Головна » 2015 » Березень » 24 » З ТУРБОТОЮ ПРО ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ
18:48
З ТУРБОТОЮ ПРО ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ

З ТУРБОТОЮ ПРО ЛЮДЕЙ  ПОХИЛОГО ВІКУ

Працівники Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Борівської районної державної адміністрації на своїй нараді підбили підсумки роботи за минулий рік.

Наш територіальний центр має три структурних підрозділи: відділення со-ціальної допомоги вдома, відділення со-ціально-побутової адаптації та відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги. В установі працює 46 працівників, які обслуговують громадян майже в усіх населених пунктах району.

Протягом року було  виявлено 1468 громадян похилого віку та інвалідів, що потребують обслуговування відділеннями територіального центру, з них послуги надано 1301 особі. Відділеннями територіального центру  надано 335064 різних видів послуг. Підопічним допомагали в оформленні субсидій, своєчасній оплаті комунальних послуг, ремонті одягу, закупівлі  та доставці продуктів харчування,  інших товарів, приготуванні їжі. Соціальні працівники проводили  вологе та генеральне прибирання приміщень, косметичні ремонти, надавали багато інших послуг.

Усі підопічні забезпечені твердим паливом. При сприянні територіального центру їм завезено 54 тонни вугілля та 210 складометрів дров.

Громадянам похилого віку, інвалідам та хворим, які не мають рідних, надано гуманітарну допомогу на суму 31,2 тис. грн. Послугами  перукаря скористалися  455 громадян.

При відділенні організації надання адресної та натуральної допомоги працює пункт прокату, де є в наявності інвалідні візки, ходунки, милиці, палиці, а також постійно діє пункт по прийому речей, що були у вжитку. Послугами цих пунктів скористалися 123 пенсіонери.

Відділення соціально-побутової адаптації працювало над організацією дозвілля для людей похилого віку. У  Маліївці та Гороховатці  проведені засідання клубу «Надвечір’я». Постійно    працював  «Університет ІІІ віку». Доброю традицією на Борівщині стало відзначення Міжнародного дня літніх  людей. Протягом року в багатьох селах району  організовували свята та дні відпочинку для літніх людей. У їх підготовці та проведенні активну участь взяли соціальні робітники, вітали підопічних з ювілеями.

Завдяки допомозі спонсорів району всі ці заходи проводилися на високому рівні. І ми, і наші підопічні щиро вдячні спонсорам за турботу, за небайдуже ставлення до людей похилого віку та інвалідів.

Зоя КОСТЮЧЕНКО.

Директор територіального центру.

 

Переглядів: 422 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar