях» є елітним насінницьким господарством, тут повністю дотримуються вимог технології вирощування, тож керівники можуть зробити вибір, які гібриди краще вирощувати в себе.  Впевнений, що від проведення семінару виграють усі: і продавці насіння, і покупці. І добре, що подібні заходи стають традиційними на Борівщині, - закінчив свій виступ голова РДА Віталій Кіян.

Докладно розповіли про інноваційні технології, зокрема про систему захисту кукурудзи, соняшнику, вибір потрібних гібридів, представники компаній «Сингента», «Лімагрейн», «Євраліс Семенс», «RAGT semens», «ЛАБУЛЕ», «КОССАД СЕМАНС», «Маїсадур семанс», «Лайтс».

Потім всі запрошені переїхали на полігон, де саме і вирощуються гібриди.

Там головний агроном агрофірми «Новий шлях» Віктор Северин розповів про технологію вирощування гібридів соняшника і кукурудзи.

У гостей була можливість переконатись у ефективності (чи неефективності) гібридів, які рекомендували компанії.  До кожного представника було багато питань, і всі бажаючі отримали якісні консультації.

Питання щодо вирощування соняшнику, перш за все, стосувалися стійкості гібридів до вовчка. Адже останнім часом з‘являються нові раси цього шкідника, який уражає посіви олійних, а його насіння зберігається в грунті до 20 років. Тож була зрозумілою занепокоєність сільгоспвиробників саме цим питанням.

Після демопоказу учасники семінару завітали до Ново-Миколаївського храму, були присутні на молитві, мали можливість поставити свічки за здоров‘я рідних та мир в Україні.

Отриманими враженнями один з одним учасники семінару ділилися і за святково накритим столом.

Щорічне закладання демонстраційних ділянок, де висіваються різні гібриди, дозволяє аграріям провести неупереджену оцінку та, порівнявши гібриди, обрати для себе ті, що оптимально відповідають їхнім вимогам.

Кінцевий результат вирощування гібридів стане відомим восени, коли буде зібрано врожай усіх гібридів. Про це кожен бажаючий зможе дізнатися в агронома агрофірми «Новий шлях» Віктора Северина

Олена КОЛЕСНІКОВА.

Переглядів: 560 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar