Головна » 2015 » Вересень » 18 » З ЛЮБОВ'Ю ДО РОБОТИ І РІДНОЇ ЗЕМЛІ
15:38
З ЛЮБОВ'Ю ДО РОБОТИ І РІДНОЇ ЗЕМЛІ

З ЛЮБОВ'Ю ДО РОБОТИ  І РІДНОЇ ЗЕМЛІ

Міжколгоспний комунгосп - саме так називають  жителі Борової це підприємство. Воно вже давно змінило назву і форму власності, але, не зважаючи на всі виклики сучасного життя і труднощі ринкових відносин, продовжує працювати на благо нашого селища і радувати борівчан своєю продукцією. Більше того, підприємство не просто збереглося, воно постійно вдосконалюється, розвивається, розширює спектр своїх послуг і видів робіт. Тут виготовляють дерев'яний брус, дошки, рейки, різноманітні столярні вироби, а також продукцію із залізобетону, у тому числі й дуже актуальну сьогодні тротуарну плитку. А керує всім цим надзвичайна жінка, закохана в свою роботу і підприємство - Світлана Мішура. Любляча дружина, турботлива мама двох чарівних доньок і бабуся двох прекрасних онучок, вправно поєднує у своєму житті сім'ю і роботу.

В міжколгоспний комунгосп Світлана Григорівна прийшла в 1989 році бухгалтером-касиром, через деякий час стала головним бухгалтером, а з 2007 року - фізична особа-підприємець. Її робота перетворилась на її життя. Вона годинами може говорити про своє підприємство, про здобутки, плани і перспективи на майбутнє, і з особливою теплотою - про людей, які там працюють.

- Наше підприємство починається з пилорами. Стрічкова пилорама - це серце нашої організації, - розповідає Світлана Григорівна. -  Тут працюють Дмитро Артем'єв та Микола Сядристий - молоді, завзяті, енергійні, трудолюбиві хлопці. Крім пилорами вони в нас задіяні і в інших роботах: Дмитро відвозить товар замовникам, а Микола відповідає за трелювання деревини.

У нас замовляють дуже багато різноманітних столярних виробів: вікна, двері, забори, столи, лавочки, альтанки, інше.

У столярному цеху трудиться висококласний столяр з великим досвідом роботи Василь Георгійович Леонов. Він може виконати будь-яке індивідуальне замовлення по дереву, будь-якої складності. Допомагає йому наш тракторист і нарізувач  Микола Володимирович Колєнченко. Він працює у нас вже більше 10 років. Дуже трудолюбивий і відповідальний працівник.

У бетонному цеху за виробництво відповідає бригадир Володимир Колесніков. Тут виготовляють залізобетонні стовпчики, кільця для колодязів, тротуарну плитку.

- Останнім часом найбільшим попитом користується саме тротуарна плитка, - пояснює Світлана Григорівна. - Виготовляти її ми почали три роки тому і постійно працюємо над вдосконаленням виробництва і розширенням асортименту. Вивчаємо ринок, побажання клієнтів. На даний момент випускаємо 8 її видів: квадрат, ромб, "конюшина" гладенька і з візерунком, "гжель" тонка (25 мм) і товста (45 мм), бордюр великий і малий, водостік. Все це різних кольорів на вибір. Для виробництва використовуємо імпортні пласти-фікатори (сполучна речовина, що робить плитку міцною) і пігменти (фарбники). Клієнти задоволені якістю. Ті, хто брав один раз, повертаються знову, рекомендують знайомим.

Працюємо, стараємось, розвиваємось. Я дуже люблю свою роботу, радію кожному замовнику, вдячна кожному працівнику. Наші хлопці - молодці, - хвалить свій колектив жінка.

- Як Вам вдається справлятись з суто чоловічим колективом? - питаю.

- Всяке буває, є свої складнощі. Зате я в них - одна. - Посміхається Світлана Григорівна.

Коли ми вже закінчуємо розмову, на подвір'я підприємства в'їжджає службовий автомобіль: на даху майорить прапор України, на дверцятах красуються жовті тризуби.

- Це хлопці прикрасили, хочуть, щоб всі бачили, що ми патріоти своєї держави, - пояснює Світлана Григорівна. - У нас в колективі всі патріоти, кожному болить Україна і кожен своєю щоденною працею доводить це. Не розумію людей, які живуть в Україні, ходять по українській землі, їдять український хліб і при цьому ненавидять все українське. Якщо не подобається влада - обирай іншу, не влаштовують умови життя - змінюй їх, не подобається країна - емігруй. Але зраджувати Батьківщині не можна ні за яких обставин.

З мудрістю жінки не можна не погодитись. Тож на завершення хочеться сказати: поки є в нас такі люди, які живуть любов'ю до своєї роботи і рідної землі - є майбутнє і в  нашої Борівщини, і в України в цілому!

Оксана ДУДНИК.

Переглядів: 461 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar