Головна » 2015 » Січень » 29 » З РЕДАКЦІЙНОЇ ПОШТИ
12:59
З РЕДАКЦІЙНОЇ ПОШТИ

ЦІНИ, ЩО ШОКУЮТЬ

Шановна редакція, ви доцільно, а головне вчасно піднімаєте різноманітні актуальні питання: антисанітарії в смт Борова, перевезення населення в межах району та області та інші питання, що турбують громаду Борівщини.

Нині дуже популярні слова корупція, люстрація – в основному їх вживають стосовно держслужбовців та суддів.

А ось нас, простих сільських людей, дуже цікавить питання формування цін на продукти та товари широкого вжитку. Читали в «Трудовій славі», що ціни в межах району різняться не дуже суттєво. Можливо, це й так якщо порівнювати між селами, а ось ціни між Боровою, Ізюмом ще й як різняться.

От, наприклад, у Підвисокому ціни на деякі види товарів інколи аж зашкалюють.

Останнім часом у нашому селі часто бувають донбасяни, так вони дуже дивуються (м’яко говорячи) нашими цінами і кажуть, що у них навіть зараз ціни  значно нижчі, ніж у Підвисокому.

Щоб не бути голослівними, наведемо приклад: у Боровій пачка насіння 2,3 грн, то у нас – 3,50, сировмісний продукт в Ізюмі коштує 50-60 грн./кг, у нас – 90 грн. Ціна ковбаси одного сорту в Ізюмі і Боровій – 50-60 грн./кг, у нашому селі – 70-80 грн. Банани у нас вже більше 2 років коштують 20 грн. і більше, хоча торік їх можна було купити за 9-13 грн. Ціна на торти скрізь 50-55 грн.,  у нас – 70-80 грн. І це лише деякі товари. Складається враження, що ми живемо на Марсі і так дорого коштує доставка. Ми навіть задавали питання постачальникам, але вони сказали, що нічим не можуть допомогти і ціни накручують тут, у селі.

Знаємо, що раніше дозволялося накручувати ціни лише 30-40% від вартості постачальника, а сьогодні ?..

Коли у селі відкрився новий продуктовий магазин, там боролися за покупців і товари в ньому можна було купити трішки дешевше. А тепер у обох магазинах йде боротьба за те, хто продасть дорожче. Молоді люди, ті, у кого є власний транспорт, скуповуються у сусідніх містах. А що робити нам, людям похилого віку: на авто не заробили, поїхати до Ізюма немає здоров’я, тож і доводиться залишати мізерні пенсії в наших дорогих магазинах.

Ще й при цьому в магазинах спостерігається антисанітарія, на поличках – прострочені товари. Не секрет, що часто покупців обважують, обдурюють, ще й ображають. А все тому, що немає перевірок – ні санепідстанції, ні податкової, ні прокуратури.

Ось де необхідна люстрація. І наприкінці, мабуть, задамо риторичне питання: коли ми всі станемо добропорядними людьми і справжніми спеціалістами на кожному робочому місці? 

Вибачте, що не підписуємося, демократія ще не діє. Це наш крик душі. Крик про допомогу.

Жителі  с. Підвисоке.

 

Переглядів: 494 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar