Головна » 2015 » Квітень » 9 » ВСЕ ПРО ЖИТЛОВІ СУБСИДІЇ
17:07
ВСЕ ПРО ЖИТЛОВІ СУБСИДІЇ

ВСЕ  ПРО ЖИТЛОВІ   СУБСИДіЇ

Шановні жителі району! Звертаємося до вас з метою інформування про те, що в Україні діє прорама державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг, яка надається безготівково, у вигляді житлових субсидій.

З 1 травня 2015 року суттєво спрощено порядок призначення субсидій і форми Заяви та Декларації, що подаються.

Більшість із Вас вже отримали бланки Заяви та Декларації з інструкціями щодо їх заповнення. Заповнені бланки Ви  можете надати (або надіслати поштою) до управління соціального захисту населення за адресою: 63801 Харківська обл., Борівський р-н, смт.Борова , вул. Партизанська,3.

Урядом 28 лютого 2015 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України №106 „Про удосконалення порядку надання житлових субсидій”, яка набирає чинності з 01 травня 2015 року, якою внесено зміни до Порядку призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій      для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого  та рідкого пічного побутового палива».
Постановою передбачено наступне.

Для призначення субсидії необхідно подати лише два документи – заяву про призначення житлової субсидії  та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії), форма яких спрощена.

Субсидія призначатиметься на 12 місяців на підставі відомостей про доходи, які зазначено у Декларації, а на наступний період – без звернення, на підставі отриманої інформації про доходи від Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України, фондів соціального страхування, вищих навчальних закладів.

Для призначення субсидії враховуватимуться доходи без податку з доходів фізичних осіб за попередній календарний рік. У разі,  коли дохід заявника зменшився порівняно з попереднім календарним роком, житлова субсидія може бути призначена на підставі доходів за останні шість місяців за умови надання довідки до органу соціального захисту населення про доходи таких осіб за цей період.

До доходів враховуватимуться: заробітна плата, пенсія, допомога (крім її частини, виплата якої здійснюється одноразово, зокрема, при народженні дитини), стипендія, грошове забезпечення, аліменти, виплати відповідно до умов цивільно-правового договору, доходи від підприємницької діяльності, здачі майна в оренду (пай), від продажу майна та немайнових прав, сільськогосподарської продукції, дивіденди, проценти від розміщення депозитів тощо.

Для призначення житлової субсидії не має значення майновий стан сім’ї (наявність у володінні житлових приміщень, транспортних засобів, земельних ділянок, здача в оренду житлового приміщення тощо), крім купівлі майна або оплати послуг протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії на суму, яка на час купівлі (оплати) перевищує 50 тисяч гривень. У такому випадку субсидія може бути призначена на підставі рішення комісії.

Скасовується необхідність обов’язкового працевлаштування працездатних членів сім’ї та перебування їх на обліку в центрі зайнятості (до розрахунку сукупного доходу прийматиметься дохід такого члена сім’ї на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

Для студентів денної форми навчання вищих навчальних закладів у разі відсутності доходів не враховуватиметься дохід на рівні прожиткового мінімуму.

Управління соціального захисту населення РДА. 

Переглядів: 452 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar