Головна » 2016 » Січень » 28 » З АПАРАТНОЇ НАРАДИ
15:22
З АПАРАТНОЇ НАРАДИ

ОБГОВОРИЛИ РЯД ВАЖЛИВИХ ПИТАНЬ

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів нараду з керівниками підприємств, установ, організацій, органів місцевого самоврядування району та структурних підрозділів РДА. Говорили про бюджет, нові податки, декомунізацію та стан доріг.

БЮДЖЕТ І ПОДАТКИ

Начальник фінансового управління районної державної адміністрації Надія Лемішко повідомила, що районний бюджет приведено у відповідність до норм чинного законодавства; прийнято бюджети селищної, сільських рад; здійснюється передача та прийняття субвенцій між місцевими бюджетами.

Головний державний ревізор-інспектор Борівського відділення Ізюмської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області Олена Бойко докладно розповіла про зміни у податковому законодавстві (див. стор.7).

ДЕКОМУНІЗАЦІЯ

Щодо виконання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої симво-ліки" доповідав завідувач сектором масових комунікацій апарату районної державної адміністрації Юрій Бондаренко. Доповідач нагадав, що даний закон вступив у дію ще в травні минулого року. Протягом 6 місяців після цього в селищній, сільських радах повинні були пройти громадські слухання, де місцеві жителі могли б за-пропонувати свої топонімічні назви і висловити своє бачення з цього питання. Та, на жаль, зайняті передвиборчим процесом, більшість сільських голів "забули", що закони, прийняті Верховною Радою, є обов'язковими для виконання. Період, відведений законом для громадських слухань, минув ще у листопаді. Тепер же, до 20 лютого, перейменування та демонтаж мають бути здійсненні розпорядженням селищного, сільських голів. Якщо ж і до 20 лютого у територіальній громаді не перейменують вулиці або населений пункт чи не демонтують тоталітарну символіку, голова облдерж-адміністрації своїм розпорядженням зробить це за них.  Таким чином, знімаючи з себе відповідальність і заграючи з електоратом через саботаж Закону, деякі посадовці місцевого самоврядування насправді позбавляють громаду права взяти участь у процесі декомунізації, висловити і аргументувати свої пропозиції.

Тож, хоч і з запізненням, але усвідомивши свою відповідальність перед законом, лідери громад все ж таки почали організовувати і проводити громадські слухання з цього питання, подекуди, правда, забуваючи пояснити людям, що вони можуть лише пропонувати і обирати нові назви, а не вирішувати - виконувати цей Закон чи ні. Це вже вирішили всенародні обранці у Верховній Раді, а сільська рада не має повноважень відміняти рішення Парламенту України. Тож до 20 лютого у сільських голів ще є шанс наздогнати і виправити ситуацію.

Загалом же по району підлягають перейменуванню 32 вулиці разом з провулками і один населений пункт - с.Пролетарське Чернещинської сільради. Жителів цих вулиць і Пролетарського хочеться ще раз заспокоїти, що спе-ціально змінювати документи після перейменування вам не доведеться (докладніше про зміну документів ви мали змогу прочитати у попередньому номері районки), тож додаткових витрат не буде.

ДОРОГИ

Микола Буряк, начальник Борівського дорожньо-ремонтного підприємства філії "Куп'янський райавтодор" Дочірнього підприємства "Харківський облавтодор" ПАТ ДАК "Автомобільні дороги України" доповідав про стан та утримання доріг на території Борівського району.

У зв'язку з ускладненням погодних умов вся техніка, яка є в наявності у борівських дорожників для таких цілей, працює без вихідних кожного дня починаючи з 31 грудня. Автодороги постійно розчищаються і посипаються.  Та ос-кільки Борівське дорожньо-ремонтне підприємство не є самостійною організацією, а входить до складу філії "Куп'янський райавтодор", ситуація могла бути суттєво складнішою. Виключно завдяки старанням голови РДА Віталія Кіяна всю техніку розформованого Борівського райавтодора вдалося зберегти і втримати в Борівському районі. Саме ці машини зараз і працюють на наших дорогах, хоча кожного дня їх намагаються забрати в Куп'янськ.

Оксана ДУДНИК.  

 

 

Переглядів: 432 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar