Головна » 2015 » Вересень » 04

6 вересня - День підприємця

Шановні підприємці району!

Від імені Борівської районної державної адміністрації та районної ради  прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята - Дня підприємця.

Вміння задіяти менеджерський талант, ефективно працювати в умовах ринку - це ті риси, які є визначальними для підприємців. Розвиток підприємництва дає можливість вирішувати найактуальніші соціально-економічні проблеми, передбачає зміцнення економіки, надає їй гнучкості.

Підприємництво є запорукою економічного зростання країни, головним джерелом нових робочих місць, насичення ринку вітчизняними товарами і послугами, основою для формування середнього класу. Завдяки розвитку підприємництва кожна родина має стати заможною, а країна - процвітаючою.

У день професійного свята прийміть наші побажання успіхів у вашому нелегкому бізнесі. Нехай доля завжди посміхається вам, а партнери ніколи не підводять.

Щиро бажаємо вам та вашим родинам міцного здоров'я, щастя, щедрої долі й вагомих здобутків за ... Читати далі »

Просмотров: 477 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.09.2015 | Комментарии (0)

Небезпечне сусідство або злочинна недбалість

У погожі  дні серпня-вересня, а також протягом жовтня  на всіх нас чатує невидимий, але від того не менш підступний ворог -  амброзія. Хоч рослина виглядає як безпечна, іноді достатньо лише вдихнути невелику кількість її пилку, щоб отримати серйозне захворювання. Проте складається враження, що цю проблему   ніхто  не сприймає всерйоз.  А шкода.

Полинолиста Амброзія - це однорічний злісний карантинний бур'ян заввишки  20 - 180 (250) см, з міцною кореневою системою, яка проникає в грунт до 4 метрів, зневоднючи і виснажуючи його. При середній густоті рослина забирає з одного гектару землі до 2 тис. т води. А під час цвітіння її отруйний для людського організму пилок розноситься вітром на відстані 5 км. З кожним роком амброзія поширюється на нові території, утворюючи при цьому велику надземну масу і глушить культурні посіви.

Розмножується амброзія насінням, яке визріває у серпні - вересні, легко обсипається, засмічуючи грунт. Одна добре розвинута рослина може дати до 100 тисяч зернят. Схожість зберігає до 10 - 15 років, при сприятливих умовах до 30 - 50 років. У кінці квітня - на початку травня насіння дружно проростає.

Амброзія, як чужинка, не має природних ворогів (тварини амброзію не їдять) і відз ... Читати далі »

Просмотров: 491 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.09.2015 | Комментарии (0)

ПАМ`ЯТАЙ, ЩОБ ЖИТИ

2 вересня в Боровій пройшли урочистості з нагоди 70-ї річниці Перемоги у Другій світовій війні.

На мітинг пам'яті, який відбувся біля Братської могили у центральному парку, прийшли трудові колективи Борової, ветерани, громадськість.

Відкривши мітинг, селищний голова Олександр Тертишний передав слово голові Борівської районної державної адмі-ністрації Віталію Кіяну.

У своїй промові очільник району нагадав, що нашому народові сповна довелося випити гірку чашу болю і страждань у роки війни. Україна втратила близько десяти мільйонів своїх синів і дочок.

- Низький уклін кожному, чиє ім'я викарбуване на гранітних плитах Братських могил, і тим, хто так і залишився Невідомим Солдатом. Обов'язок нинішніх поколінь - бути гідними продовжувачами справи переможців, що вирвали нашу країну з лап фашистів. У ці складні часи ми, як ніколи, маємо згуртуватися навколо високої мети - жити в незалежній, єдиній, квітучій Україні, - сказав Віталій Олексійович.

Пам'ять загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання. До Братської могили поклали квіти.

Керівник апарату Борівської РДА Олександр Шевченко повідомив, що відповідно до Указу Президента України № 829 від 28 жовтня 2014 року «Про нагородження державною нагородою України - медаллю "70 ... Читати далі »

Просмотров: 334 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.09.2015 | Комментарии (0)

НАШЕ СЕЛО - НАША ТУРБОТА

Наше село - наша турбота та радість. І тільки нам робити його кращим.

Ніхто не прийде в твій дім і не зробить його чистим, якщо ти сам цього не зробиш.

Приємно дивитись на село, коли біля дворів охайно, чисто, зелено. Видно, що люди поважають і себе , і оточуючих. Якраз такі небайдужі жителі села і зібралися у неділю, 30 серпня, поблизу озера Конюченкова в с. Підлиман.

Ще з минулого року ми розпочали благоустрій цього місця відпочинку і ось тепер вирішили облаштувати спортивний майданчик. На добре діло відгукнувся й ке-рівник СФГ "Моноліт" Сергій Супрун. Він надав  і матеріали, і техніку, і направив нам на допомогу зварювальника. Тож коли все було заготовлено, закипіла робота.

Люди прийшли цілими родинами. Хтось копав ями, хтось готував бетон, інші обкошували майданчик та вигрі-бали траву. Дехто прибирав територію від сміття після невихованих відпочиваючих. А спецбригада "ворожила" біля вогнища…

І ось нарешті з`явилися турніки і брусся, забілів розміткою волейбольний майданчик. Під керівництвом Підлиманського сільського го ... Читати далі »

Просмотров: 414 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.09.2015 | Комментарии (0)

ЗДОБУТКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ НА ОСВІТЯНСЬКІЙ НИВІ

У переддень нового навчального року освітяни району зібралися на традиційну серпневу педагогічну конференцію. Підбили підсумки, намітили пріоритети, відзначили кращих за результатами підготовки до нового навчального року.

Від імені районної державної адміністрації з початком нового навчального року педагогів Борівщини привітав заступник голови РДА Сергій Шутько.

У своєму виступі він проаналізував роботу РДА за останній рік в питанні зміцнення матеріальної бази до-шкільних закладів. Так, протягом року Вищесолоненський ДНЗ забезпечено холодильником, кухонним та столовим посудом, постільною білизною; Богуславський - сучасною пральною машиною; Першотравневий - килимовою доріжкою. У Піско- Радьківському ДНЗ відновлено водопостачання, а Підлиманський  та Борівський ДНЗ №1 отримали  водонагрівачі.   Сьогодні 4 дошкільні заклади гостро потребують комп'ютерного забезпечення: Піско- Радьківський, Вищесолоненський, Першотравневий, Гороховатський, що ускладнює управлінський аспект діяльності керівника ДНЗ. Сергій Павлович запевнив завідувачів вищезазначених закладів, що районна державна адміністрація тримає це питання під постійним  контролем.

Також, було зазначено, що освітянський бюджет на 2015 рік передбачає виділення ко ... Читати далі »

Просмотров: 472 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.09.2015 | Комментарии (0)

НЕЗАБУТНІЙ І ХВИЛЮЮЧИЙ ДЕНЬ. ПІДЛИМАН

Першого вересня радо відкрила свої двері Підлиманська ЗОШ .  Для когось навчальний  рік буде першим, для когось - останнім чи черговим. Але день, з якого він починається, однаково хвилюючий і незабутній - святковою атмосферою, барвами осінніх квітів, свіжістю оновлених класів. І, звичайно, дзвінкоголосим дзвоником.

На урочистій лінійці школярі почули привітальні слова від директора школи Ю. О, Шокало, вчителів та самих учнів. Отримали учні похвальні листи за високі досягнення у навчанні за 2014-2015 навчальний рік.

Учнів зі святом щиро вітали директор Борівського терцентру Зоя Костюченко, методист відділу освіти Борівської РДА Віта Куроп'ятник, Підлиманський сільський голова Олександр Калінін, представник СФГ "Рідний край" Галина Халімова.

Герой України, депутат Верховної Ради Віктор Остапчук передав учням школи набір шкіряних м'ячів для занять на уроках фізкультури.

У цей день школу відвідав голова Борівської РДА Віталій Кіян, який вручив сертифікат на інтерактивний комплекс з мультимедійним обладнанням.

Директор СФГ "Моноліт"   Сергій Супрун подарував лінолеум  у  три кабінети першого поверху.

Л.М.Малєва. ... Читати далі »

Просмотров: 388 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.09.2015 | Комментарии (0)

МИ - ДІТИ ДЕРЖАВИ УКРАЇНА. ПІСКИ-РАДЬКІВСЬКІ

Першого вересня гостинно відчинила двері перед юними жителями села Піско-Радьківська школа.

Трудовий колектив, батьки та представники громади, небайдужі до потреб школи - Кириченко М.О., Костенко І.Р., Тищенко Ю., Кушка В.О. доклали багато зусиль, щоб учні повернулись у світлі, чисті класи. Директор школи Русанова Л.Л. висловила надію, що співпраця  та добрі партнерські стосунки будуть і надалі сприяти розвитку школи.

Урочиста лінійка перейшла у перші уроки, головною метою яких було виховання в учнів патріотичних почуттів, національної свідомості, гордості та шанобливого ставлення до героїв - захисників незалежної України. Виступи вчителів, учнів супроводжувались презентаціями, відео-фільмами "Я-Українець", "Небесна сотня", "Білі лебеді", "Державотворення", "Моя Україна" та  викликали прагнення  бути справжніми патріотами рідної землі.

Наймолодші школярі складали квітку пізнання "Ми-діти держави Україна", а старшокласники вітали гостя - Зубаня І.Г., який від імені випускників, що закінчили  школу 40 років тому, сказав напутнє слово майбутнім випускникам , вручив подарунок.

Учні школи отримали подарунок і від народного депутата України  В.М. ... Читати далі »

Просмотров: 491 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.09.2015 | Комментарии (0)

УКРАЇНА - ЦЕ МИ! БОРОВА

Першого вересня дзвоник покликав за парти мільйони дітей, у тому числі й 500 учнів Борівської загальноосвітньої школи №1.  Для  56 з них  він пролунав уперше

Школа зустріла своїх вихованців святковою лінійкою, яка розпочалася гостинною танцювальною композицією у виконанні хореографічного колективу "Борівчанка" з українськими віночками і вишитими рушничками під пісню "Україна - це ми!".

На святковій лінійці з початком нового навчального року школярів привітала начальник відділу освіти Борівської РДА Тетяна Бондарівська. Вона також зачитала дітям вітання від губернатора Харківщини Ігоря Райніна та повідомила, що всі першокласники отримають з нагоди свята подарунки від очільника області -  інтерактивну абетку "Школярику про Батьківщину".

З вітальними промовами до дітей звернулися також директор школи Любов Терентьєва, перша вчителька 1-А класу Олена Шевченко, представник батьків першо-класників.

Та особливо запам'яталися слова почесного гостя свята - справжнього героя, демобілізованого бійця, який повернувся із зони АТО Сергія Шишкіна. "Любіть Україну, будьте справжніми патріотами. Адже щира любов кожного з нас до своєї Ботьківщини - це запорука миру, розвитку і ... Читати далі »

Просмотров: 386 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.09.2015 | Комментарии (0)

ДЗВОНИК ПОКЛИКАВ ЗА ПАРТИ

Цьогорічне 1 вересня видалося ще по літньому теплим, сонячним. Таким же сонячним, як і всі дітки, які поспішали до школи. Адже правду говорять, що цього дня всі дороги ведуть до школи. Красиво одягнені, веселі, гомінливі учні… Море квітів, музика, посмішки…  Саме так зустріли голову райдержадміністрації Віталія Кіяна у Чернещинському НВК. Після тривалих літніх канікул діти зустрілися на святково прибраному шкільному майданчику, де проходило свято першого дзвоника.

У своєму вітальному слові, звертаючись до школярів та вчителів НВК, Віталій Олексійович сказав: "На жаль, сьогодні країна переживає не най-кращі часи. Серце кожного громадянина сповнене тривоги за сучасне та майбутнє нашої держави. Але, не зважаючи на складну ситуацію, 1 вересня було й залишається для всіх святом - Днем  знань. Школи Борівщини  радо відкрили двері 1603 учням, з яких 128 випускників та 161 першокласник.

Дорогі першокласники! Для вас настає новий життєвий етап, повний дивовижних відкриттів, нових вражень, важливих досягнень і перемог. Не приховую, майбутніх школярів на шляху чекає чимало труднощів і перешкод, але ми - дорослі - завжди будемо поруч, будемо допомагати вам у вирішенні складних завдань, ... Читати далі »

Просмотров: 463 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.09.2015 | Комментарии (0)

СЕМІНАР-НАРАДА АГРАРІЇВ

Хліборобська праця тяжка, непроста і копітка, але водночас важлива, цікава, відповідальна. Тож у цій галузі працюють тільки трударі за покликанням, які люблять землю і старанно вирощують сільгосппродукцію. А це нелегко! Скільки треба знань, коштів, самовідданої праці й любові до своєї справи аби виростити на полі все необхідне! Тож наші аграрії завжди охоче об’єднують свої сили, знання і досвід аби отримати хороший урожай і подбати про землю, щоб приносила щедрі плоди впродовж багатьох поколінь. А допомагають їм у цьому  традиційні семінари.

Минулого тижня на базі агрофірми "Новий шлях" відбувся семінар на тему "Демонстрація гібридів соняшника та кукурудзи Dupont Pioneer 2015 року", де агроном-консультант Андрій Дегтяр розповів про удосконалення технологій вирощування соняшнику та кукурудзи на полях Харківщини.

У семінарі взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Федченко, в.о.начальника управління агропромислового розвитку Володимир Кавун, керівники сільгосппідприємств Борівського, Краснолиманського, Кремінського, Білокуракінськго, Дворічанського та Сватівського районів.

Перший заступник голови РДА Сергій Федченко та генеральний директор агрофірми "Новий шлях" Олексій Гомон привітали гостей і запрос ... Читати далі »

Просмотров: 460 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.09.2015 | Комментарии (0)

ЩОБ ВЗИМКУ БУЛО ТЕПЛО

Минулої п'ятниці районною державною адміністрацією був проведений семінар на тему "Державна підтримка термомодернізації житлових будинків: умови та перспективи впровадження енергоефективних заходів". На семінар були запрошені керівники установ району, селищний та сільські голови Борівщини, керуюча Ізюмським відділенням Ощадбанку, представники торгових фірм REHAU, "Епіцентр" та "Нова лінія".

Про значення впровадження енергоефективних заходів розповів заступник голови РДА Сергій Шутько. Він, зокрема, сказав, що нині житловий сектор  споживає на опалення 18 млрд. куб. м. або 45 % загального споживання газу в Україні, при цьому 80% будівель потребують утеплення. Саме  житловий сектор є найбільшим споживачем енергії в Україні.

В більшості країн Європи програми співфінансування заходів з енергоефективності вже працюють більше 10 років. Позитивним є приклад Польщі, де з 1999 року діє програма надання премій у розмірі 20% за кредитами на енергоефективні заходи.

Претендувати на премію можуть як фізичні особи, так і юридичні особи й муніципалітети, проте 90% премій отримують саме об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Бачимо, що в Польщі така програма набирала "обертів" поступово.< ... Читати далі »

Просмотров: 490 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.09.2015 | Комментарии (0)

Нас всіх єднає пісня солов'їна…

Минулої  суботи у Борівському районі на базі позаміського закладу оздоровлення та відпочинку "Орлятко" пройшов регіональний фестиваль української пісні "Слобожанський вінок", присвячений 70-ій річниці Перемоги у Другій світовій війні.

"Мій рідний край,

Моя земля, моя родина…

Нас всіх єднає пісня українська солов'їна..."

Саме такими словами розпочалося справжнє свято українського фольклору, на яке з'їхалися творчі колективи з різних районів Харківської області. Аматори художньої самодіяльності Дергачівщини, Куп'янщини, Ізюмщини, Барвінківщини, Зміївщини та нашої рідної Борівщини об'єдналися у своїй любові до української пісні, українських традицій, української культури.

Фестиваль відкрили Валентина Невмирич та Світлана Мірошниченко піснею "Україна - це ми!". Під звуки пісні діти з хореографічного колективу "Борівчанка" (керівник Юлія Самойлова) виконуючи танцювальну композицію, гостинно розгорнули перед присутніми вишиті рушники і вручили гостям свята символічні подарунки - віно ... Читати далі »

Просмотров: 524 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.09.2015 | Комментарии (0)