Головна » 2015 » Березень » 3 » ЗАХИСНІ УКРИТТЯ: ЯКА ЇХ ГОТОВНІСТЬ?
10:44
ЗАХИСНІ УКРИТТЯ: ЯКА ЇХ ГОТОВНІСТЬ?

ЗАХИСНІ УКРИТТЯ: ЯКА ЇХ ГОТОВНІСТЬ?

Ще рік тому ніхто навіть не припускав думки про те, що нам знадобляться знання адрес бомбосховищ у нашому районі. В сьогоднішніх умовах такі знання можуть врятувати життя людям.    

Старше покоління добре знає, що у двадцятому столітті захисні укриття цивільної оборони облаштовували на всіх стратегічно важливих об’єктах. І за потреби люди могли б перебувати там більше двох діб.

Всі захисні укриття на Борівщині були здані в експлуатацію у 70-80-х роках минулого століття і з того часу ніхто не звертав особливої уваги на ці приміщення. Зважаючи на ситуацію, яка коїться на Донбасі, виникла необхідність провести інвентаризацію укриттів і приведення їх до належного стану на випадок надзвичайних ситуацій і бойових дій.  Саме цим і займався заступник голови райдержадміністрації Сергій Шутько разом з головним спеціалістом відділу містобудування, архітектури, ЖКГ та питань надзвичайних ситуацій Русланом Хатнянським та керівниками підприємств і організацій району. Ось що розповів Руслан Сергійович про результати перевірки.

- Для укриття населення створено фонд захисних споруд - протирадіаційні укриття, а також пристосовані приміщення. В ході інвентаризації виявлено, що всі захисні споруди, які знаходяться в нашому районі, можна розділити на  готові, обмежено готові і не придатні для застосування на особливий період.

Захисні укриття та підвальні приміщення, які можливо  пристосувати під час особливого періоду по Борівській селищній раді знаходяться за адресами:  вул.Миру, 14 (критий ринок), вул. Радянська, 24 (приміщення санепідемстанції), житлові будинки по пров. Миру, буд.  1, 2, 3, 4,5, 6, 7; буд. вул. Миру, 42, 23 (Борівська ЗОШ №1),  вул. 14 квартал ДНЗ «Золота рибка»; вул. Червоноармійська, 1 (приміщення райвідділу міліції); вул Леніна, 1 (райдержадміністрація); вул. Миру, 34 (Борівська ЦРЛ);   вул. 14 квартал, буд. 13, 14, 17, вул. Привокзальна 1б, 1в, 1г; вул. Колгоспна 38-а (Борівський РЕМ); с.Ново-платонівка, пров. Шкільний,1 (приміщення ЗОШ); с.Шийківка - місцева загальноосвітня школа.

перевірка готовності Борівської ЗОШ №1

На території сільських рад місцезнаходження захисних укриттів: с.Богуславка, пров. Шкільний, 2 (житловий будинок); с.Гороховатка: вул. Миру, 6 (приміщення ЗОШ) і вул. Миру, 9 (підвальне приміщення ДНЗ); с.Підвисоке, вул. Запорожченка 20а (ЗОШ); с.Підлиман, вул.Кузнєцова, 73а (загальноосвітня школа); Дружелюбівська ЗОШ, Вищесолоненська ЗОШ,  Чернещинський НВК; Підлиманська ЗОШ.

По решті захисних споруд проводиться робота щодо приведення їх у стан готовності. Та, на жаль, цей процес проходить дуже повільно.

У зв`язку з цим звертаємося до жителів багатоквартирних будинків селища, аби вони проявили свою громадянську позицію і долучилися до корисної справи та привели у порядок підвальні приміщення, які за ними закріплені.

Якщо вам буде потрібна допомога, звертайтеся до Борівської селищної ради і КП «ЖКГ».

Всім необхідно пам’ятати, що при потребі заховатися в захисному укритті, з собою слід взяти речі першої необхідності.

Підготувала  Олена КОЛЕСНІКОВА.

.

 

Переглядів: 547 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar