Головна » 2015 » Березень » 2 » В ХАРКОВІ ПІДРОБЛЯЛИ ЛІКИ ДЛЯ ХІМІОТЕРАПІЇ
18:20
В ХАРКОВІ ПІДРОБЛЯЛИ ЛІКИ ДЛЯ ХІМІОТЕРАПІЇ

У Харкові підробляли ліки для хіміотерапії

Служба безпеки України спільно з прокуратурою Харківської області викрила злочинну групу, яка налагодила незаконне виробництво та реалізацію фальсифікованих лікарських засобів. Про це повідомили в прес-службі СБУ. Серед підробок - препарати, що використовуються для проведення хіміотерапії при лікуванні онкозахворювань. Шахраям навіть вдалося укласти договір на поставку «ліків»  одному з дитячих медичних центрів.

Встановлено, що організатор злочинної групи, 40-річний харків’янин, розробив проти-правну схему в змові з посадовими особами комерційної фірми, яка утилізує ліки з вичерпаним терміном придатності. Лікарські засоби, які надходили на підприємство для знищення, зловмисники фасували в нові упаковки і штампували номера серій і «продовжені» терміни придатності.

Підроблені препарати зловмисники збували на території України через аптечні мережі.

18 лютого організатора та активних учасників угруповання затримали «на гарячому» під час виготовлення фальсифікату у виробничому цеху.

В ході обшуків співробітники СБУ вилучили спеціальне фармацевтичне обладнання та обладнання для фасування лікарських препаратів, сировину, пакувальну тару, а також близько 10 т фальсифікованих ліків відомих вітчизняних та зарубіжних виробників. За попередньою оцінкою, вартість вилучених лікарських препаратів складає близько 20 млн.грн.

Зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст.321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Переглядів: 423 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar