Головна » 2015 » Березень » 24 » У РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
18:42
У РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

АПАРАТНА НАРАДА

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів розширену апаратну нараду з керівниками підприємств, установ, організацій району та структурних підрозділів РДА. На розгляд було винесено такі питання: «Про виконання доходної і видаткової частин бюджету району за січень-лютий 2015 року та щодо змін в діючому законодавстві стосовно бюджетної політики», «Про зміни в діючому законодавстві стосовно пенсійної реформи», «Про рівень середньої заробітної плати в Борівському ра-йоні», «Про організаційні заходи, які здійснюються в ра-йоні при проведенні часткової мобілізації».

БЮДЖЕТ

З першого питання доповідала начальник фінансового управління районної державної адміністрації Надія Лемішко.

Зведений план по доходах загального фонду за січень-лютий 2015 року виконано на  96,5%:  при плані 14530,8 тис. грн., фактично місцевими бюджетами отримано 14025,9 тис. грн.

Власних доходів за січень-лютий 2015 року в місцеві бюджети району  надійшло 2733,7 тис. грн. (133,0% до передбачених бюджетом), до районного бюджету - 1358,0тис.грн., (105,0% до передбачених бюджетом).  Селищний бюджет отримав 598,9 тис.грн., що становить 194,8% до передбачених бюджетом. В сільські бюджети надійшло 776,8 тис.грн. (170,7% до передбачених бюджетом).  За звітний період не виконано план по надходженню власних доходів у Гороховатській сільській раді - 43,5 % (недоотримано - 36,1 тис.грн). 

Відповідно до положень Бюджетного кодексу України, Закону України „Про Державний бюджет України на 2015 рік», податкового кодексу, інших діючих законодавчих актів з 9 лютого 2015 р. діють рахунки для зарахувань місцевих податків та зборів. За звітний період податку на доходи з фізичних осіб отримано 1347,9 тис.грн., або 104,2% до передбачених бюджетом.

По податку на майно, а саме земельному податку на-дійшло 479,0 тис.грн., що становить 136,7% до передбачених бюджетом, та 142,9% в порівнянні з надходженням минулого року.  По транспортному податку – 6,3 тис.грн. По єдиному податку з юридичних та фізичних осіб – 376,1тис.грн., що становить 179,0% до передбачених бюджетом. Не виконаний план по     Ізюмському (-3,4тис.грн.), П.Радьківському (-11,6тис.грн.), Підвисочанському (-4,0тис.грн.) та Підлиманському (-9,3тис.грн.) бюджетах. Втрати становлять 28,3 тис.грн.

По єдиному податку з сільськогосподарських товаровиробників надійшло 173,5 тис.грн., що на 135,7 тис.грн. більше від планових показників.  

Незабезпеченість районного бюджету з урахуванням субвенцій селищному та сільським бюджетам на фінансування закладів дошкільної освіти та клубних закладів при прийнятті бюджету на 2015 рік складає 4464,8 тис.грн.

ПЕНСІЙНА РЕФОРМА

Начальник Управління Пенсійного Фонду України у Борівському районі Харківської області Валентина Богуславська доповіла, що Верховна Рада України ухвалила за основу і в цілому   законопроект № 2212 «Про  внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення», а саме: пенсії працюючим пенсіонерам виплачувати  у розмірі  85%, але обмеження поширюється лише на тих працюючих пенсіонерів, розмір пенсії яких перевищує півтора прожиткових мінімуми, тобто становить більше 1423 грн. 50 коп.; особам у період роботи на посадах,  які дають право на призначення спе-ціальних пенсій (народні депутати, державні службовці та прирівняні до них особи, судді, прокурори та інші), пенсії, призначені відповідно до чинного законодавства України, не виплачувати; поетапне  підвищення на 5 років пільгового пенсійного віку для жінок та збільшення страхового стажу для осіб, які мають право на пільгову пенсію (це працівники  сільського господарства, металурги, працівники хімічних виробництв тощо, тобто  люди, які працюють у важких або шкідливих умовах і проходять за списками №№1, 2 ); поетапне підвищення на 5 років  страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за вислугу років (вчителі, працівники медицини тощо); для обчислення пенсії застосовувати середню заробітну плату (дохід) в Україні, з якої сплачено страхові внески, за 2012, 2013, 2014 роки, на сьогодні вона становить 2960 грн. 62 коп.; не обмежуються пенсії інвалідам 1 та 2 групи, інвалідам війни 3 групи, учасникам бойових дій, у тому числі учасникам АТО, членам сімей загиблих учасників бо-йових дій.

На обліку в управлінні перебуває 1021 працюючих пенсіонерів. Кількість пенсіонерів, середній розмір пенсії яких перевищує 1423 грн. 50 коп. – 478 чоловік.

 РІВЕНЬ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

Доповідач Оксана Гамора, начальник управління соціального захисту населення РДА, повідомила, що за січень-грудень 2014 року середньомісячна  заробітна плата по  району, в порівнянні до відповідного періоду минулого року (2386,0  грн.) зменшилася на 94 грн. або 3,9 % та становить 279 % до прожиткового мінімуму на працездатну особу (1218,0 грн.) і  склала 2292 грн. За     рівнем оплати праці серед 27 районів області за 2014 рік Борівський район  посів 22 місце. 

Згідно статистичних даних за січень-грудень 2014 р. по звітному колу підприємств (16) середньомісячний розмір заробітної плати одного штатного працівника по району становив 2195,4 грн., що на 111,1 грн. менше в порівнянні з аналогічним періодом 2013 року (2306,5 грн.), або на 4,8 % та  відповідає 180 % прожиткового мінімуму для працездатної особи та законодавчо встановленому  розміру мінімальної заробітної плати (1218 грн).

Найбільшу заробітну плату отримували працівники промисловості – 2939,8 грн., проте вона на 6,9 % або 217,9 грн. нижча від середньомісячного розміру заробітної плати минулого року аналогічного періоду (3157,7 грн.).

У порівнянні з минулим роком зменшилася заробітна плата і у сфері охорони здоров’я та соціального обслуговування на 3,9 % або 81 грн., в органах місцевого самоврядування на 363 грн. або 15,8 %.

Дещо збільшився показник середньомісячної заробітної плати одного працівника в сільськогосподарській галузі - на 204,6 грн. або 8,3%.  У сфері культури відбулося збільшення лише на 1% або 85,8 грн., у сфері освіти – на  129,6 грн. або на 5,4 %.

МОБІЛІЗАЦІЯ

Про організаційні заходи, які здійснюються в районі при проведенні часткової мобілізації доповів завідувач сектору з питань мобілізаційної, оборонної та режимно-секретної роботи апарату районної державної адміністрації Олег Максимов. Він нагадав, що 14 січня 2015 року Президентом України видано Указ «Про часткову мобілізацію». 

Цим Указом визначено ряд напрямків в питаннях підготовки і проведення мобілізації людських та  транспортних ресурсів до Збройних Сил України. Зокрема, місцевим органам виконавчої влади за участю органів місцевого самоврядування, із залученням підприємств, установ та організацій усіх форм власності необхідно організувати і забезпечити в установленому порядку:

1) своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу; прибуття техніки на збірні пункти та у військові частини;

2) виділення тимчасово будівель, споруд, земельних ділянок, транспортних та інших матеріально-технічних засобів, надання послуг Збройним Силам України, Національній гвардії України, іншим військовим формуванням України відповідно до мобілізаційних планів.Що стосується повноважень та обов’язків органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій з питань проведення заходів мобілізації, а також відповідальності за невиконання своїх обов’язків – все це передбачено діючим законодавством України.

Наша першочергова задача на сьогодні, це забезпечення своєчасного оповіщення та прибуття громадян, які призиваються на військову службу до військкомату.

На даний час Ізюмсько-Борівським ОМВК ведеться робота щодо оновлення списків військовозобов’язаних. З’ясовуються обставини по кожній людині. Це і медичні протипоказання для служби в армії, і сімейні обставини. Для цього і ведеться робота в районі щодо виклику громадян до військового комісаріату. З початку мобілізації із усіх військовозобов’язаних, які були направлені на медичне обстеження  визнано придатними до військової служби лише 51% .  На 7 військовозобов’язаних, які не з’явилися за повісткою, військовим комісаром передано матеріали до правоохоронних органів на їх розшук та доставку до комісаріату.

Існують деякі моменти, коли керівники підприємств повністю не розуміють всю відповідальність в питаннях мобілізації – відмовляють представникам військкомату в наданні списків працюючих для проведення звірки, відмовляються проводити заходи оповіщення на підприємствах (що входить до їх обов’язків, передбачених законодавством). Хочу довести до вас, що на території області правоохоронними органами вже відкрито кримінальні провадження щодо керівників ряду підприємств, - зазначив Олег Вікторович. В нашому районі така робота ще не проводилась.

На Борівщині є громадяни, які в повній мірі відчули свою відповідальність за безпеку людей, цілісність, незалежність нашої держави і вже пішли захищати Батьківщину.  Спочатку вони проходять перепідготовку в учбових частинах з подальшою відправкою до військових частин. З усіма ними є зв’язок, надається допомога з різних питань як їм, так і їхнім рідним.

Головою районної державної адміністрації видано ряд розпоряджень стосовно проведення заходів з мобілізації людських та транспортних ресурсів. Проведено навчальні та робочі наради з головами сільських рад, керівниками підприємств різних форм власності, до яких залучалися і представники Ізюмсько-Борівського ОМВК. Постійно надається нормативно-методична допомога підприємствам та установам району.

Головне завдання кожного з нас на сьогоднішній день – зробити все необхідне, все, що від нас залежить, для підтримки бойової та мобілізаційної готовності Збройних Сил України на рівні, що гарантує адекватне реагування на загрози національній безпеці нашої країни.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 441 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar