Головна » 2015 » Вересень » 18

З величезним почуттям гордості за наш край щиро вітаємо Вас, дорогі борівчани,

з Днем селища!

 Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись і залишився назавжди у містечку з особливим колоритом, традиціями і славною історією. Куди б не закинуло нас життя пам'ятаймо, що в кожного з нас є маленька Батьківщина. Там, де ми народились, де слухали колискову, де зробили перші кроки, де промовили перші слова. Щодня кожен з вас своєю працею возвеличує рідне селище, робить усе для того, аби цей маленький, чарівний куточок України, який місцеві жителі з любов'ю  називають "маленькою Швейцарією", процвітав і мужнів.

День народження Борової - це спільне свято всіх мешканців району, бо Борова - це наша  "столиця". Нам  пощастило жити в чудовому селищі зі славною історією. А творять історію люди: всі, хто працює на підприємствах і в організаціях, в бюджетній сфері, будує, ремонтує, прибирає, годує, вчить та виховує наших дітей, хто лікує нас і залучає до культурних цінностей. Наші земляки - скромні й працьовиті! Вони не звикли до слави, але їх щоде ... Читати далі »

Просмотров: 421 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.09.2015 | Комментарии (0)

Шановні мешканці Харківської області!

Щиро вітаю вас із Днем Харківщини! У цей день хочу ще раз наголосити на значущій ролі, яку відіграє наш регіон у житті країни. Харківщина завжди була науковим, освітнім, аграрним та промисловим центром України. І навіть зараз, коли область є крайньою мирною точкою країни, ми не здаємо лідерських позицій.

Цього року ми зібрали найбільший в Україні врожай пшениці і забезпечили хлібом не тільки себе, але й мешканців інших регіонів.

Незважаючи на прифронтовий статус області, вона цікавить іноземних інвесторів. У цьому усі охочі мали можливість пересвідчитися 4 вересня, коли в Харкові пройшов Міжнародний економічний форум "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!" Гостями форуму стали делегації з 17 країн. Більшість із них приїхала не просто подивитися на Харківщину. Усі привезли конкретні пропозиції.

Дуже важливим вважаю той факт, що за останні півроку на Харківщину вдалося повернути мирне життя. У нас проходять свята, спортивні та масові заходи. Харків'яни та жителі всіх без винятку районів області мають можливість мирно вчитися, працювати, творити задля процвітання рідної землі.

У цей день хочу надихнути вас впевненістю в  яскравому майбутньому нашої рідної області. Зараз країна переживає неле ... Читати далі »

Просмотров: 395 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.09.2015 | Комментарии (0)

20 вересня - День працівників лісу

День працівників лісу - не лише професійне свято, яке за традицією відзначається золотої осені, це своєрідний іспит совісті для наших співвітчизників у самооцінці ставлення до рідної природи і до лісу. Збереження, дбайливе і раціональне використання цього безцінного національного скарбу - обов'язок не лише лісівників, а й громадськості, кожного жителя нашого району.

Шановні працівники лісного господарства Борівщини! Прийміть в цей чудовий осінній день найщиріші слова вітання та подяку за невтомну працю і самовідданість. У цей святковий день сердечно бажаємо вам щастя і здоров'я, злагоди й достатоку, успіхів та задоволення від праці.

Віталій Кіян.

Голова районної державної адміністрації.                 

Євген Жук.                              ... Читати далі »

Просмотров: 404 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.09.2015 | Комментарии (0)

19 вересня - День фармацевтичного працівника

 Шановні працівники фармацевтичної сфери району! Щиро вітаємо вас з професійним святом!

 Зараз багато пацієнтів справедливо сприймають аптеку як установу, у якій можна одержати розумну й добру пораду. Ваша робота - це турбота про здоров'я й життя  людей. Працювати з людьми завжди складно, а з хворими - удвічі. Переконані, що ваша відданість справі, фаховий досвід та  професіоналізм, вміння знаходити оптимальні рішення повертають людям здоров'я, додають впевненості у власних силах та віри в життя.

Зичимо вам терпіння й витримки, результативної праці й цікавого дозвілля, чудових друзів і щасливих та дружних родин! А головне - будьте здорові й бережіть себе.

Віталій Кіян.

Голова районної державної адміністрації.                 

Євген Жук.         &nb ... Читати далі »

Просмотров: 378 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.09.2015 | Комментарии (0)

Шановні борівчани та гості нашого селища!

Запрошуємо Вас на свято - День Борової, яке відбудеться на центральній площі  селища 19 вересня

В програмі свята:

з 11.00 години для дітей працю ватимуть дитячі атракціони;

з 16.30  -  театралізоване дійство "Борівщина моя золота"; святкові вітання;

святковий концерт за участю заслуженої артистки України  Оксани Пекун;

святкова дискотека; працюватимуть торгові майданчики.

Просмотров: 390 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.09.2015 | Комментарии (0)

ЗАПРОШУЄМО НА СПОРТИВНЕ СВЯТО

20 вересня об 11.00 год. на спортивній базі Фізкультурно-оздоровчого комплексу відбудеться спортивне свято вихідного дня для всіх, хто любить спорт і підтримує здоровий спосіб життя.

В програмі захоплюючі естафети, фігурне водіння велосипеду, спортивні конкурси.

По завершенню змагань на всіх учасників і гостей свята чекає пригощання польовою кашею та солодощами.

Запрошуються всі бажаючі.

 

Просмотров: 394 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.09.2015 | Комментарии (0)

Наказ військового комісара

БОРІВСЬКОГО РАЙОННОГО ВІЙСЬКОВОГО КОМІСАРІАТУ

(по стройовій частині)

04.09. 2015               смт Борова                              № 4

Про призов громадян на строкову військову службу восени 2015 року.

На підставі Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу", Указу Президента України від 17.02.2015 року №88/2015 "Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 році" проводиться призов громадян на строкову військову службу.

Явці на призовну дільницю Борівського району для медичного огляду та призову на строкову військову службу підлягають усі громадяни 1995 року народження, яким в період чергового призову виповнюється 20 років, а також громадяни, які народилися у 1988-1994 роках, які втратили право на відстрочку від призову, або не призвані раніше на строкову військову службу за різних обставин.

Усі громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу, зобов'язані прибути на призовну дільницю за адресою: смт Б ... Читати далі »

Просмотров: 426 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.09.2015 | Комментарии (0)

НАЙМИЛІША СЕРЦЮ БОРОВА

Всі ми пов'язані з тим місцем, де народилися й виросли. І де б ми не перебували, нас завжди буде притягувати до рідного дому. У кожного з нас є дві батьківщини: маленька й велика. Мала - це село, селище, місто, де ми народилися,  а велика - це країна, громадянами якої ми є.

Борова - наша маленька Батьківщина, мальовничий край хліборобів, фермерів та взагалі надзвичайно добрих, працьовитих людей. Напередодні Дня Борової ми вирішили взяти інтерв'ю у селищного голови Олександра Тертишного, щоб він розповів про зроблене, про плани, проблеми Борової.

- Олександре Володимировичу, а що особисто для Вас Борова?

-  Я пишаюся тим, що живу в такому чудовому селищі, куди завжди хочеться повертатися. Неодноразово чув від борівчан і підтримую їхню думку про те, що коли, повертаючись додому з Харкова, вони бачать  з  Гороховатської  гори Борову, то хочеться  як  на  крилах  леті-ти додому,  до рідної домівки.

-  Які завдання Ви ставите перед собою як селищний голова?

- Селищна рада і я, як селищний голова, бачу своє завдання в тому, щоб зробити комфортнішим життя борівчан. Останні роки виявилися непростими як для ... Читати далі »

Просмотров: 577 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.09.2015 | Комментарии (1)

З ЛЮБОВ'Ю ДО РОБОТИ  І РІДНОЇ ЗЕМЛІ

Міжколгоспний комунгосп - саме так називають  жителі Борової це підприємство. Воно вже давно змінило назву і форму власності, але, не зважаючи на всі виклики сучасного життя і труднощі ринкових відносин, продовжує працювати на благо нашого селища і радувати борівчан своєю продукцією. Більше того, підприємство не просто збереглося, воно постійно вдосконалюється, розвивається, розширює спектр своїх послуг і видів робіт. Тут виготовляють дерев'яний брус, дошки, рейки, різноманітні столярні вироби, а також продукцію із залізобетону, у тому числі й дуже актуальну сьогодні тротуарну плитку. А керує всім цим надзвичайна жінка, закохана в свою роботу і підприємство - Світлана Мішура. Любляча дружина, турботлива мама двох чарівних доньок і бабуся двох прекрасних онучок, вправно поєднує у своєму житті сім'ю і роботу.

В міжколгоспний комунгосп Світлана Григорівна прийшла в 1989 році бухгалтером-касиром, через деякий час стала головним бухгалтером, а з 2007 року - фізична особа-підприємець. Її робота перетворилась на її життя. Вона годинами може говорити про своє підприємство, про здобутки, плани і перспективи на майбутнє, і з особливою теплотою - про людей, які там працюють.

- Наше підприємство починається з пилорами. Стрічкова пилорама - це серце нашої організації, - розповідає Світлана ... Читати далі »

Просмотров: 443 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.09.2015 | Комментарии (0)

КУБОК З ФУТБОЛУ

12 вересня, в День фізичної культури та спорту України, на футбольному полі Борівської ЗОШ №1 було проведено змагання з футболу на Кубок голови Борівської РДА Кіяна В.О.

В турнірі взяли участь 3 кращі команди чемпіонату району : "Прогрес" (с. Ізюмське), "Оскіл" (с. Борова), "Олімпієць" (с. Першотравневе), які за коловою системою і розіграли головний приз. В першій грі футболісти з Ізюмського вели в рахунку з "Осколом" 2:0, але фінальний свисток зафіксував рахунок 2:2 - нічия.

У другій грі між "Олімпійцем" та "Осколом" також був нічийний результат, але вже без забитих м`ячів. В третій вирішальній грі футболісти " Прогресу" перемогли "Олімпійця" з рахунком 2:1 і в результаті стали переможцями цього турніру. На 2-му місці - "Оскіл", 3-тє за "Олімпійцем".

За 2-ге та 3-тє місця командам було вручено грамоти та футбольні м`ячі у якості призів від голови райдержадміністрації, а команда "Прогрес" отримала головний приз.

Віталій Кіян привітав усіх учасників змагань зі святом - Днем фізичної культури та спорту і побажав успіхів не тільки на спортивних аренах, а і в житті. В свою чергу команди подякували за організований турнір та надані цінні призи.

... Читати далі »

Просмотров: 435 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.09.2015 | Комментарии (0)

ТИ ВІЧНИЙ БІЛЬ, ВІЙНА!

ФУТБОЛЬНІ ЗМАГАННЯ ПАМ’ЯТІ НАШИХ ГЕРОЇВ

Зачем забрали душу у ребёнка?

Зачем лишили жизни вы его?

Ведь парень был совсем ещё мальчонкой

И жизнь лишь начиналась у него…

Пронзила пуля сердце молодое,

Оставив след на теле и душе

И парень тот погиб уже героем

За родину встречая смерть уже.

И пусть он прожил и не долго,

Но жизнь свою он положил

За человека… и ребёнка,

Которым жизнь дана, что он не жил!

Аня Гамора, 14 років

Слова цього вірша, який написала 14-річна дівчинка, лунали під час відкриття спортивних змагань, що проводилися на спортивній базі Борівської ДЮСШ минулого тижня за сприяння відділу освіти РДА та Борівського відділення воїнів-інтернаціоналістів та воїнів запасу "Пандшер". В поетичних рядках переплетені біль втрати і страшного горя, нищівна жорсток ... Читати далі »

Просмотров: 455 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.09.2015 | Комментарии (0)

Свято великої родини

Саме таким було свято села, яке нинішньої суботи відбулося у Підлимані. На призначену годину до Будинку культури, як до батьківської оселі на гостину, поспішали жителі та гості села.

Тут на всіх чекала урочиста програма з поздоровленнями і подарунками. Першим зі словами привітань до односельців по праву звернувся сільський голова Олександр Васи-льович Калінін. Потім естафета поздоровлень перейшла до голови Борівської районної державної адміні-страції Віталія Олексійовича Кіяна. Він привітав підлиманців зі святом та вручив ювілейні нагороди ветеранам Другої світової війни.

Цього вечора в святковій залі вітали почесних ювілярів, подружні пари, які прожили у шлюбі 65, 60, 55 і 50 років. А красномовним доказом того, що село живе і процвітає було привітання 25 сімей, до яких останнім часом навідався лелека. Були присутні на святі й іменинники, яких зал вітав оплесками. 

Їм усім сільський голова вручив пам'ятні  подарунки.

Учасники художньої самодіяльності Олена Савіна, Юлія Довженко, Катерина Гафнер, Ганна Савкіна та хореографічна група "Перлинка" подарували присутнім на святі свою творчість. Приємно вразив підлиманців виступ гостя з "найближчого зарубіжжя" - голови Борівської селищної ради Олександра Володимировича Тертишного. ... Читати далі »

Просмотров: 400 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.09.2015 | Комментарии (0)

Осінній комплекс на фініші

Начебто нещодавно цьогорічні польові роботи стартували, у розпалі була весняна сівба. Сьогодні ж осінь підганяє всіх - слід швидше закінчити збирання вирощеного врожаю, адже ця пора року багата на сюрпризи - і на дощ, і на мороз.

Але механізаторів СТОВ "Шийківське" (керівник В.В.Устименко) підганяти немає потреби, всі польові роботи проходять згідно графіка.

А темпи збирання випереджають минулорічні, адже робота всіх працюючих у господарстві розпланована так, що задіяна кожна погожа година. Та й  техніка в полі практично не ламається, бо була ретельно перевірена і відремонтована завчасно. Позитивні моменти не лише в тому, що врожай збирається швидше, а й в тому, що цей важливий агрозахід проводиться з найменшими втратами.

- Цього року в господарстві необхідно було зібрати  соняшник на площі 522 га. На даний час роботу починаємо о 7 годині ранку, а на поле виїжджаємо десь о 8-й, працюємо до темноти. Ми посіяли насіння соняшнику піонерівських сортів "тунка" і "Е-71", які стійкі до вовчка, хвороб, посухи, - розповідає головний агроном СТОВ Ніна Устименко. -  Тож не зважаючи на посушливе літо, на даний час врожайність його 26,2 ц/га, а "Тунка" дала майже 30 ц/га. Що доволі непогано, як для цього ро ... Читати далі »

Просмотров: 483 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.09.2015 | Комментарии (0)

Вони дбають про екологічну безпеку країни

Ліс - наше найбільше природне багатство, запорука екологічної безпеки, пріоритетна складова народногосподарського комплексу і основа економічної стабільності країни. Збереження, примноження, дбайливе і раціональне використання цього безцінного національного скарбу - обов'язок не лише лісівників, а й громадськості, кожного жителя нашої України. Лісу потрібен мудрий, дбайливий і виважений господар.

І саме такі дбайливі господарі працюють у Борівському лісництві.

Зокрема, вже 45 років трудиться на підприємстві бухгалтер Валентина Павлівна Стрельнік. А все тому, що дуже любить свою роботу і не уявляє своє життя без неї. І це не просто слова, це сенс її життя. А інакше вона не присвятила б його більшу частину  улюбленій справі.

Ось що говорить про В.П.Стрельнік касир лісництва Алла Віннік:

- Коли прийшла працювати на підприємство, Валентина Павлівна дуже підтримувала мене, пояснювала, що і як робити. І багато з того, що я зараз знаю - її заслуга. І таке ставлення у Валентини Павлівни не лише до мене, а й до кожного працівника лісництва. Можна сказати, що вона для кожного з нас як мати.

Михайло Іванович Павленко, помічник лісничого:

- Вже 43 роки працюю в Борівському лісництві і познайоми ... Читати далі »

Просмотров: 366 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.09.2015 | Комментарии (0)