Головна » 2015 » Березень » 24 » ВИСОКА НАГОРОДА ПРОТОІЄРЕЮ
18:53
ВИСОКА НАГОРОДА ПРОТОІЄРЕЮ

ВИСОКА НАГОРОДА ПРОТОІЄРЕЮ

9 березня, в  понеділок 3-ї седмиці Великого посту і в пам’ять першого і другого обретіння глави Іоанна Предтечі, Архієпископ Ізюмський і Куп’янський Єлисей відслужив Літургію Передосвячених Дарів у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в Боровій. Йому співслужили: благочинний Борівського округу протоієрей Іоанн Мільович, духовенство благочиння та кафедрального собору м. Ізюм.

За малим входом, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, до свята Світлого Христового Воскресіння, за старанні труди на славу Святої Церкви та з нагоди 55-річчя від Дня народження, Архієпископом Ізюмським і Куп’янським Єлисеєм протоієрей Іоанн Мільович був удостоєний носінням митри (митра (з грецької) – богослужбовий головний убір єпископа та ієреїв, нагороджених архієреєм за особливі заслуги перед церквою. Митра являє собою розширену й заокруглену вгорі корону, оздоблену іконами; архієрейська митра оздоблена ще й дорогоцінними каменями). Отця Іонна у новій митрі парафіяни зможуть побачити під час Пасхального богослужіння в Світле Христове Воскресіння. Це вже друга велика нагорода Івана Михайловича. Першу – Наперсний Хрест – він отримав у 1999 році.

З ювілеєм настоятеля Різдво-Богородицького Храму привітали також голова райдержадміністрації Віталій Кіян та голова ра-йонної ради Євген Жук. Вони подякували ювіляру за його нелегку працю у винограднику Христовому, за те, що вже більше 20 років він несе науку Божу жителям Борівщини, за всі його труди й молитви та побажали міцного здоров’я, миру, щастя, добра, Божої ласки та Господнього благословення.

Іван Мільович народився 10 березня 1960 року на Львівщині. Вже в дорослому віці був послушником у владики Харківського Никодима. Закінчив Київську семінарію. Перший свій приход отримав у березні 1992 року в Краснопавлівці Ло-зівського району Харківської області, а вже через чотири місяці був направлений у Борову. З  тих пір багато чого змінилося. Завдяки трудам настоятеля  Іоанна церковне приміщення з двома хрестами на даху перетворилося на справжній Храм з куполами і дзвіницею, з оздобленими церковним розписом і священними іконами стінами. З кожним днем збільшується кількість парафіян. 

Сьогодні, коли на території України йдуть військові дії, гинуть люди, руйнуються житла, церква для багатьох стає єдиним порятунком, єдиною надією на життя, єдиним острівцем світла у світі темряви. Отець Іоанн допомагає людям знайти віру, яка дає сили вижити в цих складних умовах. Він звертається до всіх своїх парафіян і сторонніх людей з побажаннями миру, здоров’я, щастя і закликає всіх нас разом молитися один за одного. Саме щира молитва кожного за своїх близьких, за друзів і ворогів може врятувати цей світ і принести мир на наші землі.

Оксана ДУДНИК.

 

 

Переглядів: 483 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar