Головна » 2015 » Квітень » 02

«Вічне слово Кобзаря»

Доброю традицією стало те, що протягом багатьох років у березні  в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва  проходить регіональний конкурс  читців «Вічне слово Кобзаря», присвячений творчості Т.Г.Шевченка.

Метою конкурсу є залучення широких верств населення, особливо молоді, до літературного надбання українського  генія,  художника і поета Т.Г.Шевченка, розкриття краси поетичного слова, виявлення і підтримка талановитих аматорів нашої Харківщини – поетів і читців. Конкурс проходить у двох номінаціях: «виконавець» і «автор» в категоріях «діти» та «дорослі».

 Наш район також пос-тійно бере  участь у конкурсі і неодноразово займав призові місця. Бажаючих  у нас завжди багато,  але на жаль,  згідно умов конкурсу район може представити тільки  двох учасників.  І тому  кожного року, на базі Борівської ЗОШ №1, за участю працівників ра-йонного Будинку культури та вчителів проходить ра-йонний конкурс  читців, де визначається учасник, який  достойно представить Борівщину.

 Цей традиційний конкурс читців «Вічне слово Кобзаря» відбув ... Читати далі »

Просмотров: 524 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

КОНКУРС  «Найкращий  читач»

Кожного року в Україні проводиться конкурс дитячого читання “Найкращий читач України”, з метою заохочення дітей до систематичного читання, підвищення ролі дитячих бібліотек, вироблення у дітей навичок самостійної роботи з книгою, підвищення якості і ефективності процесу читання , залучення дітей до читання, популяризація найкращих надбань літератури.

 Цього року конкурс стартував 15 лютого. Перший етап проводився в кожній бібліотеці району, де були обрані найкращі читачі. 18 березня в районній дитячій бібліотеці було проведено другий етап конкурсу «Найкращий читач України 2015 року». В ньому взяли участь учні 6, 7 та 8 класів Борівської ЗОШ №1, Борівської ЗОШ №2, Богуславської ЗОШ, Підлиманської ЗОШ, Піско-Радьківської ЗОШ. Кожен учасник розповідав про свого улюбленого літературного героя, прочитану книгу, представляли власні творчі роботи — малюнки, вірші, поробки. Журі оцінило виступи дітей та обрало трьох переможців:

Міхеєнко Даша - учениця 7 класу Богуславської ЗОШ, Помелуйко Денис - учень 7 класу Борівської ЗОШ №2, Сальник Аліна -  учен ... Читати далі »

Просмотров: 647 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

 Буду я навчатись мови золотої

«Вшануємо пам’ять Т.Г.Шевченка» та «Буду я навчатись мови золотої»-такими були назви заходів, які пройшли у березні в Піско-Радьківській ЗОШ.

Щороку,  на початку весни, по всій Україні вшановують пам’ять великого Кобзаря. Ось  і в нашій школі учнями 5 класу  разом зі шкільним бібліотекарем було проведено захід для  3-4 класів, присвячений вшануванню пам’яті Т.Г.Шевченка та вихованню любові до рідної мови.

Дівчатка 5 класу  Рівчак Рита, Погрібняк Альбіна, Зубань Альбіна, Пирог Ліза, Остранкова Діана, Калєкіна Таня розповіли про життєвий  шлях Т.Г.Шевченка, декламували вірші. Учні початкових класів також розповідали вірші. Кращих  учнів нагородили грамотами за декламацію поезії Т.Г.Шевченка. Серед них - Березка Таня, Кальченко Богдан, Козир Діма, Носаль Настя, Пашуль Богдан, Семененко Діма.

 А в 1-2 класах пройшла година спілкування, присвячена тижню української мови та літератури, адже мова – душа народу. Любов до рідної мови починається ще ... Читати далі »

Просмотров: 723 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

Шановні роботодавці!

4 березня 2015 р. Постановою Кабінету Міністрів № 105 затверджено Порядок виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Даний Порядок визначає механізм виплати компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою 2501350 «Компенсація підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період».

 Бюджетні кошти спрямовуються підприємствам, установам, організаціям на компенсацію витрат на виплату середнього заробітку працівникам за 2015 рік, які працювали на таких підприємствах, в установах, організаціях на час призову на військову службу, не більше одного року. 

Для виплати компенсації підприємство, установа або організація подає щомісяця до 15 числа управлінн ... Читати далі »

Просмотров: 440 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

БОРІВСЬКА РАЙОННА РАДА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                        Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від 25 березня 2015 року                   смт Борова                                         № 22

 

Про скликання LVІІ сесії

районної ради VІ скликання

У відповідності із п. 9 ст. ст. 46, 56 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та Регламенту районної ради:

1. Скликати LVІІ сесію районної ради VІ скликання з 25 березня 2015 року.

2.Провести пленарне засідання LVІІ сесії районної ради VІ скликання 08 квітня 2015 року о 10-00 годині в залі засідань районної ради (смт Борова, вул. Леніна, 1).

3.Винести на розгляд сесії такі питання:

3.1. Звіт голови райдержадміністрації за 2014 рік з питань виконання бюджету, Програми соціально-економічного та культурного розвитку Борівського району, рішень ради із зазначених питань та делегованих районною радою повноважень.

3.2. Звіт Борівського РВ ГУ МВС України в Харківській області про стан ... Читати далі »

Просмотров: 730 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ

Відбулася  LVІ сесія Борівської районної ради VІ скликання. Рішенням сесії внесено зміни до районного бюджету та виділено кошти на придбання інсуліну для хворих на цукровий діабет. Також схвалено ряд депутатських звернень: «Звернення   депутатів  Борівської  районної  ради Харківської  області  до   голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна щодо виділення  коштів на газифікацію  другої  частини села Піски-Радьківські  Борівського району Харківської області», «Звернення депутатів Борівської районної ради Харківської  області до голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана   та  народного депутата Верховної Ради України Віктора Остапчука  щодо  порушення  законних  прав  та   інтересів   громадян у сфері  земельних  відносин», «Звернення   депутатів   Борівської районної   ради  Харківської області до Українського державного підприємства поштового зв’язку  «Укрпошта»  щодо функціонування    поштових відділень зв’язку району та роботи листонош в 2015  році», «Звернення депутатів Борівської районної ради Харківської області до Міністра  Міністерства інфраструктури України щодо врегулювання п ... Читати далі »

Просмотров: 681 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

Особливості реєстрації похідних речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення

      Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення повноважень нотаріусів та особливостей реєстрації похідних речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення» було внесено зміни до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» згідно до якого  «Державна реєстрація речових прав, похідних від права власності,  на земельні ділянки сільськогосподарського призначення може здійснюватися нотаріусом незалежно від нотаріального посвідчення договору, на підставі якого виникає таке право.»

Дана норма надає право нотаріусам (державним, приватним ) здійснювати реєстрацію договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення на тих же підставах (умовах), що і реєстраційній службі.

 

Стрілець Сергій Сергійович

Начальник реєстраційної служби

Борівського районного управління юстиції

Харківської області

Просмотров: 435 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

Види відповідальності та систематизація відомостей про корупційні правопорушення

За вчинення корупційних правопорушень особи притягаються до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності. Відомості про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень, крім відомостей про особовий склад органів, що провадять оперативно-розшукову або розвідувальну чи контррозвідувальну діяльність, вносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, що формується та ведеться Міністерством юстиції України. Відомості про осіб, яких притягнуто до кримінальної, адміністративної або цивільно-правової відповідальності за вчинення корупційних правопорушень, вносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, протягом трьох робочих днів з дня надходження з Державної судової адміністрації України до Міністерства юстиції України електронної копії рішення суду, яке набрало законної сили, з Єдиного державного реєстру судових рішень. Відомості про накладення дисциплінарного стягнення за корупційне правопорушення вносяться до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, протягом трьох робочих днів з дня надходження до Міністерства юс ... Читати далі »

Просмотров: 504 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

Підшефне озеро

Є на околиці Борової одна цікава місцина. У лісі, прямо навпроти будівлі місцевого лісництва, є невеличке озеро. Навколо нього ростуть верби, поодаль - берези,  а на початку травня, якщо пройти трохи далі вглиб лісу, можна знайти галявину, де росте сон-трава… Місцеві жителі називають це озеро Третім. Чому, власне, Третім, а де ще два? Справа в тому, що колись це були саме три озера, які розкинулись одне за одним вздовж нинішньої лісової дороги, що йде від лісництва вглиб лісу. Ще й зараз навесні на місці колишніх озер довго стоїть вода, і зрозуміло,  що підземні  джерела підходять близько до поверхні.

Моя бабуся і батьки розказували, які великі районні свята проходили біля цих озер в 50-70-х роках: зі сценою, концертами, спортивними змаганнями, продажем напоїв та морозива. Потім два озера  поступово висохли. На місці Першого зараз просто велика галявина. На місці Другого – молодий березовий гай. Третє озеро було найбільшим. Я пам’ятаю, як у  молодших класах, на стику радянської і «незалежної» епох, була популярною велика шкільна гра «Зарница». Зараз би це назвали квестом: школярі змагалися, шукали скарби. Так от,  гру організовували саме навколо цього озера…

... Читати далі »

Просмотров: 621 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

ЩО ТУРБУЄ БОГУСЛАВЦІВ

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів прийом громадян у селі Богуславка. Серед питань, які найбільше турбують місцевих жителів, – стрімке зростання цін на продукти харчування і товари першої необхідності та тарифи на тепло. Це ті проблеми, які зараз бентежать всіх українців і, на жаль, на рівні району їх вирішити неможливо. Залишається лише пристосовуватись до ситуації та шукати можливості вижити в таких умовах.

Так, мешканці багатоквартирних будинків переживають, що за новими тарифами далеко не всі їх сусіди зможуть платити за опалення і в результаті всі квартири можуть залишитися без тепла наступної зими. Віталій Олексійович запропонував розглянути варіант встановлення в котельні твердопаливного котла. Такі питання, звичайно, потребують значних ресурсів і одноосібно не вирішуються, тому було вирішено найближчим часом зібрати сходи громадян в Богуславці і колективно обговорити цю та інші нагальні проблеми, намітити шляхи їх вирішення. Жителі села вже мають позитивний досвід успішного подолання труднощів завдяки сходам громадян, адже в результаті попереднього зібрання вдалося вирішити проблему з водопостачанням, почати боротьбу з самогоноварінням.

Піднімалося також питання щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО. Богуславс ... Читати далі »

Просмотров: 543 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

УВАГА: НЕРЕСТ!

З 1 квітня у зв’язку з нерестом встановлюється весняно-літня заборона на вилов риби у рибогосподарських водних об’єктах Харківської області. Про це повідомили в управлінні Харківрибоохорони. До порушників будуть застосовані суворі санкції, і, крім штрафів, матеріали будуть направлятися в правоохоронні органи для вирішення питання про порушення кримінального провадження.

Промисловий, любительський і спортивний лов риби заборонений на водосховищах з 1 квітня по 10 червня, на річках - з 1 квітня по 21 травня, в озерах і придаткових водоймах - з 1 квітня по 30 червня.

Раків не можна ловити в нерестовий період і під час виношування ікри з 1 квітня і до 30 червня та з 20 серпня по 30 вересня, а також з підсвічуванням в темний час доби (пізніше години від заходу і раніше години до сходу). Також не можна організовувати змагання з рибальства і підводного полювання.

Дозволяється рибалити однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком або спінінгом з берега. Вудити рибу можна на спеціально визначених ділянках Червонооскільського водосховища а також на інших водосховищах в межах територій баз відпочинку та населених пунктів, прилеглих до водойми. У день одному рибалці дозволяється виловити не більш 3 кг риби.

Основні не ... Читати далі »

Просмотров: 415 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

МАЙБУТНЄ ЛІСУ У ТВОЇХ РУКАХ

Щоб привернути увагу громадськості та молоді до такого важливого та відповідального процесу, як створення лісів, навесні вже не один рік поспіль під егідою Державного агентства лісових ресурсів України проводиться Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках».

Борівщина теж кожного року бере участь у заходах в рамках акції. Цього року до неї долучилися керівники райдержадміністрації, працівники лісництва та учні Борівської ЗОШ №1. Головний лісничий Олександр Лисенко орга-нізував для учасників екскурсію територією Борівського лісництва, розповів про основні його завдання та функції, про особливості життя лісу, познайомив з роботою лісівників.

Школярі побачили величезні теплиці, в яких одночасно вирощується 90 тисяч саджанців сосни і самі змогли долучитися до озеленення нашої планети, висадивши власноруч близько 60 саджанців чорноплідної горобини.

Олександр Григорович пояснив, що кожного року Борівським лісництвом вирубується близько 15-17 тисяч кубів лісу. Ці вирубки є обов’язковими, здійснюються згідно санітарно-оздоровчих правил в лісах України і направлені виключно на збільшення лісистості. Вирубуються, в першу чергу, хворі та ті, що ... Читати далі »

Просмотров: 480 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

Дорога  до професії  починається з мрії

Усі з дитинства мріють кимось стати: вчителем, міліціонером, лікарем, агрономом, бухгалтером… І після закінчення школи перед дітьми відкривається безліч доріг. Це і технікуми, і інститути, і університети. Та не проста річ: вибрати якусь професію з більш ніж двох тисяч існуючих. Дехто наслідує приклад батьків, інші ж не можуть вирішити і після за-кінчення школи. Мені здається, дуже важливо не зрадити своїй мрії, і тоді будь-яка робота буде і легкою, і радісною.

Нещодавно  Борівським районним центром зайнятості за сприяння Харківського ОЦЗ та за підтримки райдержадміністрації і ра-йонної ради був проведений профорієнтаційний масовий захід «Професія твоєї мрії» для учнівської та безробітної  молоді, яка не визначилася щодо вибору майбутньої професії.

В заході взяли участь 9 навчальних закладів міста Харкова та області, зокрема,  Харківський національний технічний універ ... Читати далі »

Просмотров: 650 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

ДЕ  ЗАТРИМАЛАСЬ РАЙОНКА?

Борівська районна газета «Трудова слава» виходить раз на тиждень по п’ятницях. Саме по п’ятницях новий номер газети  з’являється на прилавках магазинів та потрапляє до передплатників. Та минулого тижня районка затрималась і в поштових скриньках та в мережі роздрібної торгівлі з’явилася лише у суботу.

Як пояснили редакції газети представники «Укрпошти», причиною такої затримки стали проблеми з паливно-мастильними матеріалами. Газета вчасно була передана в «Балдрук» і надрукована, але Харківська дирекція «Укрпошти» вирішила зекономити і здійснити доставку «Трудової слави» разом з іншими виданнями у суботу, навіть не попередивши про  своє рішення редакцію.

Такі дії «Укрпошти» є грубим порушенням умов договору, створюють незручності нашим читачам і завдають суттєвих збитків редакції газети, адже найбільша кількість екземплярів реалізовується в роздрібній мережі саме по п’ятницях.

Про цю ситуацію і своє ставлення до неї ми повідомили Харківську дирекцію «Укрпошти» та Департамент масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації і дуже сподіваємось, що вона більше не повториться.

 

Просмотров: 539 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

ОДНІ  ПРИБИРАЮТЬ  -  ІНШІ   СМІТЯТЬ

Минулої суботи весняне сонечко  порадувало щедрим теплом. Тож я і багато жителів 14 кварталу вийшли   наводити порядок на прилеглих до будинків територіях. Але  не встигли завершити роботу, як  до нас  попрямував незнайомий чоловік з мішком сміття і залишив його   там, де ми тільки-но поприбирали.

- Що це було? - Запитуємо.

- Мені сказали  сюди  принести сміття, - відповів, кинувши неприязний погляд, і пішов.

Але через п`ять хвилин з`явився знову. Тепер з досить знайомою жінкою, мешканкою   будинку  №9, громадянкою Н. Разом  «приволокли» ще один мішок.  Нашому обуренню не було меж...

- Що ви робите,  чому  залишаєте сміття прямо під вікнами нашого будинку?

- А що собі в квартиру понесемо, машина з комунгоспу їздитиме, забере? - Чуємо у відповідь.

Щось пояснювати таким людям було зайве.

Правда,   жевріла надія, що в порушників п ... Читати далі »

Просмотров: 525 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (1)

Демобілізованих  жителів області готові працевлаштовувати військові та міліція

Близько половини демобілізованих військовослужбовців, які на даний момент повернулися в Харківську область із зони АТО, готові продовжити служити в армії на контрактній основі. Такі дані було наведено на Координаційній нараді, яка пройшла під головуванням керівника ХОДА Ігоря Райніна.

За інформацією військових комісаріатів, на Харківщину повинні повернутися близько 2,7 тис. демобілізованих. Усіх, хто повертається з армії до цивільного життя, ставлять на резервний облік. Фахівці військкоматів вивчають питання цивільних спеціальностей демобілізованих, а також з’ясовують, чи всі з тих, хто повертається із зони АТО, отримали посвідчення учасника антитерористичної операції. Якщо демобілізований має право на таке посвідчення, але воно йому не видане, це питання буде вирішувати спеціальна комісія. Такі комісії в даний момент створюються при військкоматах.

Чоловікам, які повернулися із зони АТО, буде запропоновано продовжити службу в армії за контрактом. Також з працевлаштуванням демобілізованим обіцяють допомогти харківські силовики. В першу чергу екс-військовослужбовців чекають у міліції, підкре ... Читати далі »

Просмотров: 402 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

ДРУГИЙ ЕТАП МОБІЛІЗАЦІЇ

Міністерство оборони України розпочало вже другий етап четвертої хвилі мобілізації, який буде менш чисельним від попереднього.

Про початок нового етапу мобілізації розповів в ефірі “5 каналу” заступник начальника управління інформа-ційних технологій Міноборони Сергій Галушко.

“У ці дні проводиться випуск з навчальних центрів (першого етапу) цієї хвилі мобілізованих, вони вже частково прибули на місця, частково перебувають на етапі відправки. Ми одночасно почали другий етап четвертої хвилі. Він набагато менший за загальною кількістю людей – до 20 тисяч”, – заявив він.

Галушко уточнив також, що розпочатий етап мобілізації буде більш спеціалізованим і також включатиме добровольців.

Просмотров: 524 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

ДЕНЬ ПАМ`ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

Україна цього року буде відзначати 70-річчя перемоги союзників над фашистською Німеччиною у Другій світовій війні два дні. 8 травня буде День пам'яті та примирення (як у Європі), а 9 травня – День Перемоги.

Президент Петро Порошенко відповідним  Указом затвердив заходи по святкуванню 70-ї річниці Перемоги і встановив 8 травня Днем пам`яті  примирення.

Просмотров: 411 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

Зміни до пенсійного законодавства

З 01.04.2015р. в Україні відповідно до ухваленого парламентом та підписаного Президентом України Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення” набирає чинності дещо змінена пенсійна система.

Зазначений Закон передбачає зміну зако­нодавчих норм, що ре­гулюють питання пен­сійного забезпечення за трьома основними блоками.

Перший блок стосу­ється виплати пенсій пен­сіонерам, які працюють на «спеціальних» посадах.

Це стосується держав­них службовців, прокуро­рів, суддів, народних де­путатів та деяких інших категорій працівників.

Унесені до 14 пенсій­них законів зміни перед­бачають, що в період ро­боти на зазначених по­садах, призначені пенсії не виплачуються до звільнення з роботи. При цьому не має зна­чення вид пенсії та за­кон, згідно з яким вона призначена.

Водночас пенсіонер має право вибору: про­довжувати працювати на «спецпосаді» та одержу­вати заробітну плату чи звільнитися ... Читати далі »

Просмотров: 546 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

КОЛЕГІЯ  РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Відбулося спільне засідання колегії Борівської районної державної адміністрації та зборів адміністративно-господарського активу району. Провів його голова Борівської РДА Віталій Кіян. Розглянуто наступні питання: «Про підсумки виконання бюджету Борівського району за 2014 рік та завдання на 2015 рік»; «Про хід підготовки сільськогосподарських підприємств Борівського району до проведення комплексу весняно-польових робіт у 2015 році та заходи щодо їх матеріально-технічного і фінансового забезпечення»; «Про роботу виконавчого комітету Піско-Радьківської сільської ради по здійсненню делегованих повноважень органів виконавчої влади»;

«Про стан роботи з контрольними документами в Борівській районній державній адміністрації протягом 2014 року».

З першого питання доповіла  Надія Лемішко, начальник фінансового управління райдержадміністрації. Тези її виступу вже друкувалися в нашій газеті від 30 січня цього року.

 Польові  роботи

В.о. начальника управління агропромислового розвитку населення районної державної адміністрації Володимир Кавун, доповідаючи з другого питання, зупинився на ході підготовки сільгосппід-приємств району  до проведення весняно-польових робіт та заходах щодо фінансового їх забезпечення. Він, зокрема, сказав,  що по всіх категоріях господарств озимих культур на зе ... Читати далі »

Просмотров: 522 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

Краса жінки в турботі, яку вона дарує з любов’ю

Березень… Первісток весни. Повітря стає таким ароматним, все більше пахне весною, сонечко теж світить по-особливому,  значно тепліше. Саме таким теплим сонячним днем йшла я на зустріч з жінкою, яка працює на керівній посаді вже не один десяток років, виростила сина-красеня, тобто, є досить самодостатньою людиною, і думала з чого почати розмову. І хто вона в першу чергу: дбайлива мати чи успішний керівник? Адже  на цю тему є багато різних думок, суперечок.

Як на мене, то сучасна жінка має цілий набір якостей, які допомагають їй з легкістю справлятися з темпом сучасного життя. І при цьому вона намагається зробити все на вищому рівні, не може дозволити собі десь у чомусь недопрацювати. Вона відповідальна та цілеспрямована - от що можна сказати точно про сучасну жінку і, зокрема, про начальника Управління пенсійного фонду України в Борівському районі Харківської області Валентину Богуславську.

 …Народилась вона в маленькому селі у сім’ї колгоспників. Тато Федір Кирилович (нині покійн ... Читати далі »

Просмотров: 548 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

24 БЕРЕЗНЯ - ДЕНЬ БОРОТЬБИ  З ТУБЕРКУЛЬОЗОМ

В Борівському районі спостерігається зниження захворюваності на туберкульоз, проте епідемічна ситуація залишається неблагополучною. В 2014 році зареєстровано 5 нових хворих на туберкульоз в т.ч. на відкриту форму туберкульозу. В 2014 році померло 4 хворих.

ТУБЕРКУЛЬОЗ-це інфекційне захворювання, яке викликається мікобактеріями туберкульозу. Збудник туберкульозу ще називається  паличкою Коха. Туберкульоз - крапельна, а точніше повітряно-пилова інфекція. Немає такого органу людини чи тварини, який би не уражався туберкульозом, хоча у 95% випадків мікобактерії туберкульозу попадають в організм людини при вдиханні запорошеного повітря. Залежно від того, який орган уражений, мікобактерії можуть виділятися з харкотинням, калом, спермою, із нориць тощо. Можна заразитися при вживанні заражених продуктів харчування, зокрема сирого молока, або погано провареного м’яса хворих на туберкульоз тварин. Рознощиками туберкульозу можуть бути мухи, таргани, деякі кліщі. Зараження можливе також при поцілунках, допалюванні чужих    цигарок, через книжки, пошкоджену шкіру, посуд і т. д.    Мікобактерії дуже стійкі в навколишньому середовищі. Так, в молочних продуктах вони живуть до 240 - ... Читати далі »

Просмотров: 569 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)

Будьте  обережні  з  вогнем!

З настанням весни на території району та області в цілому різко збільшилась кількість надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами, причиною яких стало спалювання сухої торішньої трави, болотної рослинності та очерету. В цьому році на території нашого району було зареєстровано 1 пожежу на відкритій території,  яка призвела до загоряння приватної споруди,  було нанесено значні матеріальні збитки її господарю.

І хоча переважна кількість таких пожеж виникає через необережне поводження з вогнем, останнім часом збільшилися випадки свідомого підпалу рослинності на відкритих територіях керівниками деяких господарств та приватними особами. В деяких господарствах підпалювання проводяться систематично з року в рік, незважаючи на те, що постійно ведеться профілактична робота щодо недопущення стихійного масового спалювання рослинних залишків.

Тому Борівський РС ГУ ДСНС України у Харківській області вкотре звертається до керівників підприємств, організацій, незалежно від форм власності, а також до мешканців району щодо дотримання правил пожежної безпеки та обережного поводження з вогнем при перебуванні на відкритих територіях, лісах і лісосмугах. Не слід використовувати відкритий вогонь для знищення рослинних залишків та болотної рослинності при проведені сільськогосподарських ... Читати далі »

Просмотров: 479 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.04.2015 | Комментарии (0)