Головна » 2015 » Липень » 10 » ЗБЕРЕЖЕМО ВРОЖАЙ ВІД ВОГНЮ
16:12
ЗБЕРЕЖЕМО ВРОЖАЙ ВІД ВОГНЮ

ЗБЕРЕЖЕМО УРОЖАЙ ВІД ВОГНЮ!

На території Харківської області розпочинається збиральна кампанія. Жнива – напружена для хліборобів пора. Проте це й найбільш пожежонебезпечний період. Загрозливе становище створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, людська недбалість і безвідповідальність. Отже, збереження врожаю від вогню – завдання не тільки хліборобів і співробітників ДСНС, а і всіх громадян.

Як показує практика та аналіз надзвичайних ситуацій, котрі протягом останніх років виникали під час збирання врожаю, у випадку виникнення загорянь на полях швидкість розповсюдження фронту полум’я досягала від двох до п’яти метрів за секунду при помірному вітрі. Тому втрати врожаю від вогню можуть бути надзвичайно великі.

У зв'язку з цим Борівський РС ГУ ДСНС у Харківській області звертається до всіх мешканців регіону:

- будьте вкрай обережні при поводженні з відкритим вогнем;

- не паліть та не розводьте багаття поблизу хлібних масивів, в місцях зберігання та переробки врожаю;

- слідкуйте за тим, щоб діти не бавилися сірниками, запальничками, смолоскипами поблизу хлібних масивів;

- заборонено полювати в хлібних масивах і поблизу них.

Звертаємось до тих, від кого залежить збереження нового врожаю: суворо дотримуйтесь вимог правил пожежної безпеки, не будьте безвідповідальними чи байдужими. Щоб усім нам бути з хлібом, необхідно, щоб кожен відчував особисту відповідальність за кожен колосок і намагався зберегти його. Тільки спільними зусиллями рятувальників і громадян можна створити на-дійний заслін від пожеж!

Віталій СЕРНЕЦЬКИЙ.

Провідний інспектор Борівського РС  ГУ ДСНС України у Харківській області.

Переглядів: 537 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar