Головна » 2015 » Квітень » 3 » НАВЕДЕМО ПОРЯДОК РАЗОМ
16:57
НАВЕДЕМО ПОРЯДОК РАЗОМ

НАВЕДЕМО  ПОРЯДОК РАЗОМ

…Весна прийшла і все кругом ожило. З-під то-рішнього пожухлого листя пробиваються до сонечка перші жовті проліски, їх багато у центральному парку відпочинку Борової і після того, як під час суботника із них згребли листя,  вони «весело поглядають» на все, що їх оточує...

Ось і настав час позбутися від нагромадженого за зиму сміття  і  безладу та зробити наші села і селище затишними і комфортними.  Тож традиційно  повертаємось до теми благоустрою.

Цього року часу на весняне прибирання буде досить мало, оскільки святкування Великодня припадає на середину квітня. Тож вже 27 березня було проведено перший суботник, аби навести порядок у скверах, парках, лісосмугах, прибудинкових територіях до Великодніх свят.

У ньому взяли участь представники всіх організацій та підприємств району. Із великим завзяттям та веселим настроєм всі працювали на суботнику і вже ближче до обідньої пори частина центрального парку, вулиця Миру, кладовище по вул.Колгоспній, узбіччя біля лісу були чистими від сміття та торішнього листя.

За ініціативи голови райдержадміністрації Віталія Кіяна було вирішено навести лад на клумбі, що знаходиться на центральній площі селища за пам’ятником Леніна. Останніми роками там окрім трави не росло нічого, хоча не так вже й давно росли квіти і радували всіх перехожих.

На даний час клумбу закультивували мотоблоком і в подальших планах – підсипати землі та насадити квіти, газонну траву, а поруч встановити лавки для відпочинку.

Протягом наступних суботників заплановано виконати значний обсяг робіт з благоустрою, зокрема, очистити лісосмуги автодоріг від порослі, сухих та повалених дерев, прибрати сміття на території підприємств, установ та організацій, закладів культури, освіти, охорони здоров’я, торгівельних точок та прилеглих до них територій, привести в належний санітарний та естетичний стан території житлової забудови, діючі колодязі, впорядкувати територію кладовищ, привести в належний стан обеліски, пам’ятники загиблим воїнам, братські могили, впорядкувати газони та клумби, виконати першочерговий ямковий ремонт доріг.

Не втомлюся повторювати: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. В першу чергу це стосується тих жителів 14 кварталу та інших багатоповерхівок, які «неспроможні» винести сміття до машини ЖКГ, а також тих, хто вивозить сміття в ліс чи викидає його на узбіччя. Логічно задати цим людям питання: «Чому після вас повинні прибирати інші люди? Чи у вас, вибачте за такі слова: руки виросли не з того місця?» 

І ще величезне прохання до рибалок: не паліть сухий очерет під час великого вітру. Як от, наприклад, минулими вихідними, коли був справжній буревій, невідомі вирішили, що очерет   швидше згорить, але при цьому не подумали, що вогонь може перекинутися на ліс. Саме цього боялися працівники Борівського лісництва, коли майже весь день чергували біля водойми. Біди того дня не сталося, але ж ситуація могла вийти з-під контролю.

Давайте разом дбати про природу, про екологію, адже нам жити тут, на нашій малій батьківщині і необхідно зберегти її для майбу-тнього покоління.

  Олена КОЛЕСНІКОВА.

 

 

 

Переглядів: 553 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar