Головна » 2015 » Березень » 13 » ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА ВИХОВАННЯ В СІМ`Ї
15:39
ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА ВИХОВАННЯ В СІМ`Ї

ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА ВИХОВАННЯ В СІМ`Ї

Всім відома істина – яке покоління підростає сьогодні – таке майбутнє нашої держави! А тому  існує потреба не тільки в підтримці родин, які мають тимчасові проблеми, але й в особливій роботі з кризовими сім’ями, спрямованій на постійний контроль за дотриманням прав дітей, запобігання виникненню загрози їх життю та здоров’ю, а також профілактичній роботі з батьками, які є потенційно неблагополучними. Починати  працювати з родиною треба заздалегідь, доки дорослі, внаслідок свого способу життя, не втратили моральне обличчя та право називатися батьками.

Тільки сім’я здатна забезпечити задоволення основних потреб дитини, надавати стимули для її подальшого розвитку, створювати стабільну атмосферу.

 Але що ж робити, якщо не існує можливості для дитини жити з рідними батьками, або вона в силу тих чи інших обставин залишилася сиротою? Однією з альтернатив виступає прийомна сім’я, до якої згідно законодавства влаштовується від 1-го до 4-х дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання та спільне проживання.

Держава, в особі представників відповідних відділів державної адміністрації, в тому числі центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, гарантує надання якісної підтримки прийомних батьків та забезпечення прав прийомних дітей.

 На даний час у районі успішно функціонують 6 прийомних сімей, в них виховується 9 дітей. Борівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснюється соціальне супроводження даних сімей, зорієнтоване на контроль за умовами виховання й утримання вихованців та дієву допомогу у вирішенні життєвих проблем сімей, які виховують дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Якщо Ви відчуваєте в собі сили та бажаєте подарувати шанс на гідне життя дитині-сироті або дитині, позбавленій бать-ківського піклування, звертайтесь до Борівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: смт Борова, вул. Леніна, кабінет № 38-В,  контактний телефон: 6-12-49.

Христина РИБАЛКА.

Директор Борівського РЦСССДМ.                                              

Переглядів: 392 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar