Головна » 2015 » Квітень » 16

Відповідальність за вчинення насильства в сім’ї

Законом України від 12 лютого 2015 року  № 187-VIII внесено зміни до ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питання відповідальності за вчинення насильства в сім’ї.

Відтепер, вчинення насильства в сім'ї, тобто умисне вчинення будь-яких дій фізичного, психологічного чи економічного характеру (застосування фізичного насильства, що не завдало фізичного болю і не спричинило тілесних ушкоджень, погрози, образи чи переслідування, позбавлення житла, їжі, одягу, іншого майна або коштів, на які потерпілий має передбачене законом право, тощо), внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров'ю потерпілого, а так само невиконання захисного припису особою, стосовно якої він винесений, непроходження корекційної програми особою, яка вчинила насильство в сім'ї, тягнуть за собою громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин або адміністративний арешт на строк до семи діб.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, яке вище зазначено, тягнуть за собою громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти го ... Читати далі »

Просмотров: 507 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.04.2015 | Комментарии (0)

Відпустки військовослужбовцям, які проходять військову строкову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період

Військовослужбовцям, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період та підлягають звільненню з військової служби у порядку і терміни, визначені рішенням Президента України, або у зв’язку з оголошенням демобілізації, надається відпустка з розрахунку 1/12 частини тривалості відпустки, на яку вони мають право, за кожний повний місяць служби у році звільнення. При цьому якщо тривалість відпустки таких військовослужбовців становить більш як 10 календарних днів, їм оплачується вартість проїзду до місця проведення відпустки в межах України у встановленому порядку.

У рік звільнення зі служби військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період та підлягають звільненню з військової служби у порядку і терміни, визначені рішенням Президента України, або у зв’язку з оголошенням демобілізації, у разі невикористання ними щорічної основної відпустки їм виплачується грошова компенсація за всі невикористані дні щорічної основної відпустки.

У разі звільнення зі служби військовослужбовця, який проходить військову службу за призовом під час мобілізації, н ... Читати далі »

Просмотров: 543 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.04.2015 | Комментарии (0)


ЩОДО  РЕАЛІЗАЦІЇ НОРМ  ЗАКОНУ УКРАЇНИ

«Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення повноважень нотаріусів  та особливостей реєстрації похідних речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення»

25 березня 2015 року набрав чинності Закон України від 05 березня 2015 року №247-VIII «Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливостей реєстрації похідних речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення» (далі – Закон № 247-VIII), яким уповноважено нотаріусів здійснювати функції державного реєстратора прав на нерухоме майно у порядку та випадках, встановлених Законом України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі – Закон).

Водночас нотаріусу надано можливість проводити державну реєстрацію:

речових прав, похідних від права власності, на земельні ділянки сільськогосподарського призначення незалежно від нотаріального посвідчення договору, на підставі якого виникає таке право;

права власності на земельну ділянку сільськогосподарського призначення, яке виникло та оформлено в установленому порядку до 01 січня 2013 року, одночасно з державною реєстрацією похідного від нього речового права на та ... Читати далі »

Просмотров: 495 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.04.2015 | Комментарии (0)

Запроваджується ефективна європейська модель примусового виконання судових рішень

         Міністерство юстиції України спільно з громадськістю, експертами та Державною виконавчою службою, яка зараз реформується, проаналізували діяльність органів державної виконавчої служби і підготували відповідні законопроекти, а саме, нова редакція Закону України «Про виконавче провадження», а також проект Закону «Про державну виконавчу службу і приватних виконавців».

Законопроекти передбачають запровадження в Україні змішаної системи державних та приватних виконавців  - моделі притаманної більшості європейських країни.

Законопроект «Про державну виконавчу службу та приватних виконавців» встановлюватиме правові засади діяльності органів виконавчої служби, порядок набуття професії приватних виконавців, проходження ними іспиту, отримання ліцензії, порядок контролю та створення самоврядного органу приватних виконавців.

Проект нової редакції Закону «Про виконавче провадження» передбачає відкриту процедуру виконавчого провадження, автоматизацію усіх процесів, повну електронну взаємодію з усіма органами державної влади.

Також пропонується встановлення максимально стислих стр ... Читати далі »

Просмотров: 515 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.04.2015 | Комментарии (0)