Головна » 2016 » Травень » 3 » Виїзний прийом. Важливі питання
18:45
Виїзний прийом. Важливі питання

 

Голова райдержадміністрації  Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян в с.Чернещина. Зустріч проходила в приміщенні сільської ради.

Головне питання, з яким звернулись до очільника району місцеві жителі, – це доля Чернещинського навчально-виховного комплексу.  Останнім часом з’явилося багато чуток про закриття закладу, а це дуже турбує людей.

Віталій Олексійович заспокоїв, що Чернещинському НВК, як і іншим загальноосвітнім закладам району, ні в якому разі закриття не загрожує. Навчально-виховний комплекс буде й надалі приймати в своїх стінах вихованців.  Більше того, на виконання обласної програми розвитку освіти «Новий освітній простір Харківщини» на 2014 – 2018 роки, у цьому році Чернещинському НВК з обласного бюджету буде надано субвенцію в сумі  45 тис.грн. на забезпечення дитячого садочка сучасним обладнанням (меблі, іграшки, дитячі ігрові майданчики і т.п.).

Керівник району розповів, що на останній сесії Харківської обласної ради, яка відбулась 14 квітня,  було прийнято ряд важливих рішень, внесено зміни до Програми соціально-економічного розвитку та інших, згідно з якими Борівський район отримає цього року з обласного бюджету значну допомогу.

Крім допомоги Чернещинському НВК, буде виділено субвенцію на забезпечення Борівської ЗОШ №1 техніч-ним та технологічним обладнанням (спортивним знаряддям, тренажерами, спортивним інвентарем) – 40 тис.грн.; на видання, придбання і доставку підручників і посібників для учнів загальноосвітніх навчальних закладів - 38 200 грн.; на відшкодування вартості препаратів інсу-ліну та десмопресину під час забезпечення хворих на цукровий та нецукровий діабет через аптечні підприємства всіх форм власності - 282 420 грн.; на проведення санаторно-курортного лікування інвалідів загального захворювання та інвалідів з дитинства у санаторно-курортних закладах місцевої кліматичної зони – 111 тис.грн.; на проведення відпочинку осіб, які брали безпосередню участь в АТО, у санаторно-курортних закладах Харківської області – 25 тис.грн.

Також з обласного бюджету буде виділено кошти на розробку проектно-кошторисної документації на будівництво модульних очисних споруд в с.Богуславка  - 120 тис.грн.; на капітальний ремонт приміщення Гороховатської амбулаторії загальної практики сімейної медицини – 350 тис.грн.; на технічне переоснащення котельні в с.Богуславка зі встановленням котла на твердому паливі – 1 267 000 грн.

- Звичайно, область не вирішить всіх наших проблем, багато питань вирішується щоденно на ра-йонному рівні. І позитивний результат кожної справи можливий, в першу чергу, за умови об’єднання зусиль усіх територіальних громад району, - зазначив Віталій Кіян.

Оксана ДУДНИК.

Переглядів: 301 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar